Πώς λειτουργεί το σύστημα ψηφιακής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων «ΗΔικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Πώς λειτουργεί το σύστημα ψηφιακής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων

«ΗΔικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη λειτουργία του συστήματος ψηφιακής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων, το οποίο, επεκτείνεται σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον υπουργό, για ένα σύστημα που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των δικαστηρίων, απαλλάσσοντας, από τη μία τους γραμματείς-δικαστικούς υπαλλήλους, από έναν μεγάλο φόρτο εργασίας και, από την άλλη, συμβάλλει στην επιτάχυνση της ποινικής δίκης.

Αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο κ.Τσιάρας στάθηκε επιπλέον στην ηλεκτρονική ροή της μήνυσης και στη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης δικαστικών πιστοποιητικών. «Εμπεδώνεται μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία της λειτουργίας στο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι ψηφιακές δράσεις αποτελούν, μαζί με τις αλλαγές των Κωδίκων και την κατασκευή νέων δικαστικών κτιρίων, μέρος «ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού προγράμματος» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στόχος αυτού του προγράμματος, όπως είπε, είναι με την ολοκλήρωσή του «να μπορεί η Δικαιοσύνη να δημιουργεί το πραγματικό αίσθημα της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη και να δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να την εμπιστεύεται και να την υποστηρίζει.

Η παρουσίαση του εν λόγω πληροφοριακού συστήματος έγινε, παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείο Πάνου Αλεξανδρή, σε δικαστική αίθουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης όπου περιγράφηκε ο τρόπος λειτουργίας του και τονίστηκαν τα οφέλη του. Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον υπουργό με την συμμετοχή των προϊσταμένων των διοικήσεων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της πόλης, αλλά και εκπροσώπων του νομικού κόσμου.

Επαναλειτουργεί το ιατρείο των δικαστηρίων

Advertisement
MEGA


Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Τσιάρα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ολοκληρώθηκε με την περιήγησή του στο ιατρείο που θα λειτουργήσει από την ερχόμενη βδομάδα, σε μόνιμη βάση, στο ισόγειο του κτιρίου. Είναι μία πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που εξασφάλισε τους πόρους για τη επαναλειτουργία του.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στάθης Κουτσοχήνας, το ιατρείο θα είναι στελεχωμένο με μόνιμο γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ενώ έξω από τα δικαστήρια θα βρίσκεται ένα ασθενοφόρο.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

03/04/26 9:00 μμ

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι - video

03/04/26 8:49 μμ

Πάσχα στο σπίτι ψηφίζουν οι Σερραίοι – video

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι - Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος έχει αυξηθεί - video

03/04/26 8:41 μμ

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο τσουρέκι – Α.Μοσχόπουλος: Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί – video

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη μεγάλη εβδομάδα - video

03/04/26 8:54 μμ

Δήμος Σερρών: Τι θα ισχύει με την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ογκωδών αντικειμένων τη Μεγάλη Εβδομάδα – video

Σέρρες: Ανεβάζουν στροφές τα κομμωτήρια λόγω Πάσχα - video

03/04/26 8:24 μμ

Σέρρες: Ανεβάζουν στροφές τα κομμωτήρια λόγω Πάσχα – video

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

03/04/26 7:33 μμ

Επιδικάστηκε αποζημίωση 420.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

03/04/26 7:19 μμ

Ταουσιάνης: «Αυτά τα παιδιά μπορούν να μας πάνε στα τελικά»

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

03/04/26 7:17 μμ

Γκατούζο: «Αποτύχαμε, πάντα με την μπλε φανέλα στην καρδιά μου»

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

03/04/26 7:16 μμ

Το Stade de France έδρα των «Πετεινών» έως το 2055

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

03/04/26 7:14 μμ

Φαριόλι: «Φανταστείτε την Σπόρτινγκ χωρίς τον Σουάρες και την Μπενφίκα χωρίς τον Παυλίδη»

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»

03/04/26 7:13 μμ

Φλικ: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, ο ρατσισμός δεν έχει θέση»