Τρεις απίστευτες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα

Τρεις απίστευτες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα
Τρεις απίστευτες χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα

Ένα ρολό αλουμινόχαρτο πάντα βρίσκεται στην κουζίνα ενός σπιτιού, όσο αχρείαστο κι αν είναι. Και ενώ οι περισσότεροι το έχουμε συνδυάσει με το τύλιγμα των φαγητών ή των κομμένων φρούτων, υπάρχουν κι άλλες εκπληκτικές χρήσεις του που μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ στην καθημερινότητά μας, τις οποίες, ωστόσο, δεν είχαμε φανταστεί ποτέ.

Καθαρίζει σχάρες

Καλύτερα και από απορρυπαντικό. Για να βγάλετε, λοιπόν, τα λίπη που έχουν μείνει στη σχάρα σας μετά το μπάρμπεκιου του Σαββατοκύριακου κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και σχηματίστε μια μπάλα. Τρίψτε την μπάλα στα σημεία της σχάρας που βλέπετε ότι έχουν μείνει τα λίπη από το κρέας και θα δείτε ότι αμέσως αυτά απομακρύνονται.

Απομακρύνει τα άλατα από το σίδερο

Αν το σίδερό σας έχει γεμίσει άλατα, πολύ εύκολα μπορείτε να το καθαρίσετε με λίγο αλουμινόχαρτο. Κόψτε, λοιπόν, ένα κομμάτι από το ρολό και σιδερώστε το. Το αλουμινόχαρτο, λόγω της θερμότητας, θα εγκλωβίσει τα άλατα και έτσι θα έχετε ένα πεντακάθαρο σίδερο. Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας για να σιδερώνετε τα ρούχα σας πιο εύκολα, καθώς το αλουμινόχαρτο αντανακλά την θερμότητα.

Ισιώνει τα μαλλιά

Αν θέλετε να έχετε υγιή μαλλιά, αλλά πάντα περιποιημένα και ισιωμένα σαν από κομμωτήριο, χρησιμοποιήστε λίγο αλουμινόχαρτο κατά την διαδικασία του ισιώματος. Τοποθετήστε λίγο αλουμινόχαρτο στις τούφες που ισιώνετε κάθε φορά με την πρέσα, έτσι ώστε να μην καταστρέφετε τις τρίχες σας με την υψηλή θερμοκρασία. Έτσι, όχι μόνο θα προστατέψετε τα μαλλιά σας, αλλά θα κάνετε την διαδικασία του ισιώματος πιο εύκολη, καθώς το αλουμινόχαρτο φυλακίζει την θερμοκρασία και έτσι τα μαλλιά σας ισιώνουν πιο γρήγορα.

πηγή newsbeast.gr

Advertisement