Μικρή κάμψη, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, όπως είπε απόψε στην ενημέρωση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία εκτίμησε ότι ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μικρή κάμψη, όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, καταγράφεται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, όπως είπε απόψε στην ενημέρωση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού φαίνεται να βοηθούν στον περαιτέρω έλεγχο της πανδημίας.

Advertisement
 

   Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου είπε από την πλευρά της ότι συνεχίζεται η αποκλιμάκωση σε σχέση με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, καθώς καταγράφεται επιπλέον μείωση 14% στα νέα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Η ίδια χαρακτήρισε αργό τον ρυθμό αποκλιμάκωσης και είπε ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Λακωνία, το Λασίθι και η Λευκάδα, όπου συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων. Όπως τόνισε, μία στις τρεις περιφερειακές ενότητες της χώρας είναι στο βαθύ κόκκινο ενώ τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 43.000 αυτή τη στιγμή στη χώρα.

   Μιλώντας για τις νέες εισαγωγές και τις διασωληνώσεις, είπε ότι δείχνουν να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα, «όμως παραμένει υψηλός ο αριθμός των ανθρώπων που είναι ήδη διασωληνωμένοι αλλά κι αυτών που χάνονται».

   Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε ότι ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση, σίγουρα μεταδίδεται πολύ εύκολα και σίγουρα ευκολότερα από την Βήτα και Δέλτα.

   Θα κάνουμε γιορτές υπό την σκιά της Όμικρον, ανέφερε χαρακτηριστικά, συνιστώντας να γίνουν με σύνεση οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και καλώντας τους γονείς να κάνουν χρήση του self test στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια και των διακοπών, ιδίως πριν επισκεφτούν σπίτια όπου διαμένουν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ηλικιωμένοι.

   Όπως εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου, πάνω από το 50% των κρουσμάτων πλέον στη μεγάλη Βρετανία αφορούν την παραλλαγή Όμικρον.

   Η ίδια είπε ότι μέχρι χθες είχαμε 10 κρούσματα της παραλλαγής στη χώρα μας και προσέθεσε ότι σήμερα εντοπίστηκαν άλλα τρία. Όμως «είναι πολύ περισσότερα, σίγουρα, απλώς δεν τα γνωρίζουμε» συμπλήρωσε.

   Η Όμικρον φαίνεται ότι επαναμολύνει ανθρώπους που έχουν ήδη μολυνθεί με τις προηγούμενες παραλλαγές του ιού, τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι έχουν νοσήσει, δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένοι. Η ίδια εξήγησε ότι η προηγούμενη νόσηση σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προσφέρει ιδιαίτερη προστασία παρότι ακόμη τα στοιχεία για την Όμικρον είναι πρόωρα «Να μην αργούν όλοι όσοι πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι το ερώτημα για το πόσο σοβαρή νόσηση προκαλεί η Όμικρον μένει να απαντηθεί όπως και το ερώτημα σε ποιο ποσοστό, μας προστατεύει ο εμβολιασμός από την Όμικρον. Ωστόσο διευκρίνισε ότι μετά από πλήρη εμβολιασμό υπάρχει η εκτίμηση ότι παρέχεται μια σχετική προστασία όσον αφορά τη σοβαρή νόσηση αλλά κι αυτό μένει να διευκρινιστεί καθώς μέχρι σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν νοσήσει ανήκουν σε νεότερες ηλικίες.

Advertisement
Family Kitchen

   Μιλώντας για τους εφήβους είπε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι ένας στους δύο έφηβους 15 έως 17 ετών, έχει ήδη εμβολιαστεί και ο εμβολιασμός στα μικρά παιδιά βρίσκεται σε καλό δρόμο και «εξελίσσεται περισσότερο ικανοποιητικά απ’ όσο περιμέναμε».

   Τέλος επανέλαβε ότι το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί και είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με... οδηγό και σκόρερ τον Κυζιρίδη η Χαρτς νίκησε τη Σέλτικ

26/10/25 4:28 μμ

Με… οδηγό και σκόρερ τον Κυζιρίδη η Χαρτς νίκησε τη Σέλτικ

Ιταλία: Σεισμική δόνηση 4 βαθμών έγινε αισθητή σε όλη την περιφέρεια της Καμπανίας

26/10/25 4:24 μμ

Ιταλία: Σεισμική δόνηση 4 βαθμών έγινε αισθητή σε όλη την περιφέρεια της Καμπανίας

Άρθρο Σπ. Πρωτοψάλτη γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Ενιαία Υγεία: Η ενιαία προσέγγιση που θωρακίζει την ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία

26/10/25 4:19 μμ

Άρθρο Σπ. Πρωτοψάλτη γγ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ενιαία Υγεία: Η ενιαία προσέγγιση που θωρακίζει την ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία

Επέκταση της τουριστικής περιόδου και δυναμικό ξεκίνημα για τη χειμερινή σεζόν "βλέπει" η αγορά

26/10/25 4:13 μμ

Επέκταση της τουριστικής περιόδου και δυναμικό ξεκίνημα για τη χειμερινή σεζόν “βλέπει” η αγορά

Χρυσό μετάλλιο ο Πετριανός στο ευρωπαϊκό ILCA 7 U19

26/10/25 4:07 μμ

Χρυσό μετάλλιο ο Πετριανός στο ευρωπαϊκό ILCA 7 U19

Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ

26/10/25 4:00 μμ

Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ

Τ. Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις

26/10/25 3:57 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις

Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας

26/10/25 3:55 μμ

Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας

Η Λ. Μενδώνη στον Έβρο- Αυτοψίες σε έργα πολιτισμού και επίσκεψη σε δομές υφαντικής

26/10/25 3:52 μμ

Η Λ. Μενδώνη στον Έβρο- Αυτοψίες σε έργα πολιτισμού και επίσκεψη σε δομές υφαντικής

Δ. Κουτσούμπας: Το Λαζαρέτο είναι μάθημα ζωής, τιμάμε τους νεκρούς μας και σηκώνουμε τη σημαία ψηλά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους

26/10/25 3:46 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Το Λαζαρέτο είναι μάθημα ζωής, τιμάμε τους νεκρούς μας και σηκώνουμε τη σημαία ψηλά, συνεχίζοντας τον αγώνα τους

Την έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας

26/10/25 3:42 μμ

Την έκθεση «Η χώρα της καρδιάς μου. Ο Φώτης Κόντογλου στο Άγιον Όρος» εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι

26/10/25 3:37 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι