Στο «κόκκινο» η Αττική – «Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε το lockdown» Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στο «κόκκινο» η Αττική – «Είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε το lockdown»

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις κατοικημένες περιοχές.

Εστιάζοντας στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο Mega, όπως αναδημοσιεύει το newsbeast.gr, συνέστησε στους πολίτες να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα, να απολυμαίνουν τα χέρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο.

«Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μετανάστες του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. «Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα», συμπλήρωσε και εξήγησε πως επικίνδυνος στις καφετέριες.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός lockdown είπε πως «είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εαν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε».

«Προβληματισμός υπάρχει στο μεταξύ για τις καταλήψεις στα σχολεία, όπου οι μαθητές συγχρωτίζονται χωρίς μέτρα προστασίας. Καθώς το νόσημα μεταδίδεται με τα σταγονίδια, αν τα παιδιά είναι σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση χωρίς μάσκες, τότε υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Την ίδια στιγμή ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και οι μονάδες ΜΕΘ. Τα Χανιά μάλιστα για τους επόμενους περίπου τρεις μήνες δεν θα έχουν κλίνες ΜΕΘ Covid αλλά μόνο δύο ενδιάμεσης νοσηλείας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Ant1 δυτικής Κρήτης Παντελή Γιαϊτση. Κι αυτό διότι θα είναι σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση ΜΕΘ Covid έξι κλινών.

Advertisement
MEGA

«Η ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι απαραίτητη διότι για εμάς είναι αδιανόητο και απορριπτέο να χρειαστεί να ζήσουμε καταστάσεις Ιταλίας που θα πρέπει να μπούμε σε δίλημμα να αποφασίσουμε ποιος ασθενής θα ζήσει» είπε από την πλευρά της η κ. Νάγια Ρενδούμη, παθολόγος στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή