Νέες κοινωνικές δράσεις για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων υλοποιεί ο Δήμος Σερρών ενισχύοντας τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών από την πρώτη ... Περισσότερα

Τρεις νέες κοινωνικές δράσεις από τον Δήμο Σερρών για τη στήριξη οικογενειών με χαμηλό εισόδημα -video

Epiloges Press

Epiloges Press

Νέες κοινωνικές δράσεις για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων υλοποιεί ο Δήμος Σερρών ενισχύοντας τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών από την πρώτη στιγμή της γέννησης τους μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Advertisement
 

Τα τρία νέα προγράμματα που απευθύνονται στις οικογένειες με νεογνά, μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου τονίζοντας ότι πρώτο μέλημα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η στήριξη της οικογένειας, του βασικού πυρήνα της κοινωνίας μας ειδικά σε μία περίοδο όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δημογραφικής κρίσης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παρουσιάζουμε σήμερα τρεις κοινωνικές δράσεις με τις οποίες γίνεται πραγματικότητα μία δέσμευση την οποία ως “Συμμαχία Σερραίων” είχαμε αναλάβει προεκλογικά υλοποιώντας τον στόχο μας για έναν αλληλέγγυο Δήμο.

Οι δράσεις αυτές ισχυροποιούν περαιτέρω το ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχουμε δημιουργήσει από την αρχή της θητείας μας μέσα από μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, τη σύσταση νέων κοινωνικών δομών και την ενίσχυση των υφιστάμενων, ώστε να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης συγχαίροντας όλους τους ανθρώπους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Σωτηρία Πάνου για το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Σερρών μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας προχωρά στις εξής δράσεις:

1. Πρόγραμμα «Στηρίζω τα Νεογνά» με την παροχή διατακτικών επιταγών 500 ευρώ στις άπορες οικογένειες με νεογνά έως 12 μηνών αποκλειστικά για την αγορά βρεφικών ειδών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

2. Πρόγραμμα «Τσάντα του μαθητή» με την παροχή διατακτικών επιταγών 150 ευρώ σε παιδιά άπορων οικογενειών για την αγορά των αναγκαίων σχολικών ειδών.

Advertisement

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 5 έως 20 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας.

3. Πρόγραμμα «Στηρίζω τον φοιτητή» για την ενίσχυση των Σερραίων φοιτητών από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις για την αγορά φοιτητικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών θα παρέχει στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια διατακτικές επιταγές των 1.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 20 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου τόνισε ότι από τις τρεις δράσεις θα ενισχυθούν στη διετία συνολικά 130 οικογένειες σημειώνοντας ότι το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σερρών ενισχύεται και εμπλουτίζεται συνεχώς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο παραμυθένια από ποτέ, η «Πολιτεία των Ευχών» επιστρέφει!

11/12/25 11:50 πμ

Πιο παραμυθένια από ποτέ, η «Πολιτεία των Ευχών» – Λαμπερή έναρξη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα

Καβάλα: Έντονη διαμαρτυρία από τους αγρότες - Χύνουν γάλα, καίνε άχυρα και πετάνε σταφύλια στους δρόμους

11/12/25 11:21 πμ

Καβάλα: Έντονη διαμαρτυρία από τους αγρότες – Χύνουν γάλα, καίνε άχυρα και πετάνε σταφύλια στους δρόμους

11/12/25 11:11 πμ

Διπλή δολοφονία στην Φοινικούντα: Στην Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες

Δεκατρία νέα Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία

11/12/25 11:03 πμ

Δεκατρία νέα Πειραματικά Σχολεία θα λειτουργήσουν την επόμενη διετία

Ξυλούρης στην Εξεταστική: Επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις

11/12/25 11:13 πμ

Ξυλούρης στην Εξεταστική: Επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής και δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού: Ενισχύοντας την προστασία των βουνών - Νέες ΥΑ για τα «απάτητα βουνά»

11/12/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού: Ενισχύοντας την προστασία των βουνών – Νέες ΥΑ για τα «απάτητα βουνά»

Σε ποια σημεία παραμένουν τα μπλόκα - Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα με αγρότες της Κρήτης

11/12/25 9:24 πμ

Σε ποια σημεία παραμένουν τα μπλόκα – Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη και Κ. Τσιάρα με αγρότες της Κρήτης

Βουλή: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του 2025

11/12/25 9:18 πμ

Βουλή: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ του 2025

«Χάρισε ένα Επιτραπέζιο»: Δράση για τη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών -Θα επισκευαστούν και θα σταλούν σε ΚΔΑΠ του Δήμου Σερρών και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»

11/12/25 9:12 πμ

«Χάρισε ένα Επιτραπέζιο»: Δράση για τη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών -Θα επισκευαστούν και θα σταλούν σε ΚΔΑΠ του Δήμου Σερρών και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»

Υποδοχή ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Σπυρίδωνα Σερρών - Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα σημαίνουν Χριστός, Ναός, Ποτήριο της Ζωής»

11/12/25 9:02 πμ

Υποδοχή ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στον Άγιο Σπυρίδωνα Σερρών – Σερρών Θεολόγος: «Χριστούγεννα σημαίνουν Χριστός, Ναός, Ποτήριο της Ζωής»

Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

10/12/25 11:35 μμ

Χρίστος Δήμας: Ανοίγουμε τον κύκλο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Εγνατίας Οδού

Επίσημη επίσκεψη Κ. Τασούλα στο Μαυροβούνιο

10/12/25 11:56 μμ

Επίσημη επίσκεψη Κ. Τασούλα στο Μαυροβούνιο