Μια από τις πιο καταιγιστικές εμφανίσεις, μια από τις πιο εμφατικές νίκες σε τελικό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης πέτυχε η Παρί Σεν Ζερμέν, που διέλυσε 5-0 την Ίντερ στο Μόναχο και ... Περισσότερα

Βασίλισσα της Ευρώπης η Παρί Σεν Ζερμέν - video

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Μια από τις πιο καταιγιστικές εμφανίσεις, μια από τις πιο εμφατικές νίκες σε τελικό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης πέτυχε η Παρί Σεν Ζερμέν, που διέλυσε 5-0 την Ίντερ στο Μόναχο και κατέκτησε το Champions League.

Advertisement
 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο νεαρός Ντεζιρέ Ντουέ με δύο γκολ (20΄,63΄), ενώ σκόραραν επίσης ο Χακίμι (12΄), ο Κβαρατσκέλια (73΄) και ο Μαγιουλού (87΄). Πρώτο τρόπαιο στην Ιστορία της Παρί και δεύτερο για γαλλική ομάδα, μετά τη Μαρσέιγ το 1993. Δεύτερος τίτλος για τον σπουδαίο Λουϊς Ενρίκε, που ήταν θριαμβευτής και με τη Μπαρτσελόνα το 2015.

Όταν στο 20λεπτο ένας τελικός είναι στο 2-0, αυτόματα όλες οι ισορροπίες, όλος ο σχεδιασμός των ομάδων και των προπονητών πάνε… περίπατο. Κάπως έτσι, η Παρί διαμόρφωσε μία κατάσταση που έμοιαζε με τον απόλυτο «Γολγοθά» για την Ιντερ. Μόλις στο 12΄ οι Παριζιάνοι συνδυάστηκαν εκπληκτικά, ο Ντουέ «σέρβιρε» στον Ασράφ Χακίμι, ο οποίος από πολύ κοντά έγραψε εύκολα το 1-0. Ο Μαροκινός βρέθηκε σε ρόλο καθαρού σέντερ φορ, ένα τρικ του Λουίς Ενρίκε που προφανώς διέλυσε την άμυνα των «νερατζούρι». Στο 20΄ σε μια φάση που ξεκίνησε από τον στόπερ Γουίλιαν Πάτσο, ο Ντεμπελέ πέρασε στον Ντουέ το σουτ του νεαρού εξωστρακίστηκε στο κορμί του Ντι Μάρκο και κατέληξε στα δίχτυα… 2-0! Μέσα στα πρώτα 25 λεπτά η Παρί είχαν 8 τελικές προσπάθειες, τις 5 στον στόχο, σε ένα ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ που μετέτρεψε σε κομπάρσο την αντίπαλό της. 

Η Ίντερ άρχισε να ανεβαίνει κάπως μετά το 30΄ και να εντείνει την πίεσή της για περίπου ένα δεκέλαπτο. Στο διάστημα αυτό έχασε και τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία της, με κόρνερ Τσαλχάνογλου και κεφαλιά Τουράμ, ελάχιστα άουτ. Όμως οι Γάλλοι «επέστρεψαν» και απείλησαν να… τελειώσουν το ματς τόσο στην εκπνοή του ημιχρόνου με πρωταγωνιστή τον Κβαρατσκέλια, αλλά κυρίως στο 50΄ όταν ο Γεωργιανός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0. Η Ιντερ προσπάθησε να πιέσει, όμως κάθε αντεπίθεση της Παρί ήταν «φωτιά». Σε μία από αυτές οι παίκτες της… έκρυψαν ξανά τη μπάλα, με τον Ντεμπελέ να «πατάει» στον Βιτίνια, τον Πορτογάλο να την περνάει στον Ντουέ και τον 20χρονο να γράφει τον επίλογο. Ο νέος σουπερ σταρ της Παρί και του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο teenager που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι έναντι 50εκ ευρώ από τη Ρεν, είναι ο αδιαφιλονίκητος MVP του τελικού με δύο γκολ, μία ασίστ. Ο νεαρός αντικαταστάθηκε για να πάρει το standing ovation, όμως η ομάδα του δεν σταμάτησε εκεί. Νέα αντεπίθεση στο 73΄, τετ-α-τετ ο Κβαρατσκέλια, πλασέ στα δίχτυα για το γκολ που δικαιούταν ο Γεωργιανός σούπερ σταρ. Το τελικό 5-0 που αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών, διαμόρφωσε ο 19χρονος Σενί Μαγιουλού, στο 87΄ στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα!

Η Παρί είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης! Τριαντα-δύο χρόνια μετά τη Μαρσέιγ (1-0 τη Μίλαν το 1993), γίνεται η δεύτερη γαλλική ομάδα που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο. Ταυτόχρονα, μπαίνει στην elite των ομάδων που έχουν κατακτήσει το «τρεμπλ» με πρωτάθλημα-κύπελλο-Champions League μετά τη Σέλτικ, τον Άγιαξ, τη Μπάγερν, τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Αϊντχόφεν, την Ίντερ, τη Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι. Σε ένα «κλειστό club» μπαίνει και ο Λουίς Ενρίκε, τροπαιούχος και το 2015 με τη «Μπάρτσα», καθώς έγινε ο 6ος προπονητής που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο με διαφορετικές ομάδες: Χάινκες, Χίτσφελντ, Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα και Αντσελότι οι άλλοι πέντε.

Οι ενδεκάδες:

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)
Κίτρινες: Χακίμι – Ζαλέβσκι, Τιράμ

Advertisement
ΔΕΗ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουϊς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες (78΄ Ερναντές), Νέβες (84΄ Ζαϊρ Εμερί), Βιτίνια, Ρουίθ (84΄ Μαγιουλού), Ντουέ (67΄ Μπαρκολά), Ντεμπελέ, Κβαρατσκέλια (84΄ Ράμος)

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ζόμερ, Ντούμφρις, Τουράμ, Μαρτίνες, Ατσέρμπι, Τσαλχάνογλου (70΄ Ασλάνι), Μκιταριάν (62΄ Νταρμιάν), Μπαρέλα, Παβάρ (54΄ Μπισέκ, 62΄λ.τρ. Αουγκούστο), Ντιμάρκο (54΄ Ζαλέβσκι), Μπαστόνι

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/10/25 9:21 πμ

Π.Κεΐσογλου: Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας για το 3ο Γυμνάσιο – video

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; - video

24/10/25 9:12 πμ

Ποιες είναι οι γνώσεις των Σερραίων για την τοπική αυτοδιοίκηση; – video

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

24/10/25 9:04 πμ

Παπασταύρου: Πριν τα Χριστούγεννα το 60% του επιδόματος θέρμανσης

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός - video

24/10/25 8:57 πμ

Ξεκίνησε και στα φαρμακεία ο αντιγριπικός εμβολιασμός – video

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα... Πατσά!

24/10/25 8:45 πμ

Κι όμως: Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πατσά!

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

24/10/25 8:38 πμ

Γιορτή Τσίπουρου 2025 στον Νέο Σκοπό

Ενημέρωση για τη Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

24/10/25 8:23 πμ

Γρίπη των Πτηνών: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”