Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή στην Αττική υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή στην Αττική υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι τόσο ύπουλος αυτός ο ιός, ασυμπτωματικός στους νέους ανθρώπους, μπορεί να κολλήσει οποιοσδήποτε αν δεν προσέξει. Αποδείχθηκε αυτό δυστυχώς περίτρανα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, που μάς αναγκάζει μόνιμα να αναθεωρούμε τα δεδομένα μας. Δεν θα σκεφτώ δεύτερη στιγμή και δεν θα σκεφτούμε το θέμα της επικοινωνίας πάνω από την ουσία, την ανθρώπινη υγεία και τη Δημόσια Υγεία. Εάν βλέπουμε να αλλάζουν ραγδαία τα επιδημιολογικά δεδομένα, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, με τις υπερπολλαπλάσιες κατειλημμένες ΜΕΘ-COVID και την αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων, τότε ναι, βεβαίως θα παρθούν και άλλα μέτρα και στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη και πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματικότητα την οποία ζούμε σε μία πανδημία, τόνισε ο Β. Κικίλιας προσθέτοντας:

«Σήμερα το Βέλγιο, στο οποίο έχουν καταρρεύσει τα νοσοκομεία και οι εντατικές, στέλνει όσα περιστατικά μπορεί στη Γερμανία και οι γιατροί νοσηλεύουν ενώ είναι θετικοί στην COVID. Η Ολλανδία το ίδιο. Η Γαλλία έχει 50.000 κρούσματα την ημέρα. Η Αγγλία έχει να δηλώσει rapid test και να κάνει test από την 28η Οκτωβρίου. Η καγκελάριος Μέρκελ βγήκε η ίδια δύο φορές σε διάγγελμα εντός 3 ημερών. Βλέπετε ότι η μία χώρα πίσω από την άλλη πηγαίνουν σε lockdown πλέον. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών».

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχει γίνει ένα ράλι τους τελευταίους μήνες και είπε ότι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ, έχουν προσληφθεί 7.000 υγειονομικοί, έχει εξελιχθεί ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι καθώς έχει αυξηθεί 30 φορές πάνω ο αριθμός των τεστ και των rapid tests. «Είδατε το έκτακτο σχέδιο το οποίο ήδη υλοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη. Από αύριο το πρωί μετακινείται και εγκαθίσταται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και θα επιβλέψει ο ίδιος την κατάσταση εκεί», συμπλήρωσε.

Advertisement
MEGA

Ο υπουργός Υγείας τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το Ε.Σ.Υ. με τη συμπεριφορά μας, επισημαίνοντας:

«Η πίεση που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας πλέον στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη και με ευσυνειδησία, αυταπάρνηση και ηρωισμό οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό επιτελούν ένα εξαιρετικό έργο και κάνουν το καθήκον τους. Για αυτό και λέω ξανά και ξανά ότι πρέπει να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε και πρέπει με τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο μας να μην επιβαρύνουμε ακόμα παραπάνω το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Προφανώς υπάρχουν ακόμα εφεδρείες. Βεβαίως υπάρχουν Υγειονομικές Περιφέρειες οι οποίες πιέζονται λιγότερο αυτή τη στιγμή απ’ ότι, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη. Όμως, βλέπετε ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αναλογιστούν όλοι».

Για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων από Νομό σε Νομό, ο Β. Κικίλιας είπε ότι έχει την αίσθηση ότι θα ληφθεί μέριμνα πλέον και για αυτό. «Αλλά θα ήθελα να πω επίσης, ότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη. Και εξακολουθώ να πιστεύω και αυτή τη στιγμή τη δύσκολη ώρα την οποία βιώνουμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει συναίσθηση της κατάστασης, ότι δεν θέλει να κινδυνεύσουν οι ευπαθείς ομάδες. Ο κορονοϊός ουσιαστικά μας αφορά όλους.

Είναι αδιανόητο αυτό το οποίο ακούω, από μία μικρή μερίδα των συμπολιτών μας, ότι δεν υπάρχει ιός. Ας έρθουν να δουν τη μάχη που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές μέσα στα νοσοκομεία μας για να καταλάβουν του λόγου του αληθές. Για μία ακόμα φορά κάνω έκκληση σε όλους, και δεν μιλάω μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, όλοι παντού πρέπει να προσέχουμε. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας, να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών», κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

25/08/25 3:46 μμ

Σέρρες: Απαγορεύεται η μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

25/08/25 3:18 μμ

Βουλή: Στο γραφείο του πρωθυπουργού διαβιβάζεται το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για προ ημερησίας για την Παλαιστίνη

2 superfoods για νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές

25/08/25 3:14 μμ

2 superfoods για νόστιμες φθινοπωρινές συνταγές

Χουρμάδες: Γιατί αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το γλυκό superfood

25/08/25 3:10 μμ

Χουρμάδες: Γιατί αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου το γλυκό superfood

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών

25/08/25 3:03 μμ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη θρησκευτική πανήγυρη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών

Κόρινθος: Έκλεψε πάνω από 450 κιλά τσιπούρες ιχθυοτροφείου για να τις πωλήσει σε ψαράδικο

25/08/25 2:59 μμ

Κόρινθος: Έκλεψε πάνω από 450 κιλά τσιπούρες για να τις πωλήσει σε ψαράδικο

Ανδρουλάκης: Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητάει να συγκληθεί η Ολομέλεια για να συζητηθεί η κατάσταση στην Παλαιστίνη

25/08/25 2:52 μμ

Ανδρουλάκης: Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητάει να συγκληθεί η Ολομέλεια για να συζητηθεί η κατάσταση στην Παλαιστίνη

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία για εμπορική λειτουργία η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

25/08/25 2:45 μμ

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία για εμπορική λειτουργία η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Η ΕΕ απαγορεύει από την 1η Σεπτεμβρίου τζελ νυχιών με TPO

25/08/25 2:38 μμ

Η ΕΕ απαγορεύει από την 1η Σεπτεμβρίου τζελ νυχιών με TPO

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Την Τετάρτη στην Αθήνα η κηδεία του – Η παράκληση της οικογένειας

25/08/25 2:27 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Την Τετάρτη στην Αθήνα η κηδεία του – Η παράκληση της οικογένειας

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη σύζυγό του ο 40χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

25/08/25 2:18 μμ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη σύζυγό του ο 40χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Π. Μαρινάκης: Δέκα χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας

25/08/25 1:26 μμ

Π. Μαρινάκης: Δέκα χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας