Τζούντο: Θρίαμβος της Γαλλίας στο μεικτό ομαδικό, πέμπτο χρυσό για τον ρέκορντμαν Ρινέ

Μία ημέρα μετά το ρεκόρ του (έγινε ο πρώτος αθλητής με τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο τζούντο), ο Τεντί Ρινέ κέρδισε τον πιο κρίσιμο αγώνα για να χαρίσει στη Γαλλία τον τίτλο στο μεικτό ομαδικό του τζούντο, στους Αγώνες του Παρισιού.

Με το σημερινό χρυσό μάλιστα, ο 35χρονος «γίγαντας» πανηγύρισε το πέμπτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ, καθώς «έπιασε» στην κορυφή της λίστας με τους «χρυσούς» Γάλλους Ολυμπιονίκες τον αθλητή του διάθλου Μάρτιν Φουρκάντ, ο οποίος κέρδισε αντίστοιχα μετάλλια στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι και της Πιονγκτσάνγκ, το 2014 και το 2018.

Οι ξιφομάχοι Φιλίπ Κατιό και Ροζέ Ντικρέ έχουν στη συλλογή τους λιγότερα χρυσά, αλλά είχαν οκτώ θέσεις στο βάθρο τη δεκαετία του 1920 και του ’30.

Babis



Το ασημένιο μετάλλιο κατέληξε στην Ιαπωνία και τα χάλκινα στη Βραζιλία και τη Νότια Κορέα.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑθλητικάΤζούντο: Θρίαμβος της Γαλλίας στο μεικτό ομαδικό, πέμπτο χρυσό για τον ρέκορντμαν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Squad List: Η αποστολή του Πανσερραϊκού για τον αγώνα με τον Βόλο

Με μία τελευταία προπόνηση το πρωί της Κυριακής στο...

Θερμό χειροκρότημα για τον «χρυσό» Λευτέρη Πετρούνια στο Πανελλήνιο Ενόργανης

Τη λάμψη του Λευτέρη Πετρούνια είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα...

Εμφάνιση πρωταθλητή του Ολυμπιακού και νίκη 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κυνικός και αποτελεσματικός, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άλωσε για μία...

Ανατροπή και γερά για τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Παναθηναϊκό

«Φωτιά» στη μάχη για τη 2η θέση, που οδηγεί...

Τελευταία Νέα