Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, που εξασφάλισε το MEGA, κατέγραψε την στιγμή που μία νέα γυναίκα στην Κοζάνη κόντεψε να πνιγεί ενώ έτρωγε σουβλάκι. Υπενθυμίζεται ότι πριν μόλις μία εβδομάδα, μια ... Περισσότερα

Βίντεο ντοκουμέντο: Κόντεψε να πνιγεί τρώγοντας σουβλάκι – Πώς σώθηκε

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, που εξασφάλισε το MEGA, κατέγραψε την στιγμή που μία νέα γυναίκα στην Κοζάνη κόντεψε να πνιγεί ενώ έτρωγε σουβλάκι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μόλις μία εβδομάδα, μια κοπέλα μόλις 30 ετών έφυγε από τη ζωή τρώγοντας και εκείνη σουβλάκι.

Το χρονικό

«Πάρτε ένα τηλέφωνο, ένα ασθενοφόρο, γρήγορα».

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η 48χρονη γυναίκα κάθεται στην καρέκλα για να φάει το σουβλάκι της. Ξαφνικά, παθαίνει επιληπτική κρίση την ώρα που τρώει με αποτέλεσμα να πνιγεί με την μπουκιά της.

Αμέσως μετά σωριάζεται στο έδαφος. Είναι αδύνατον να αναπνεύσει. Πασχίζει να πάρει ανάσα, χωρίς να τα καταφέρνει. Η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA αποτυπώνεται καρέ καρέ η αγωνιώδης προσπάθεια των ανθρώπων στο ψητοπωλείο της Κοζάνης να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που προσπαθεί μάταια να αναπνεύσει.

Κάποιος σπεύδει να φωνάξει ασθενοφόρο, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπαθεί να τη συνεφέρει.

«Θεωρήσαμε ότι είναι πνιγμός και τη σηκώσαμε, την χτυπήσαμε στην πλάτη, την πιάσαμε στο στέρνο και στο στήθος για να βγάλει το κομμάτι», λέει ο Παναγιώτης Σεΐχσογλού, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Η σωτήρια παρέμβαση

Advertisement
Family Kitchen

Στο μαγαζί μπαίνει τότε κι ένας αστυνομικός. Αμέσως, χωρίς να χάσει λεπτό, σηκώνει τη γυναίκα από το έδαφος και της κάνει την ειδική λαβή για τον πνιγμό για να φτύσει το κομμάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο αστυνομικός πιέζει και σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά της γυναίκας προκειμένου να πιέσει τον αέρα που βρίσκεται στον θώρακα.

Τελικά, ύστερα από μερικά λεπτά που έμοιαζαν με αιώνα, η γυναίκα δείχνει να συνέρχεται. Κάθεται στην καρέκλα με αυτούς που την έσωσαν και ζητάει λίγο νερό.

Μέσα στην ατυχία της, στάθηκε τυχερή, επειδή την στιγμή εκείνη βρέθηκαν δίπλα της οι άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός της Τροχαίας, Θωμάς Δέδες, περιγράφοντας το περιστατικό, τη μέθοδο Heimlich την έμαθε μόλις πριν 10 ημέρες.

«10 μέρες περίπου πριν, οργανώθηκε ένα σεμινάριο στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, που ήρθε το ΕΚΑΒ και μας έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να σωθεί και αυτή η κυρία».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

26/03/26 4:43 μμ

Ιρανός αξιωματούχος: Μονόπλευρη η πρόταση των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Ανοιχτή η πόρτα της διπλωματίας

«Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης» Η πρωτοβουλία δεκάδων γιατρών φέρνει την πρόληψη στην ελληνική περιφέρεια

26/03/26 4:43 μμ

«Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης» Η πρωτοβουλία δεκάδων γιατρών φέρνει την πρόληψη στην ελληνική περιφέρεια

Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ - Παράταση προθεσμιών υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

26/03/26 4:37 μμ

Προσωρινή μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ – Παράταση προθεσμιών υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Η Νιγρίτα υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο από την Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους

26/03/26 4:32 μμ

Η Νιγρίτα υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο από την Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους

26/03/26 4:19 μμ

Ο Φερστάπεν ζήτησε από δημοσιογράφο να φύγει από τη συνέντευξη Τύπου στη Σουζούκα

26/03/26 4:11 μμ

Το Ισραήλ δηλώνει ότι «εξόντωσε» τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης

26/03/26 3:54 μμ

Παρί Σεν Ζερμέν: Σύντομα θα υπογράψει ο Λούις Ενρίκε την επέκταση του συμβολαίου του

26/03/26 3:45 μμ

Τροποποίηση στη διαχείριση ενέργειας ενόψει των κατατακτηρίων δοκιμών για το γκραν πρι Ιαπωνίας (pic)

Χατζηβασιλείου στην ημερίδα «Βλαχόφωνος Ελληνισμός» στις Σέρρες: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική ταυτότητα των Βλαχόφωνων Ελλήνων

26/03/26 3:02 μμ

Χατζηβασιλείου στην ημερίδα «Βλαχόφωνος Ελληνισμός» στις Σέρρες: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική ταυτότητα των Βλαχόφωνων Ελλήνων

ΕΑΑΣ ΣΕΡΡΩΝ: «Ελεύθεροι πολιορκημένοι-Η έξοδος προς την Αθανασία»

26/03/26 2:56 μμ

ΕΑΑΣ ΣΕΡΡΩΝ: «Ελεύθεροι πολιορκημένοι – Η έξοδος προς την Αθανασία»

Σ. Ζαχαράκη: Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας

26/03/26 2:48 μμ

Σ. Ζαχαράκη: Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας

«Τικ Τακ Έρχεται»: Tο νέο βιβλίο του Ευάγγελου Πούλιου

26/03/26 2:36 μμ

«Τικ Τακ Έρχεται»: Tο νέο βιβλίο του Ευάγγελου Πούλιου