Ο Ολυμπιακός πάλεψε γενναία στη Μόσχα αλλά εν τέλει ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 92 85για την 7η αγωνιστική του top-16. Μεγάλη προσπάθεια από τους "ερυθρόλευκους" που έχουν παράπονα από τη διαιτησία. 

Epiloges Press

Epiloges Press

 Ο Ολυμπιακός πάλεψε γενναία στη Μόσχα αλλά εν τέλει ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 92 85για την 7η αγωνιστική του top-16. Μεγάλη προσπάθεια από τους “ερυθρόλευκους” που έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Advertisement
 

Eτσι κρίθηκε

Ηταν φανερό από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός όφειλε να ξοδέψει τεράστια αποθέματα ενέργειας για να φανεί ανταγωνιστικός. Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ, πολλές φορές υπέρ το δέον δυνατή, είχε αντικειμενικά δύο στόχους. Να θέσει ουσιαστικά εκτός αγώνα τον Σπανούλη και να περιορίσει τη δημιουργία του Ολυμπιακού.

Θα έλεγε κανείς ότι στο πρώτο μέρος πέτυχε και τα δύο. Οι ψηλοί της ΤΣΣΚΑ έκαναν καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ και έδωσαν αέρα 8 πόντων στην ομάδα τους (17-9) με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το δεκάλεπτο με μόλις δύο ασίστ. Οι Ρώσοι, παρά το καλό παιχνίδι των Πρίντεζη και Λοτζέσκι, είχαν και στη συνέχεια το πάνω χέρι εκμεταλλευόμενοι το μέγεθός τους και το δυνατό παιχνίδι τους. Από το 33-22 και μετά ο Ολυμπιακός αντέδρασε αλλά με τον Σπανούλη να σκοράρει μόλις δύο πόντους, και αυτούς από βολές, ήταν δύσκολο να φτάσει στην ανατροπή. Σημειώστε και αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο (41-33) οι βολές ήταν στο 14-4 υπέρ των Ρώσων.

Η ραγδαία άνοδος στην απόδοση του Σπανούλη στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου έφερε την αλλαγή των δεδομένων αφού ο Ολυμπιακός άντλησε από τον αρχηγό του και σκορ και δημιουργία. Με καλάθι του Στρόμπερι μάλιστα ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (49-50) αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα καθώς ανέλαβαν δράση οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ. Ο Χίγκινς αρχικά και ο Τεόντοσιτς στη συνέχεια πλήγωσαν την άμυνα των “ερυθρόλευκων” για το 60-52 και το 66-61 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η μάχη συνεχίστηκε λυσσαλέα. Ο Ολυμπιακός είχε πια βελτιώσει τα ποσοστά του, κυρίως στα δίποντα και απειλούσε στα ίσια την ΤΣΣΚΑ που έβλεπε ότι μόνο με τη σκληράδα δεν μπορούσε να καθαρίσει το ματς. Ο Στρόμπερι, με την ταχύτητά του και ο εξαιρετικός Χάκετ έδωσαν πολύτιμες λύσεις για να μειωθεί και άλλο η διαφορά στο 73-70 αλλά η ΤΣΣΚΑ βρήκε και πάλι τις απαντήσεις για το 83-74 (και ενώ το κοντέρ των βολών έγραφε πλέον 33-12). Κάπου εκεί η ενέργεια του Ολυμπιακού στέρεψε και οι Ρώσοι εξασφάλισαν τη νίκη τους που ήρθε πάντως με πολύ κόπο και ιδρώτα.

Advertisement
Family Kitchen

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85

Πηγή: Contra.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα θα παραστεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

01/11/25 9:41 πμ

Στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα θα παραστεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θρήνος στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο της 10χρονης στο σχολείο της - Οι δάσκαλοι έκλαιγαν, λέει ο δήμαρχος

01/11/25 9:23 πμ

Θρήνος στον Ασπρόπυργο για τον θάνατο της 10χρονης στο σχολείο της – Οι δάσκαλοι έκλαιγαν, λέει ο δήμαρχος

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης 2024 για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία

01/11/25 9:15 πμ

Επιθεώρηση Εργασίας: Τι δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης 2024 για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία

Σ.Ζαχαράκη: Διαρκής η προσπάθεια για πλήρη και ισότιμη ένταξη όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία

01/11/25 9:09 πμ

Σ.Ζαχαράκη: Διαρκής η προσπάθεια για πλήρη και ισότιμη ένταξη όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ επέστρεψε στη γενέτειρα της μητέρας της και τιμήθηκε από τον Κ. Γκιουλέκα

01/11/25 9:04 πμ

Η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ επέστρεψε στη γενέτειρα της μητέρας της και τιμήθηκε από τον Κ. Γκιουλέκα

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η νέα Αμερικανίδα πρέσβης

01/11/25 8:56 πμ

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα η νέα Αμερικανίδα πρέσβης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στη 1 Νοεμβρίου

31/10/25 11:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στη 1 Νοεμβρίου

Κεντρική Μακεδονία: Κρούσματα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε διακόσιες πενήντα εκτροφές, 57 χιλ. ζώα θανατώθηκαν

31/10/25 11:20 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε διακόσιες πενήντα εκτροφές, 57 χιλ. ζώα θανατώθηκαν

Τιμήθηκε ο δικαστικός αστυνομικός που έσωσε 15χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

31/10/25 11:11 μμ

Τιμήθηκε ο δικαστικός αστυνομικός που έσωσε 15χρονο από φλεγόμενο διαμέρισμα

8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

31/10/25 10:40 μμ

8 μυστικά για τέλεια μελομακάρονα

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέρρευσε και πέθανε 10χρονο κοριτσάκι στο προαύλιο του σχολείο του

31/10/25 10:33 μμ

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέρρευσε και πέθανε 10χρονο κορίτσι στο προαύλιο του σχολείο του

Αποφασιστική νίκη για τον Δήμο Σερρών: Κλείνει η υπόθεση του Προπονητικού κολυμβητηρίου - video

31/10/25 10:10 μμ

Αποφασιστική νίκη για τον Δήμο Σερρών: Κλείνει η υπόθεση του Προπονητικού κολυμβητηρίου – video