Ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη σορό του 11 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα. Η μητέρα του αναμένεται να οδηγηθεί ... Περισσότερα

Νεκρό μωρό στον Αλιάκμονα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη σορό του 11 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα. Η μητέρα του αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Βέροιας, ενώ έχει ήδη ομολογήσει ότι αυτή το άφησε στο φράγμα.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το newsit.gr, κατέδειξαν ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό. Το παιδί ήταν δηλαδή ζωντανό όταν έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού. Εντοπίστηκαν επίσης δαγκωματιές στο κορμάκι του παιδιού, οι οποίες έγιναν αφού ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

«ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ» ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Για την τραγωδία μίλησε στο newsit.gr ο πατέρας του άτυχου παιδιού, ο οποίος αναφέρει ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία για το τι συνέβη.

«Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα από την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε» λέει – μεταξύ άλλων – στο newsit.gr.

«Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα» λέει επίσης.

Στον εισαγγελέα Βέροιας αναμένεται να οδηγηθεί η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη έφυγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το 11 μηνών κοριτσάκι της από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, όπου ζούσε με συγγενείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το παιδί της. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν οι έρευνες και το μωρό βρέθηκε τελικά νεκρό σε μία όχθη της τεχνητής λίμνης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Advertisement
MEGA

Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάουσας

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

«Το έκανα για να εκδικηθώ τον πατέρα του μωρού» είπε η 30χρονη από τη Βέροια στους αστυνομικούς για τη δολοφονία του ίδιου της του σπλάχνου σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Η μητέρα πέταξε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα το μόλις 11 μηνών βρέφος της, το οποίο ανασύρθηκε νεκρό. Οι λεπτομέρειες σοκάρουν. Η 30χρονη είπε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας του παιδιού δεν ασχολούνταν μαζί του και δεν ήθελε να το αναγνωρίσει. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι αυτό θεωρείται το πιο πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία.

«Θα το βρείτε στο ποτάμι»

Η 30χρονη στην αρχή έδωσε 3-4 διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή όμως, τους είπε «θα το βρείτε στο ποτάμι». Τότε οι αστυνομικοί συμπέραναν πως μιλούσε για τον Αλιάκμονα και σε επιτόπια έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν το άτυχο μωρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν γρήγορα την ομολογία της 30χρονης και να βρουν το άψυχο κορμάκι του μωρού στις όχθες του Αλιάκμονα ήταν «κλειδί», καθώς στο σημείο υπάρχουν ισχυρά ρεύματα και αν καθυστερούσαν δεν θα το έβρισκαν ποτέ.

Η γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί στη Θεσσαλονίκη, έπαιρνε αγωγή. Θεωρείται πιθανόν το τελευταίο διάστημα να είχε σταματήσει να παίρνει τα χάπια της.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα