Η ιστορία της μικρής Berfin που γέμισε με χαμόγελα τη μουντή πραγματικότητα σε Τουρκία και Συρία. Περιτριγυρισμένο από παιδιά και εθελοντές διασώστες ένα μικρό κορίτσι από την Τουρκία έσβησε την ... Περισσότερα

5χρονη

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Η ιστορία της μικρής Berfin που γέμισε με χαμόγελα τη μουντή πραγματικότητα σε Τουρκία και Συρία.

Advertisement
 

Περιτριγυρισμένο από παιδιά και εθελοντές διασώστες ένα μικρό κορίτσι από την Τουρκία έσβησε την τούρτα των γενεθλίων της σε έναν καταυλισμό για σεισμόπληκτους στη γείτονα χώρα.

Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία πριν από περίπου δύο εβδομάδες σκόρπισε θλίψη, πόνο και φόβο στη ζωή των πληγέντων. Με τη λίστα των θανόντων να αυξάνεται διαρκώς και τις επιχειρήσεις διάσωσης, σιγά σιγά να σταματούν, οι ιστορίες που μας γεμίζουν ελπίδα είναι ελάχιστες. Προσφέρουν, όμως, μικρές νότες αισιοδοξίας και χαράς στη μουντή και σκληρή πραγματικότητα που ζουν τα θύματα.

Μια από αυτές η ιστορία της μικρής Berfin, η οποία βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια του σπιτιού της στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας και γιόρτασε τα γενέθλιά της στον καταυλισμό που κατέφυγε η οικογένειά της μετά τη σεισμική δόνηση που γκρέμισε το σπίτι της.

Οι γονείς της και οι υπόλοιποι ενήλικες που μένουν μαζί της ή βοηθούν στην καθημερινότητα των πληγέντων, θέλησαν να χαρίσουν ένα χαμόγελο στο μικρό κορίτσι, του οποίου η ζωή άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη και διοργάνωσαν ένα μικρό πάρτι γενεθλίων.

Σε video που κυκλοφόρησε βλέπουμε τη μικρή Berfin να σβήνει τα κεράκια της και να χαμογελά μπροστά από την τούρτα της. «Ήταν μια πολύ όμορφη ημέρα», είπε το κοριτσάκι, προκαλώντας μεγαλύτερη συγκίνηση στους γύρω της. Στο ίδιο video βλέπουμε εθελοντές να μοιράζουν παιχνίδια στα παιδιά που βρίσκονται στον καταυλισμό, σε μια προσπάθεια να κάνουν λίγο πιο ευχάριστη τη διαβίωσή τους.

Πηγή marieclaire.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

03/12/25 10:26 μμ

ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

03/12/25 10:17 μμ

Χωρίς ταξί αύριο η Αττική – Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

03/12/25 10:11 μμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

03/12/25 10:01 μμ

Eurocup Γυναικών: MVP Νοεμβρίου η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

03/12/25 9:54 μμ

Β Κικίλιας: «Νέο νομοσχέδιο για μηχανισμό ελέγχου και ασφάλειας σε λιμάνια και πλοία»

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

03/12/25 9:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

03/12/25 9:43 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα νοτιοδυτικά, από αύριο, Πέμπτη 04/12, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα και οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη. Την Πέμπτη 04/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά και στη συνέχεια στην Κρήτη, το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και σταδιακά τη Θεσσαλία. Χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Την Παρασκευή 05/12 η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με παρόμοια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI) που εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο της Παρασκευής 05/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία). Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr/ΕΑΑ τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, ενώ θα επηρεαστούν πλέον και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι.

03/12/25 9:39 μμ

ΜΕΤΕΟ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο – Επεισόδιο βροχόπτωσης Κατηγορίας 5, την Παρασκευή

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

03/12/25 9:29 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Στάμου «Η Μαμά είναι Πορτοκαλί»

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

03/12/25 9:20 μμ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για 200.000 περιστατικά ασθενειών του αναπνευστικού μέσα σε μια τριετία

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

03/12/25 9:12 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε τη στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ στις επενδύσεις, τη βιομηχανία, τη ναυπηγική βιομηχανία και την καινοτομία

ΣΤΑΣΥ : H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα

03/12/25 9:06 μμ

ΣΤΑΣΥ: H κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο-Εθνική Άμυνα