Συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός στην ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν θα είναι εφικτές παρά μόνο αφού απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από το παλαιστινιακό ... Περισσότερα

Μπάιντεν

Epiloges Press

Epiloges Press

Συνομιλίες περί κατάπαυσης του πυρός στην ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν θα είναι εφικτές παρά μόνο αφού απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, δήλωσε χθες Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Οι όμηροι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κατόπιν μπορούμε να κουβεντιάσουμε», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς αν θα τασσόταν υπέρ συμφωνίας «όμηροι αντί κατάπαυσης του πυρός».

Κατόπιν ο κ. Μπάιντεν ζήτησε συγγνώμη διότι έπρεπε να φύγει από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την προώθηση του οικονομικού του προγράμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2021, εξηγώντας πως χρειαζόταν να πάει στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων για «άλλο πρόβλημα που πρέπει να χειριστούμε».

Έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της Χαμάς πως άφησε ελεύθερες δυο ομήρους που πήρε όταν εξαπέλυσε την επίθεσή της στο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές αρχές μιλούν για 220 ομήρους, Ισραηλινούς, αλλοδαπούς, ή ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα. Απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα από μέλη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος κατά την άνευ προηγουμένου έφοδό τους στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου, έναυσμα του πολέμου στο πλαίσιο του οποίου το Ισραήλ σφυροκοπεί έκτοτε τη Λωρίδα της Γάζας για να «αφανίσει» τη Χαμάς.

Πάνω από 1.400 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην ισραηλινή επικράτεια, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 1.500 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν στην αντεπίθεση που επέτρεψε δυνάμεις του να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών που υπέστησαν επίθεση.

Στη Λωρίδα της Γάζας, 5.087 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους 2.055 παιδιά, σκοτώθηκαν στους ασταμάτητους βομβαρδισμούς σε αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα. Ολόκληρες συνοικίες ισοπεδώθηκαν.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πάπα Φραγκίσκο την Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως συζήτησαν για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Advertisement
MEGA

«Ο πάπας κι εγώ είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, ενδιαφερόταν πάρα πολύ για αυτό που κάνουμε», διαβεβαίωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος.

Προσθέτοντας πως εξήγησε στον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «ποιο είναι το σχέδιο» για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, είπε πως ο ποντίφικας εξέφρασε «γενικά» την «υποστήριξή του».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

31/01/26 2:46 μμ

Ρομά καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά σε δημοτικές εκτάσεις σε Σέρρες, Δράμα και Καβάλα

– Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

31/01/26 2:34 μμ

Δύο παρεμβάσεις για προσιτή στέγη προ των πυλών – Από τον Μάιο το νέο «Ανακαινίζω»

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

31/01/26 2:07 μμ

Νικολέττα Χαραλαμπόγλου: Η Σερραία δασκάλα που «ζωντάνεψε» το Δημοτικό Σχολείο στη Φολέγανδρο

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχη Lions Σέρρες Στρυμονιάς

31/01/26 2:01 μμ

Σε θερμό κλίμα η κοπή της Βασιλόπιτας της λέσχης Lions Σέρρες Στρυμονιάς

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - video

31/01/26 1:57 μμ

Σέρρες: Κοπή βασιλόπιτας για το 2ο περιφερειακό τμήμα του ΟΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – video

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες - video

31/01/26 1:49 μμ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στις Σέρρες – video

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

31/01/26 1:47 μμ

«Οι Σέρρες στο επίκεντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας»- Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Σερρών

Πανσερραϊκός – Che Guevara Club: Ένα μαύρο πέπλο σκέπασε την Ελλάδα – Πέντε γυναίκες και επτά οπαδοί χάθηκαν

31/01/26 1:11 μμ

Μήνυμα ανθρωπιάς και σεβασμού από τον σύνδεσμο Πανσερραϊκός Che Guevara Club

Με σεβασμό στη βάση και τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ

31/01/26 12:57 μμ

ΠΑΣΟΚ Σερρών για ΝΟΕΣ: «Πρωτοφανής πολιτική επιλογή που υπονομεύει την εσωκομματική δημοκρατία»

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

31/01/26 11:48 πμ

Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: Φαίνεται να είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της

Χρ.Καζακίδης: "Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές"

31/01/26 11:40 πμ

Χρ.Καζακίδης: “Είχαμε προβλήματα στο κυνοκομείο λόγω κακοκαιρία αλλά δεν έγιναν καταστροφές”

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης - Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση - video

31/01/26 11:06 πμ

Σέρρες: Καταγγελία για βιασμό 78χρονης – Ο 56χρονος υποστηρίζει συναίνεση – video