Τα τέσσερα διακυβεύματα που σηματοδοτούν τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, δημιουργώντας μια καλύτερη Ελλάδα για το μέλλον, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τα τέσσερα διακυβεύματα που σηματοδοτούν τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, δημιουργώντας μια καλύτερη Ελλάδα για το μέλλον, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement
 

 

– Πρώτο διακύβευμα, όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να είναι η ποιότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι ώρα να αναρωτηθούμε τι κράτος θέλουμε, πόσο διαφάνεια θέλουμε, ποιοι θέλουμε να μας διοικούν», για να συνεχίσει λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ώστε να θωρακίσει το πολιτικό σύστημα της χώρας προκειμένου να μην επικρατήσουν ξανά τα πελατειακά φαινόμενα του παρελθόντος. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα διασφαλίζει και θα εξασφαλίζει την ισότητα και την ισονομία ανάμεσα σε όλους τους πολίτες».

– Δεύτερο διακύβευμα, υπογράμμισε πως είναι το κοινωνικό ζήτημα που πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε πολιτικής αλλαγής και συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Άσκησε μάλιστα κριτική στο κ. Μητσοτάκη ο οποίος χαρακτήρισε την κοινωνική ανισότητα «σταγονίδια» και υπογράμμισε «αν αυτό πραγματικά πιστεύει τότε δεν έχει καταλάβει τίποτα». Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Τσακαλώτος στην αύξηση των δαπανών για το παιδί και στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνηση σε καίριους κοινωνικούς τομείς όπως είναι το Βοήθεια στο Σπίτι, η πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, η επιδότηση ενοικίου, η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων. «Δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό κράτος που η Ελλάδα δεν είχε ποτέ», σημειώνοντας στη συνέχεια «ότι είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε μια ολοκληρωμένη και σοβαρή κοινωνική πολιτική. Τόνισε επίσης ότι ελεγκτές του ΣΕΠΕ πραγματοποίησαν συνολικά 1.600 αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις τράπεζες προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται όσα ορίζει η νομοθεσία για τους εργαζόμενους και αναρωτήθηκε «θα έπραττε το ίδιο η Νέα Δημοκρατία αν ήταν κυβέρνηση;».

– Το τρίτο διακύβευμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι η ποιότητα και η βιωσιμότητα της ανάπτυξης στη χώρα. Μιλώντας για το χρέος σημείωσε ότι «είναι εξασφαλισμένο για τα επόμενα δύο χρόνια λόγω του “μαξιλαριού”, έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, που σημαίνει πως έχουμε χαμηλότερα προγράμματα αποπληρωμής απ’ ό,τι χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία για τα επόμενα 15 χρόνια και αυτό μας δίνει το περιθώριο να έχουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το τι πραγματικά θέλουμε για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένα».

– Τέταρτο διακύβευμα, τόνισε πως είναι να σταματήσει η άνοδος του ρατσισμού και της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Υπογράμμισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται ανακατατάξεις τις οποίες η Αριστερά πρέπει να αντιμετωπίσει με ορθολογισμό. Σημείωσε ακόμα ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης «είναι να βρούμε ανθρώπους που συμμερίζονται τη δική μας αγωνία και τα διακύβευματα που θέτουμε, πέρα από πολιτικές αντιλήψεις και ιδεολογίες».

«Η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δε βοηθάει τη χώρα μας»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά «ομολογώ ότι με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι. Όπως η αστάθεια στην περιοχή της Βαλκανικής δε βοηθάει τη χώρα μας, δημιουργεί φόβους και εντάσεις μέχρι και πολέμους, Ακόμα και η ΝΔ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιό της πρόσωπα που υποστηρίζουν και βλέπουνε με θετικό μάτι τη συμφωνία των Πρεσπών. Δώσαμε λύση σ’ ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια. Ήταν δηλαδή καλύτερα να ηγεμονεύουν άλλοι, με τους οποίους εμείς έχουμε θέματα, το κράτος που βρίσκεται δίπλα μας. Η ρήση «η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική», δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία. Πρέπει να μπούμε και στη θέση των άλλων, πρέπει όλα αυτά να τα καταλάβουμε, να μπούμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε παρακάτω».

Advertisement
Family Kitchen

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του, «στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν. Τα καταφέραμε όμως. Οι εκλογές όμως δεν κερδίζονται με αυτά. Κερδίζονται με το ποιος έχει το καλύτερο όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος κι εμείς αποδείξαμε ότι το έχουμε».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» - Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

12/12/25 7:12 μμ

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» – Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

H εκλογή Πιερρακάκη και το "asset" Τάσος Χατζηβασιλείου - video

12/12/25 6:52 μμ

Εκλογή Πιερρακάκη και το “asset” Τάσος Χατζηβασιλείου – video

Η εξομολόγηση του Ίθαν Χοκ για την κόρη του Μάγια

12/12/25 6:03 μμ

Η εξομολόγηση του Ίθαν Χοκ για την κόρη του Μάγια

Η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί συνελήφθη στο Ιράν

12/12/25 5:59 μμ

Η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί συνελήφθη στο Ιράν

Η ΑΕΚ και οι άλλες 17 ομάδες με εισιτήρια πρόκρισης από τις 108 στα τρία Κύπελλα Ευρώπης

12/12/25 5:54 μμ

Η ΑΕΚ και οι άλλες 17 ομάδες με εισιτήρια πρόκρισης από τις 108 στα τρία Κύπελλα Ευρώπης

Άνοιγμα και ελεύθερη διάθεση των μετεωρολογικών δεδομένων για την καλύτερη αξιοποίησή τους προτείνουν επιστήμονες

12/12/25 5:50 μμ

Άνοιγμα και ελεύθερη διάθεση των μετεωρολογικών δεδομένων για την καλύτερη αξιοποίησή τους προτείνουν επιστήμονες

Συνέδριο ΚΙΘ και ΑΠΘ-Ο άξονας της Αριστοτέλους φωτίζει τη ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη

12/12/25 5:36 μμ

Συνέδριο ΚΙΘ και ΑΠΘ-Ο άξονας της Αριστοτέλους φωτίζει τη ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη

Ν. Κεραμέως: Περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις μισθών στις αρχές του 2026

12/12/25 5:30 μμ

Ν. Κεραμέως: Περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις μισθών στις αρχές του 2026

Προειδοποίηση οδοντιάτρων για παραπλανητικές διαφημίσεις σχετικά με οδοντιατρικές εργασίες αμφιβόλου ποιότητας

12/12/25 5:26 μμ

Προειδοποίηση οδοντιάτρων για παραπλανητικές διαφημίσεις σχετικά με οδοντιατρικές εργασίες αμφιβόλου ποιότητας

Δήμος Σερρών: Το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο ανοίγει τις πύλες του 

12/12/25 4:07 μμ

Δήμος Σερρών: Το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο ανοίγει τις πύλες του 

Ο συνθέτης Μαξ Ρίχτερ για τη μουσική της ταινίας «Hamnet»

12/12/25 4:04 μμ

Ο συνθέτης Μαξ Ρίχτερ για τη μουσική της ταινίας «Hamnet»

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κρήτη, με 15 συλλήψεις, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

12/12/25 4:04 μμ

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κρήτη, με 15 συλλήψεις, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ