«Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους», τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους», τονίζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας», υπογραμμίζουν.

«Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η ζωή στο ΑΠΘ “πάγωσε” στο λεπτό της μοιραίας σύγκρουσης»

«Ως πατέρας, μα και ως πρύτανης, λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο που συνέβη, μα και αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τα οδυνηρά συναισθήματα που με κατακλύζουν, για να καλέσω όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να είμαστε δυνατοί, ώστε ενωμένοι να σταθούμε πλάι στις οικογένειες των φοιτητών μας που χάθηκαν», συνεχίζει ο κ. Παπαϊωάννου και τονίζει: «Να σταθούμε πλάι στους συναδέλφους μας καθηγητές που θρηνούν τα παιδιά τους, να σταθούμε πλάι σε όσους περιμένουν τη σπαραχτική διαδικασία της αναγνώρισης, να σταθούμε πλάι στους 26 τραυματίες- μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, που επιβίωσαν στο φρικτό δυστύχημα, αλλά ποτέ δε θα είναι οι ίδιοι. Να σταθούμε δυνατοί ο ένας για τον άλλον. Κι ο συλλογικός μας πόνος να γίνει δύναμη που θα στηρίξει τους οικείους των θυμάτων, δύναμη που θα τη χρειαστούν για να μάθουν να ζουν ξανά».

Advertisement
Babis

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καταλήγοντας δηλώνει: «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το Αριστοτέλειο θα υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο -ηθικά και πρακτικά- τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, που υπήρξαν μέλη και της δικής μας οικογένειας. Και θα σταθεί επίσης, όπως οφείλει ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, αρωγός στην Πολιτεία, με συγκεκριμένες προτάσεις και έργα, ώστε το ανθρώπινο λάθος, να μην είναι ποτέ ξανά ικανό να αποβεί μοιραίο. Οι ψυχολόγοι του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου μας καθώς και η ειδική επιστημονική ομάδα της της Γ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, είναι στη διάθεση κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας, για να βοηθήσουν στη διαχείριση του σοκ που όλους μας έχει καταβάλει».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης στο Βελούχι - Σε εξέλιξη η ανάσυρση και μεταφορά του

23/02/26 5:33 μμ

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 74χρονος ορειβάτης στο Βελούχι – Σε εξέλιξη η ανάσυρση και μεταφορά του

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του... παραλίγο

23/02/26 1:21 μμ

Ακαδημίες: Η αγωνιστική του… παραλίγο

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

23/02/26 1:19 μμ

«Στα βουνά τα ψέματα δεν χωράνε», τονίζει ο ορειβάτης Νίκος Κρούπης που έχει κάνει αναρρίχηση στις πιο δύσκολες κορυφές του κόσμου

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

23/02/26 12:47 μμ

Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και τον βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του στην Ηλεία

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

23/02/26 1:17 μμ

DefencEduNet: Χέρι-χέρι με τα πανεπιστήμια της Β. Ελλάδος η αμυντική βιομηχανία

Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

23/02/26 1:15 μμ

Σαρακοστή: Αυξημένη ζήτηση για νηστίσιμα προϊόντα και στρατηγική αναδιάταξη στην αγορά της εστίασης

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

23/02/26 12:16 μμ

Μακρυπούλια: «Κλείστηκα για καιρό στο σπίτι, άρχισα να παθαίνω κρίσεις πανικού»

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

23/02/26 12:38 μμ

Τα Κούλουμα στους δήμους της Αττικής

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» - Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

23/02/26 12:30 μμ

Brain Regain: Η επιστροφή «χθες» και «σήμερα» – Η διαδρομή επαναπατρισμού του δρ Γιαννού Κοντραφούρη

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

23/02/26 11:54 πμ

Σοκ στο καρναβάλι της Έδεσσας: 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο

Τρίτη ημέρα επιχείρησης εντοπισμού του 74χρονου στο Βελούχι Ευρυτανίας

23/02/26 11:49 πμ

Τρίτη ημέρα επιχείρησης εντοπισμού του 74χρονου στο Βελούχι Ευρυτανίας

Επίδομα 70 ευρώ για Smartphone: Ποιοι το δικαιούνται

23/02/26 11:41 πμ

Επίδομα 70 ευρώ για Smartphone: Ποιοι το δικαιούνται