Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα έως και το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει ένα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και καταιγίδες στην κεντρική και νότια Ελλάδα έως και το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει ένα βαρομετρικό χαμηλό που το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν στο Νότιο Ιόνιο και σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά.

 

Πιο αναλυτικά, έως το βράδυ του Σαββάτου βροχοπτώσεις αναμένονται στη Νότια Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

 

Από το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως το πρωί του Σαββάτου δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 9 στο Αιγαίο.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο θα δείξει από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -1 έως τους 11 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σε Κυκλάδες και Κρήτη το θερμόμετρο θα φτάσει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου και παρόμοια θα είναι και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου ωστόσο στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 6.

 

Αύριο Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική Ελλάδα και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Advertisement
Babis

 

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

[newsbeast.gr]

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/03/26 5:02 μμ

Επίσημα στην Ορλάντο Σίτι από το καλοκαίρι ο Γκριεζμάν 

24/03/26 4:54 μμ

NBA-Οι Οκλαχόμα Θάντερ δεν θα επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ

24/03/26 4:50 μμ

Τέλος ο Καμ Τόμας από τους Μπακς

24/03/26 4:45 μμ

«Διπλό» βαρύνουσας σημασίας αναζητά ο Ολυμπιακός

24/03/26 4:40 μμ

Να τριτώσει το καλό θέλει ο Παναθηναϊκός

24/03/26 4:26 μμ

10 χρόνια χωρίς τον Γιόχαν Κρόιφ: «Η κληρονομιά του δεν μπορεί να εξηγηθεί, παίζεται» (ps)

24/03/26 4:18 μμ

Ιράν: Η Τεχεράνη σκληραίνει τη διαπραγματευτική της στάση εν μέσω προσπαθειών μεσολάβησης για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με πηγές

24/03/26 4:14 μμ

Το πρόγραμμα στη μάχη για τον τίτλο

24/03/26 10:29 πμ

Έσπασε το σερί των Λέικερς το Ντιτρόιτ, νέα ήττα για Μπακς

«Νέο κύμα πυραύλων» εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ - Τραυματίες στο Τελ Αβίβ

24/03/26 3:50 μμ

«Νέο κύμα πυραύλων» εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ – Τραυματίες στο Τελ Αβίβ

Το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη - Παρουσιάστηκε ο νέος αρχειακός τόπος kolokotronis-archive.org

24/03/26 10:10 πμ

Το Αρχείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη – Παρουσιάστηκε ο νέος αρχειακός τόπος kolokotronis-archive.org

Υποκλοπές μέσω του Predator: Δημοσιεύθηκε η 1.930 σελίδων απόφαση του δικαστηρίου

24/03/26 10:15 πμ

Υποκλοπές μέσω του Predator: Δημοσιεύθηκε η 1.930 σελίδων απόφαση του δικαστηρίου