«Θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους» Με θερμά λόγια απευθύνθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια, στις κοινές δηλώσεις που ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους»

Advertisement
 

Με θερμά λόγια απευθύνθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια, στις κοινές δηλώσεις που είχαν μετά τις συνομιλίες τους στην Αθήνα.

«Αγαπητέ φίλε Νίκο Δένδια» ξεκίνησε ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας αρχικά τη νίκη της Anadolu Εφές στο μπάσκετ, για την οποία τον είχε συγχαρεί πριν και ο Έλληνας υπουργός.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι πάλι στην Ελλάδα, ευχαριστώ τον φίλο μου Νίκο για τη θερμή υποδοχή» τόνισε ο Τσαβούσογλου. «Στις συνομιλίες και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα διμερή θέματα. Στην Άγκυρα στη συνάντηση που είχαμε, είχαμε αποφασίσει να επιταχύνουμε διμερείς διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά και εμπορικά, έγινε υψηλού επιπέδου συνάντηση σε επίπεδο υφυπουργών στην Καβάλα με 25 συμφωνημένα σημεία μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να επαυξήσουμε τη συνεργασία μας σε αυτά τα θέματα για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία».

«Θέλω να πω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Τουρκίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την ίδια θετική πολιτική βούληση από την πλευρά της Ελλάδας» υπογράμμισε.

Advertisement
Babis

Αναφέρθηκε και εκείνος στην αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών, εμείς έχουμε υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με χώρες της ΕΕ όπως η Ουγγαρία ή η Σερβία, πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία θα επηρεάσει πολύ θετικά τόσο τον τουρισμό και άλλα θέματα, σημείωσε.

Advertisement
MEGA

«Ως προς την πολιτική και τη στρατιωτική συνεργασία μας, είχε γίνει ο 62ος γύρος συμβουλευτικών επαφών στην Αθήνα και θα καθοριστεί ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση» πρόσθεσε.

Επανέλαβε, όπως είχε πει νωρίτερα και ο Νίκος Δένδιας, πως προβλέπεται η συνάντηση των επικεφαλής των δύο κρατών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, «είναι σαφές ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που περιμένουν επίλυση και πιστεύουμε πως η βάση της πρέπει να είναι ο σεβασμός στο δίκαιο και τα κοινά συμφέροντα».

«Ως Τουρκία θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και με τον Νίκο Δένδια συμφωνήσαμε πως θα συνεχιστεί αυτή η πολύ θετική συνεργασία» κατέληξε, κλείνοντας την ομιλία του ευχαριστώντας εκ νέου τον Έλληνα υπουργό.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο