Φανερά ενοχλημένος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε σήμερα στην κλινική Ταξιάρχαι η οποία όπως είπε αποτελεί εστία επιδημίας κορονοϊού.Advertisement     Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Φανερά ενοχλημένος ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε σήμερα στην κλινική Ταξιάρχαι η οποία όπως είπε αποτελεί εστία επιδημίας κορονοϊού.

Advertisement
 

 

Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική Ταξιάρχαι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Είπε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, ο Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε περίπου στις 12:30 στην κλινική Ταξιάρχαι. Λίγο νωρίτερα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είχαν αρχίσει να μεταφέρουν σε νοσοκομεία νεφροπαθείς που μολύνθηκαν από κορονοϊό στην κλινική.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε πάει και χθες στην κλινική. Επέτρεψε σήμερα για να εποπτεύσει την κατάσταση, που μοιάζει να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε στην κλινική, εκεί βρίσκονταν και οι κάμερες των καναλιών. Άλλωστε τις τελευταίες ώρες η κλινική Ταξιάρχαι είναι η υγειονομική βόμβα που «έσκασε», με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Ούτε κουβέντα δεν είπε. Μόνο με ένα νεύμα του χεριού του έκανε σαφές πως όσα είχε πει, θα τα έλεγε στους αρμόδιους για το μπάχαλο και στην ενημέρωση το απόγευμα.

Όταν έφτασε στην πόρτα όμως, δεν περίμενε ότι θα αναγκαζόταν να περιμένει αρκετά δευτερόλεπτα για να του ανοίξει κάποιος. Ο Σωτήρης Τσιόδρας περίμενε υπομονετικά για να ανοίξει η αυτόματη πόρτα, αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή, κάνει ένα νόημα το χέρι του σε κάποιον. Πάλι τίποτα.

Επιτέλους, η πόρτα ανοίξει και το ίδιο φουριόζος, ο Σωτήρης Τσιόδρας με γρήγορα βήματα κατευθύνεται προς το εσωτερικό της κλινικής για να ενημερωθεί.

Μια απίστευτη κατάσταση επικρατεί ακόμα και σήμερα το πρωί στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι με τα τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού και τους τρεις νεκρούς. Λίγο πριν τις 12.30 έφτασε στην κλινική ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κόσμος ακόμα μπαίνει και βγαίνει στην κλινική η οποία σύμφωνα και με τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά έχει υποτίθεται στεγανοποιηθεί! Εξακολουθούν να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξετάσεις.

Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδι μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Advertisement
ΔΕΗ

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

 

 

πηγή madata.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοζάνη και Εορδαία «ενώνουν» δυνάμεις για το κορυφαίο έθιμο των Μωμόγερων

18/12/25 2:45 μμ

Κοζάνη και Εορδαία «ενώνουν» δυνάμεις για το κορυφαίο έθιμο των Μωμόγερων

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που έφερναν γυναίκες από την Λατινική Αμερική

18/12/25 2:32 μμ

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking που έφερναν γυναίκες από την Λατινική Αμερική

Γαλλία: Η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα FDI HN «Κίμων»

18/12/25 2:26 μμ

Γαλλία: Η τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα FDI HN «Κίμων»

Σ. Φάμελλος: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το πάρτι στα ΕΛΤΑ

18/12/25 2:22 μμ

Σ. Φάμελλος: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το πάρτι στα ΕΛΤΑ

Επαναλειτουργεί το ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Σερρών

18/12/25 2:17 μμ

Επαναλειτουργεί το ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Σερρών

Συμμετοχή του Δήμου Ηράκλειας στην κινητοποίηση της 16ης Δεκεμβρίου

18/12/25 2:02 μμ

Συμμετοχή του Δήμου Ηράκλειας στην κινητοποίηση της 16ης Δεκεμβρίου

6η Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής στις Σέρρες

18/12/25 1:57 μμ

6η Συνάντηση Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής στις Σέρρες

Παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2026 η πληρωμή ενοικίων μόνον μέσω τράπεζας - Νέες απαλλαγές ΕΝΦΙΑ

18/12/25 1:12 μμ

Παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2026 η πληρωμή ενοικίων μόνον μέσω τράπεζας – Νέες απαλλαγές ΕΝΦΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: H καρδιά της Ελλάδος χτυπά στο ναυπηγείο της Λοριάν, όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στην πρώτη Belharra

18/12/25 1:07 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: H καρδιά της Ελλάδος χτυπά στο ναυπηγείο της Λοριάν, όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στην πρώτη Belharra

Απεβίωσε η Κική Μορφωνιού, κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

18/12/25 1:04 μμ

Απεβίωσε η Κική Μορφωνιού, κορυφαία μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού 

18/12/25 12:58 μμ

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού 

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 48χρονος που κατηγορείται στη Γερμανία για φοροδιαφυγή ύψους 29,6 εκατ. ευρώ

18/12/25 12:53 μμ

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 48χρονος που κατηγορείται στη Γερμανία για φοροδιαφυγή ύψους 29,6 εκατ. ευρώ