Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απολογήθηκε σήμερα με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter για τη συμπεριφορά του χθες (8/8), όταν μίλησε με… απαράδεκτο τρόπο και με υβριστικά λόγια, προς ... Περισσότερα

Τσιτσιπάς: «Η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητή έχει φτάσει στο τέλος της»

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απολογήθηκε σήμερα με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter για τη συμπεριφορά του χθες (8/8), όταν μίλησε με… απαράδεκτο τρόπο και με υβριστικά λόγια, προς τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο, κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ιάπωνα Νισικόρι, σε αγώνα τένις στο Μόντρεαλ.

Ο Έλληνας τενίστας, στην ίδια ανάρτησή του, ανακοίνωσε πως η συνεργασία του με τον πατέρα του ως προπονητή έχει φτάσει στο τέλος της. «Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας, και μόνο ως πατέρας,» επισήμανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αναλυτικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε στη σχετική ανάρτησή του στο Twitter:

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητής έχει φτάσει στο τέλος της. 

Η φιλοσοφία μας διδάσκει ότι η σοφία έρχεται μέσα από την κατανόηση των ορίων μας και την αναγνώριση των λαθών μας. Στην περίπτωσή μου, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος να μιλήσω στον πατέρα μου με τον τρόπο που το έκανα. Το τένις δεν είναι απλά ένας αγώνας, ένα χτύπημα ή μια απόδοση λίγων δευτερολέπτων. Είναι μια μακρά διαδρομή γεμάτη συναισθήματα, πίεση και προσδοκίες. Σε εκείνη τη στιγμή της απογοήτευσης, υπήρξαν πολλά λάθη και σφάλματα από την πλευρά του προπονητή και πατέρα μου. Ως εσωστρεφής, τείνω να κρατάω τα συναισθήματά μου και να τα συσσωρεύω μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο έκρηξης. Θεωρώ τον εαυτό μου υπομονετικό, οπότε το γεγονός ότι αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο με άφησε σοκαρισμένο.

Η συμπεριφορά μου στο γήπεδο ήταν απαράδεκτη, και νιώθω απογοητευμένος που έφτασα σε ένα σημείο που έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου. Όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται, με κρίνουν ή με επιτίθενται συναισθηματικά, τείνω να χάνω τον έλεγχο αυτού που βγαίνει από το στόμα μου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μου ως ανθρώπου. Έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να δω καθαρά μπροστά μου.

Ο πατέρας μου προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να με εκπαιδεύσει, να με αναθρέψει με τον σωστό τρόπο και να μου παρέχει γνώση και σοφία, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Τον ευχαριστώ για τις θυσίες, τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί για να κάνει αυτή την προσπάθεια να πετύχει. Από εδώ και στο εξής, ο ρόλος του θα παραμείνει εντός των ορίων του πατρικού ρόλου, και μόνο αυτού.

Advertisement
Babis

Ο πατέρας μου θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί μου και να είναι εκεί για να με υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια εκτός του γηπέδου, όπως πάντα το ήθελα.

Έχω εμπιστευτεί τον πατέρα μου με τον προπονητικό ρόλο για τόσα χρόνια, και θεωρώ τη συνεργασία μας επιτυχημένη. Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα αναλάβει τη θέση του, και δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο και αυτή τη φάση να κλείσουν, και να προσπαθήσουμε να γράψουμε ένα νέο.

Και οι δύο έχουμε συμφωνήσει σε αυτό και ελπίζουμε να επικεντρωθούμε πρώτα στην ανθρώπινη πλευρά μας, και μετά στα υπόλοιπα.

Η αποδοχή των λαθών μου και η προσπάθεια να διορθώσω το δρόμο μου είναι μέρος της πορείας μου ως αθλητής, και σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να βελτιώσω τον εαυτό μου, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να είναι ένα μάθημα για εμένα, αλλά και για όλους όσους παλεύουν να βρουν τη σωστή ισορροπία στη ζωή τους».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

25/08/25 11:26 πμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα έχει διατρανώσει με κάθε τρόπο ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο

Κανόνες ασφαλείας σε πισίνες, ποτάμια και λίμνες

25/08/25 11:23 πμ

Κανόνες ασφαλείας σε πισίνες, ποτάμια και λίμνες

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

25/08/25 11:14 πμ

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αθεράπευτο πάθος του σπουδαίου κωμικού και η υπόθεση Κοζανιτά

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

25/08/25 10:49 πμ

Λιναρόσπορος: Ο σωστός τρόπος να τον καταναλώνεις για να παίρνεις τις ευεργετικές του ιδιότητες

Θεσσαλονίκη σε κρίση - Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

25/08/25 10:44 πμ

Θεσσαλονίκη σε κρίση – Γιατί δεν γίνονται οι διορθώσεις ανάταξης;

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

25/08/25 10:20 πμ

Στομαχόπονος που “έρχεται και φεύγει”: Δείτε τι μπορεί να σας συμβαίνει

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

25/08/25 10:13 πμ

Μελισσόχορτο: Το φυσικό αγχολυτικό που καταπολεμά το στρες και την αϋπνία

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

25/08/25 10:05 πμ

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα –  Πολυτραυματίας ο οδηγός του δικύκλου

Αποκατάσταση λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

25/08/25 9:52 πμ

Λειτουργεί η ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ -Νέα ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

25/08/25 9:31 πμ

Ελεύθερος δύτης φτιάχνει δαχτυλίδια φυσαλίδων στον βυθό της Μεσογείου

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει -Η οργή της κόρης του

25/08/25 9:27 πμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 40χρονος βίαζε την 36χρονη για να μην τον χωρίσει – Η οργή της κόρης του

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά

25/08/25 9:14 πμ

Νεκρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά