Ποια είναι τα κράτη που βρίσκονται στη «λευκή» λίστα υποδοχής     Υπό διαμόρφωση είναι το νέο τοπίο στη βαριά βιομηχανία της χώρας, αυτό του τουρισμού μετά και το σημερινό ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ποια είναι τα κράτη που βρίσκονται στη «λευκή» λίστα υποδοχής

 

Advertisement
 

 

Υπό διαμόρφωση είναι το νέο τοπίο στη βαριά βιομηχανία της χώρας, αυτό του τουρισμού μετά και το σημερινό πρώτο άνοιγμα της μετακίνησης στα νησιά και του yachting. Ωστόσο το βλέμμα όλων είναι στις δύο επόμενες ημερομηνίες σταθμούς: Στις 15 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου. Όταν και οι Ελλάδα θα ξεκινήσει να δέχεται τουρίστες από το εξωτερικό.

Μαζί με τον προβληματισμό των επιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης υπάρχει και μία στροφή και στον εναλλακτικό τουρισμό και το glamping. Ωστόσο θα υπάρξει και μία διαφορετική και αποστειρωμένη καθημερινότητα σε ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια και καφέ.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από δεκάδες διεθνή ΜΜΕ καθώς πλασάρεται ως ασφαλής προορισμός, απαλλαγμένος από τον ιό, ενώ τα μέτρα σε πλοία και αεροδρόμια είναι αυστηρά.

Σε ποιες χώρες δείχνει κόκκινη κάρτα η Ελλάδα, για ποιες ανοίγουν οι πύλες

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), επίσημο όργανο της ΕΕ, δημοσιοποίησε τη «μαύρη λίστα» των αεροδρομίων που βρίσκονται σε 34 χώρες υψηλής μετάδοσης του κορονοϊού.

Στη «μαύρη» λίστα είναι οι εξής χώρες:

 

Βραζιλία
Δομινικανή Δημοκρατία,
ΗΠΑ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ιαπωνία
Ινδία
Ινδονησία
Ιράν
Ισημερινός
Καναδάς
Κατάρ
Κολομβία
Κουβέιτ
Λευκορωσία
Μεξικό
Μπαγκλαντές
Ουκρανία
Πακιστάν
Περού
Ρωσία
Σαουδική Αραβία
Σινγκαπούρη
Τουρκία
Χιλή
Αν και δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο του EASA, δύσκολα επίσης θα δεχτεί η Ελλάδα τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Αντίθετα, με βάση ρεπορτάζ του MEGA, η «λευκή λίστα» της κυβέρνησης περιλαμβάνει περίπου 20 χώρες: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία.

Ως εκ τούτου η Ελλάδα χωρίζεται σε ζώνες επικινδυνότητας ανάλογα και με τα κρούσματα που παρουσίασαν αλλά και τις υγειονομικές δομές που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα περιστατικά.

Advertisement

Ζώνη Α’ (επίπεδο επικινδυνότητας 3 – «χαμηλού κινδύνου»): Στη ζώνη αυτή εντάσσεται η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κρήτη που διαθέτει επαρκές σύστημα Υγείας, και όσοι προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση δύο ωρών (με πλοίο ή αυτοκίνητο) σε τριτοβάθμιες δομές Υγείας, όπως δηλαδή, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι κοντινές Κυκλάδες και η Εύβοια.

Ζώνη Β’ (επίπεδο επικινδυνότητας 2 – «μετρίου κινδύνου»): Στην κατηγορία «μέτριου κινδύνου» εντάσσονται όλοι οι προορισμοί που διαθέτουν κλίνες Covid-19. Μερικά από τα νησιά αυτά είναι η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ρόδος, καθώς και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου.

Ζώνη Γ’ (επίπεδο επικινδυνότητας 1 – «υψηλού κινδύνου»): Στην κατώτερη κατηγορία βρίσκονται όλοι οι προορισμοί που διαθέτουν απλές υποδομές υγείας, καθώς και όσοι δεν έχουν καθόλου υποδομές υγείας (πχ ακριτικά νησιά).

Όπως φαίνεται η Κρήτη, λόγω της μεγάλης της έκτασης και των δυνατοτήτων που έχει στον τομέα της Υγείας, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τον αριθμό των τουριστών που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

03/10/25 8:22 πμ

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:11 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:03 πμ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου - Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

03/10/25 7:56 πμ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου – Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 8:05 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

03/10/25 8:04 πμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες