Την ελληνική θέση σε ό,τι αφορά το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027 παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης στις Βρυξέλλες με τη Φινλανδή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Τίτι Τουπουράινεν στο πλαίσιο των διμερών συνομιλιών της φινλανδικής προεδρίας με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων.

 

 

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση η Ελλάδα έρχεται με πολλές διεκδικήσεις. Και να διατηρήσει τις αγροτικές επιδοτήσεις στα επίπεδα που είναι σήμερα αλλά και να πάρει περισσότερα από το Ταμείο Συνοχής, λόγω της μεγάλης ύφεσης, την οποία έχει υποστεί από την κρίση», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση και δεν θα γίνει χωρίς επιχειρήματα».

«Για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι όλοι οι πολίτες: Ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη, ώστε να εξασφαλίσουμε τα περισσότερα δυνατά πλεονεκτήματα από έναν καινούργιο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο οποίος, δυστυχώς, και λόγω του Brexit θα είναι μειωμένος», κατέληξε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.