«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020» Σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη αναμένεται να έχει η Ελλάδα το 2021 και το 2022, όπως ανέφερε ο Επίτροπος ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020»

Σταδιακή και εν συνεχεία πιο γρήγορη ανάκαμψη αναμένεται να έχει η Ελλάδα το 2021 και το 2022, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων.

«Ξέρουμε ότι η Ελλάδα δέχτηκε σοβαρή συρρίκνωση το 2020, όπως και άλλες χώρες όπου ορισμένοι τομείς είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Στην περίπτωση της Ελλάδας τόσο ο τουρισμός όσο και οι ταξιδιωτική βιομηχανία είναι πολύ ισχυροί τομείς σημείωσε ο κ. Τζεντιλόνι και υπογράμμισε ότι «στις προβλέψεις μας βλέπουμε μία σταδιακή και στη συνέχεια πιο γρήγορη ανάκαμψη το 2021 και το 2022». «Θα συζητήσουμε σύντομα την ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα και πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές είναι πλήρως δεσμευμένες να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση, για να αποφύγουν συνέπειες στο κοινωνικό επίπεδο αυτής της κρίσης» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη γενική εικόνα της ΕΕ και της ευρωζώνης, η οικονομική κατάσταση τον χειμώνα παραμένει δύσκολη επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ .« Από το φθινόπωρο, πολλά κράτη μέλη έχουν θέσει σε εφαρμογή ή έχουν αυστηροποιήσει περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στην αναζωπύρωση κρουσμάτων και, πιο πρόσφατα, στην εξάπλωση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορονοϊού» ανέφερε ο Πάολο Τζεντιλόνι σημειώνοντας ότι «αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα. Αλλά, φυσικά, επηρεάζουν την οικονομική δραστηριότητα – αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι την άνοιξη του περασμένου έτους».

Advertisement
ΔΕΗ

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση στα κράτη μέλη κάτι που έχει να κάνει όπως εξήγησε με τις διαφορές στη δομή κάθε οικονομίας. «Αυτή η πρόβλεψη δεν λαμβάνει υπόψη τον δυνητικά πολύ σημαντικό θετικό αντίκτυπο του NextGenerationEU, επειδή δεν έχουμε επαρκή στοιχεία γι’ αυτό» ανέφερε.

Συμπλήρωσε, τέλος, ότι τις πρώτες εβδομάδες του 2021, οι έρευνες συνέχισαν να δείχνουν απογοητευτική οικονομική δραστηριότητα διευκρινίζοντας ότι πέρα από το πρώτο τρίμηνο, η οικονομία αναμένεται να αρχίσει να βελτιώνεται.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην "πόρτα" μου»

14/09/25 11:59 μμ

Γ. Μυλωνάκης για δημοσίευμα «Documento»: «Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην “πόρτα” μου»

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

14/09/25 11:54 μμ

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να νικήσει 2-1 τον ΟΦΗ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

14/09/25 11:50 μμ

Ο Ντένις Σρέντερ MVP του Ευρωμπάσκετ 2025

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

14/09/25 11:45 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

14/09/25 11:39 μμ

Γύρος Ισπανίας: Διεκόπη η ειδική διαδρομή λόγω διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14/09/25 11:35 μμ

Παρουσία του Σ. Φάμελλου στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα - Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

14/09/25 11:29 μμ

Κέρκυρα: Η προσφυγική μνήμη σήμερα – Μαρτυρίες και βιώματα των απογόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ευρωμπάσκετ 2024: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

14/09/25 11:14 μμ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων

14/09/25 11:00 μμ

Το Κάστρο της Μεθώνης στο αγιάζι των αιώνων – Δείτε video

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

14/09/25 10:50 μμ

Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

14/09/25 10:44 μμ

Σπανούλης: «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε όλη την Ελλάδα»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis - «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video

14/09/25 10:37 μμ

Ξέσπασε σε κλάματα ο Giannis – «Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής μου» -video