«Θα βγουν ίσως και την άλλη εβδομάδα οδηγίες για τη χρήση της από τους εμβολιασμένους» Υπαρκτό είναι το σενάριο μιας υποτροπής της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με τον Καθηγητή ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Θα βγουν ίσως και την άλλη εβδομάδα οδηγίες για τη χρήση της από τους εμβολιασμένους»

Advertisement
 

Υπαρκτό είναι το σενάριο μιας υποτροπής της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι σύμφωνα με τον Καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

«Τα κρούσματα είναι πολλά, επομένως μια υποτροπή του φαινομένου και αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι είναι ένα σενάριο, το οποίο είναι υπαρκτό. Αλλά τα δύο όπλα αυτά που σας είπα -τεστ αντιγόνων και εμβόλια- είναι αυτά που θα βοηθήσουν να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο. Έτσι κι αλλιώς, το μήνυμα είναι ότι ούτε τις μάσκες πρόκειται να ξεχάσουμε στο άμεσο μέλλον, ούτε τις αποστάσεις και την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε στο συνωστισμό» είπε στον Real fm.

«Εγώ πιστεύω ότι η μάσκα θα είναι μαζί μας για όλο το 2021, με την έννοια ότι είναι ένα εργαλείο που μας προστατεύει χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη ζωή μας. Και σινεμά μπορούμε να πάμε, και στην ταβέρνα μπορούμε να πάμε και στη δουλειά μας μπορούμε να πάμε και οπουδήποτε φορώντας μάσκα. Είναι κάτι που θα μείνει μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να μπορέσει να ανοίξει η οικονομία ακόμα περισσότερο, γιατί τα πράγματα είναι οριακά και σε αυτό το επίπεδο. Η μάσκα είναι ένα εργαλείο από το όποιο δεν θα απαλλαγούμε εύκολα υπογράμμισε.

Advertisement
Family Kitchen

«Είναι λογικό εφόσον θέλουμε τον τουρισμό, οι άνθρωποι του τουρισμού να εμβολιαστούν αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες όπως οι οδηγοί λεωφορείων και ταξί ή οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένα θέμα προτεραιοποίησης και κυρίως να έχουμε πολλά εμβόλια και δυνατότητα να γίνονται όσο περισσότερα» σημείωσε.

«Δεν είναι της παρούσης η αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας»
Σχετικά με την αλλαγή της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 12 είπε ότι «το να διευρυνθεί το ωράριο είναι μια σκέψη που δεν είναι της παρούσης. Αν τα πράγματα πάνε καλά υποθέτω μετά από μία ή δύο εβδομάδες θα μπορεί να συζητηθεί, μεγαλώνουν και οι ημέρες, οπότε υπάρχει μια λογική αλλά να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, γιατί μπορεί να υπάρξουν υποτροπές. Θέλει λίγο υπομονή. Πάντως πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και εγρήγορση του κόσμου, δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό σε καμία περίπτωση».

Advertisement

Αναφορικά με τη χρήση μασκών από τους εμβολιασμένους και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται απάντησε ότι «θα βγουν ίσως και την άλλη εβδομάδα οδηγίες για τις μάσκες. Από το CDC έχουν βγει οδηγίες, είναι λίγο πολύπλοκο το ζήτημα. Η δική μου γνώμη και της επιτροπής είναι ότι συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες, όπως τις φοράγαμε, μέχρι να βγουν οι οδηγίες σε ποιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να μην φορά μάσκα».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 12:06 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

02/10/25 11:44 μμ

Ονόματα κρατουμένων και ιστορίες της Εθνικής Αντίστασης στους τοίχους Δημοτικού Σχολείου

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες

02/10/25 11:21 μμ

Μήνυμα 112 σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική – Προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

02/10/25 10:39 μμ

Βέφα Αλεξιάδου: Αποκαλύψεις για την υπόλοιπη περιουσία της

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

02/10/25 10:33 μμ

Ντέμη Γεωργίου: Η πρώην σύζυγός της, παντρεύτηκε τον σύντροφό της στο Λονδίνο

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

02/10/25 10:27 μμ

Περικλής Λιανός: Υπέγραφα ψεύτικες δηλώσεις, πάνω σ’ αυτό με διέγραψαν από τον δικηγορικό σύλλογο

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ

02/10/25 10:29 μμ

Τα 35 χρόνια από την επανένωση της Γερμανίας εορτάστηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρέσβης Αντρέας Κιντλ