Αναπάντητα ερωτήματα κυριαρχούν για τις συνθήκες της τραγωδίας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου μια 13χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο.     Οι αρχές αναζητούν τις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αναπάντητα ερωτήματα κυριαρχούν για τις συνθήκες της τραγωδίας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, όπου μια 13χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

 

 

Οι αρχές αναζητούν τις αιτίες αλλά και τους υπαίτιους της τραγωδίας μέσα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, ενώ αναμένουν και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων οι οποίοι διενεργούν έρευνα μετά από εντολή της Εισαγγελίας.

Στο μεταξύ, όμως, νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας τόσο για το φονικό παιχνίδι, στο οποίο υπενθυμίζεται πως είχε τραυματιστεί δέκα χρόνια πριν μια 9χρονη, όσο και για την ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ.

Μιλώντας προ ημερών οι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Διαλεκτή Κοτζαμανίδου, οι οποίοι είχαν χειριστεί την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού της 9χρονης στη Χαλκίδια, δήλωναν πως ο Αρειος Πάγος το 2007 είχε κρίνει με απόφασή του ότι «το μηχάνημα τύπου «χαλί» είναι ακατάλληλο για παιδιά και προορίζεται μόνο για ενήλικες».

Οι δύο χειριστές

Σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν πολλά κενά στους κανόνες ασφαλείας του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Ειδικότερα, φέρεται να υπάρχει εγχειρίδιο λειτουργίας του το οποίο -σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο- «ορίζει μεταξύ άλλων ότι το μηχάνημα πρέπει να τίθεται σε λειτουργία από δύο χειριστές , οι οποίοι πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στον τρόπο λειτουργίας του με επιμέλεια της ιδιοκτήτριας».

Και στις δύο περιπτώσεις όμως των ατυχημάτων υπήρχε μόνο ένας χειριστής!

Advertisement
Babis

Αυτό επιβεβαιώνει και η μητέρας της 9χρονης η οποία είχε τραυματιστεί το 2009 στη Χαλκίδα. «Το εγχειρίδιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, στο δικό μας δικαστήριο, έλεγε πως πρέπει να έχει δύο χειριστές – έναν που χειρίζεται το μηχάνημα κι έναν έξω και γύρω από το παιχνίδι. Στη δική μας περίπτωση υπήρχε μόνος ένας. Το εγχειρίδιο μιλούσε επίσης για ζώνες ασφαλείας κάτι που δεν υπήρχε ούτε στη δική μας περίπτωση ούτε και τώρα» λέει στη «Νέα Σελίδα».

Οι έλεγχοι

Οσον αφορά στο ποιος επιβλέπει την ασφάλεια των παιχνιδιών ενός λούνα παρκ όταν αυτό πια έχει αρχίσει να λειτουργεί, ο κ. Δημητρακόπουλος εξηγεί πως «υπάρχει μια ιδιωτική εταιρεία πιστοποίησης».

«Η εταιρεία καλείται από τους ιδιοκτήτες. Ο εκάστοτε Δήμος οφείλει, όμως αφού χορηγηθεί η άδεια με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, να πραγματοποιεί κατά τη λειτουργία του λούνα παρκ επιτόπιους ελέγχους με εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές του δημοτικού/ κοινοτικού συμβουλίου για να διασφαλίζει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας».

Πηγή in.gr/


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του "Ορφέα"

21/03/26 12:04 πμ

Επικίνδυνη παραβατικότητα νέων στις Σέρρες: Ανήλικοι πετούσαν πέτρες από ψηλά στο κτήριο του “Ορφέα” – video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

20/03/26 11:37 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο

20/03/26 11:35 μμ

Με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες ο Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Η ενεργειακή κρίση λόγω Ιράν και πώς επηρεάζουν οι κινήσεις των μεγάλων «παικτών» τα ναύλα και την Ευρώπη

20/03/26 11:32 μμ

Η ενεργειακή κρίση λόγω Ιράν και πώς επηρεάζουν οι κινήσεις των μεγάλων «παικτών» τα ναύλα και την Ευρώπη

Ανασκαφές έφεραν στο φως ρωμαϊκή έπαυλη με προηγμένη υδραυλική τεχνολογία και έναν βυζαντινό θησαυρό

20/03/26 11:31 μμ

Ανασκαφές έφεραν στο φως ρωμαϊκή έπαυλη με προηγμένη υδραυλική τεχνολογία και έναν βυζαντινό θησαυρό

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε την έκθεση «Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»

20/03/26 11:30 μμ

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας εγκαινίασε την έκθεση «Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»

Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί εμπορικών πλοίων σε όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»

20/03/26 11:29 μμ

Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί εμπορικών πλοίων σε όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

20/03/26 11:27 μμ

Η καρδιά της Δημοσιογραφίας χτυπάει στο Μεσολόγγι

Από τους πρώτους 65 φοιτητές και τη διελκυστίνδα καθαρεύουσας/ δημοτικής, στο σήμερα- Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

20/03/26 11:24 μμ

Η Φιλοσοφική Σχολή γιορτάζει τα 100 της χρόνια και το ΑΠΘ αποκτά Πινακοθήκη

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

20/03/26 8:27 μμ

Πέθανε ο Τσακ Νόρις

Βουλή - Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:39 μμ

Βουλή – Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα «ταξί»

20/03/26 8:17 μμ

Δήμος Σερρών: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων για την αντιπυρική περίοδο – video