Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς σχετικά με την πανδημία, άσκησε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα» θα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς σχετικά με την πανδημία, άσκησε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα» θα πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, αλλά δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας στον γενικό πληθυσμό.

Advertisement
 

 
Αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό, «η αντιπολίτευση συνολικά διατήρησε μία πολύ υπεύθυνη στάση». Ωστόσο, τόνισε πως είναι επιβεβλημένη η κριτική στον πρωθυπουργό για τον «διχαστικό» του λόγο καθώς, όπως είπε, ενώ ο ίδιος «αγνοεί τα μέτρα», «επιτίθεται διαρκώς» σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και παράλληλα, «δεν ενισχύει το ΕΣΥ», αλλά «μονάχα δείχνει το δάχτυλο στους πολίτες». Εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο κ. Μητσοτάκης για τα προνόμια των εμβολιασμένων, προειδοποιώντας ότι θα πυροδότησουν «μεγάλη ένταση» στην κοινωνία. «Μόνο με κοινωνική αλληλεγγύη, με ενότητα και όχι με διχασμό» θα πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ απέρριψε και το μέτρο των 150 ευρώ για όσους νέους εμβολιάζονται. «Ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα» θα το πετύχουμε, δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του μέτρου στον γενικό πληθυσμό, ωστόσο πήρε θέση υπέρ της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς, αφενός γιατί «κινδυνεύει η ζωή» όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αφετέρου για «ηθικούς λόγους» καθώς ως άτομα που έρχονται σε επαφή με ασθενείς δεν θα πρέπει να τους επιβαρύνουν. Επέρριψε, δε, τις ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους επιστήμονες, αφού, όπως σημείωσε, «έκαψε» την επιτροπή λοιμωξιολόγων, βάζοντάς την «μπροστά» για αποφάσεις που λαμβάνονταν σε πολιτικό επίπεδο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα ελληνοτουρκικά

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη «σε εθνικά θέματα να σκέφτεσαι πέρα από μικροπολιτικούς σκοπούς» και υποστήριξε τη «λογική να λύνεις προβλήματα» και όχι «να τα διαιωνίζεις». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παίζει κρυφτούλι εδώ και έξι μήνες» λόγω της δηλωμένης πρόθεσης του Αντώνη Σαμαρά να μην ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας, λέγοντας πως αυτό «δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε την εικόνα της χώρας διεθνώς» και προειδοποίησε ότι όσο δεν υλοποιεί τη συμφωνία η Ελλάδα, δίνει «σήμα» και στην άλλη πλευρά να μην υλοποιήσει τις «δεσμεύσεις» της.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» αυτήν τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση και αυτό είναι η σύνδεση της έναρξης της συζήτησης για την αναμόρφωση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας με την προοπτική επίλυσης των διμερών θεμάτων με την Ελλάδα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Ερωτηθείς για τους εξοπλισμούς, σημείωσε ότι «η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να συνορεύει με το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ολλανδία» και επομένως είναι σημαντικό «να θωρακίσει την άμυνά της», ωστόσο, τόνισε ότι οι «επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης» επιδέχονται «κριτικής» καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι όποιοι εξοπλισμοί δε θα δημιουργήσουν “τεράστια ελλείμματα σ’ έναν «προϋπολογισμό που δεν είναι αρκετός να καλύψει κοινωνικές ανάγκες».

Τι είπε για το ενδεχόμενο εκλογών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε σε τρία χρόνια να πάει το έργο από το 30% στο 75%, ωστόσο, η τωρινή διοίκηση, όπως είπε, δεν συνέχισε το σχέδιο για την παραμονή των αρχαίων και προχωρεί στην απόσπαση που είναι χρονοβόρα και το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν οι Θεσσαλονικείς μετρό.

Advertisement
Family Kitchen

Ερωτηθείς κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχασε τη μάχη με τη διαπλοκή, λόγω της υπόθεσης των τηλεοπτικών σταθμών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι παρά τα «λάθη» και τις «αστοχίες» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν «η εντιμότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο μετά τη μεταπολίτευση», καθώς «διαχειρίστηκε δημόσιο χρήμα, γεμίζοντας τα δημόσια ταμεία» και «αφήνοντας στους επόμενους 37 δισ.». «Ας γίνει λοιπόν η συζήτηση για το ηθικό πλεονέκτημα σε αυτούς που εμφανίζουν και εξαφανίζουν εκατομμύρια στο πόθεν έσχες τους λες και είναι στραγάλια, όχι όμως για μας», τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ύβρη» το να γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας προκειμένου να επωφεληθεί η κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για «πάγωμα πολιτικού χρόνου», καθώς η κυβέρνηση «δεν έχει κριθεί από την εφαρμογή του προγράμματός της αλλά από τη διαχείριση της πανδημίας».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα - Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

13/12/25 9:00 μμ

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο» δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων

13/12/25 8:48 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο» δηλώνουν συνήγοροι υπεράσπισης συλληφθέντων

Παύλος Μαρινάκης: Έχουμε πει ναι στο διάλογο, όχι στο κλείσιμο των δρόμων, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων

13/12/25 8:41 μμ

Παύλος Μαρινάκης: Έχουμε πει ναι στο διάλογο, όχι στο κλείσιμο των δρόμων, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων

Κρήτη: Ερευνούσαν τη σύζυγο για τις παράνομες επιδοτήσεις, συνέλαβαν τον σύζυγο για οπλοκατοχή

13/12/25 8:36 μμ

Κρήτη: Ερευνούσαν τη σύζυγο για τις παράνομες επιδοτήσεις, συνέλαβαν τον σύζυγο για οπλοκατοχή

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» - Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

13/12/25 8:19 μμ

Σέρρες: «Θανάτωσαν τα 814 ζώα μου, διαλύθηκε η ζωή μου» – Κτηνοτρόφος πατέρας 2 μηνών βρέφους σε απελπισία

H εκλογή Πιερρακάκη και το "asset" Τάσος Χατζηβασιλείου - video

13/12/25 8:19 μμ

Εκλογή Πιερρακάκη και το “asset” Τάσος Χατζηβασιλείου – video

Αγρότες: Δεν θα πάνε στη συνάντηση στο Μαξίμου την Δευτέρα – Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Νίκαια

13/12/25 4:51 μμ

Αγρότες: Δεν θα πάνε στη συνάντηση στο Μαξίμου την Δευτέρα – Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Νίκαια

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη, δήλωναν και εκτάσεις πεθαμένων

13/12/25 3:28 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις στην Κρήτη, δήλωναν και εκτάσεις θανόντων

Κυρ. Μητσοτάκης σε προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή

13/12/25 3:12 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης σε προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ: Ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή

Κ. Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών

13/12/25 3:00 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Οι αποφάσεις του Eurogroup να έχουν άμεσο αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών