Ακύρωση της διαδικασίας ζητά με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου η Όλγα Γεροβασίλη – Η ψηφοφορία αφορούσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου     Παραβίαση μυστικότητας της ψηφοφορίας ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ακύρωση της διαδικασίας ζητά με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου η Όλγα Γεροβασίλη – Η ψηφοφορία αφορούσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου

 

Advertisement
 

 

Παραβίαση μυστικότητας της ψηφοφορίας που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που αφορά την υπόθεση Novartis, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και το σχετικό βίντεο.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου, «δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη στιγμή που χαρακτηρίσαμε την υπόθεση της προανακριτικής ως μεγάλο φιάσκο και ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν με τις μεθοδεύσεις τους να μας δικαιώσουν.

Σήμερα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ξεπέρασαν κάθε όριο, εξευτελίζοντας το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα της χώρας με την παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή. Απροκάλυπτα και σε απευθείας μετάδοση, δεν δίστασαν να «διορθώσουν» βουλευτή που ψήφισε άκυρο και να επαναλάβουν τη διαδικασία ανοίγοντας την κάλπη για να αφαιρέσουν το «λάθος» ψηφοδέλτιο και να ξαναψηφίσει ο βουλευτής αυτή τη φορά «σωστά».

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μας έχει συνηθίσει σε αντιθεσμικές και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές. Δεν θα μπορούσε κανείς όμως να πιστέψει ότι θα ξεπερνούσε ακόμη και όρια που προσβάλλουν την ίδια την Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του για την άκυρη αυτή διαδικασία και να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου».

Επιστολή Γεροβασίλη

Στο πλαίσιο αυτό η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλε σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία καθώς δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η απουσία της Αντιπολίτευσης από την διαδικασία της σημερινής ψηφοφορίας δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχεται και δεν εποπτεύεται από τον ελληνικό λαό. Η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοσή της, με εικόνα και ήχο από το Κανάλι της Βουλής αυτό τον σκοπό έχει και σήμερα συνέβαλε καθοριστικά στο να εντοπιστεί η λαθροχειρία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, η οποία μάλιστα συνετελέσθη ενώπιον σας!

Βασικός κανόνας της εκλογικής διαδικασίας, για την ανάδειξη σωματείων – πόσω δε μάλλον στην εκλογική διαδικασία που διεξάγεται εντός του Ναού της Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων- είναι ότι η κάλπη σφραγίζεται πριν από την έναρξη της Ψηφοφορίας και ανοίγει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ψηφοφορίας, προκειμένου να αρχίσει η αποσφράγιση των φακέλων, ο διαχωρισμός των ψηφοδελτίων σε έγκυρα, άκυρα και λευκά και η καταμέτρηση των έγκυρων ψήφων.

Η κάλπη, επ’ ουδενί, δεν μπορεί να αποσφραγισθεί πριν το τέλος της ψηφοφορίας . Αν αυτό συμβεί, για οποιονδήποτε λόγο, τότε η εκλογική διαδικασία δεν είναι έγκυρη. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και ασκούμενοι δικηγόροι που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, πόσο μάλλον ο Πρόεδρος της Βουλής που είναι έμπειρος νομικός, αλλά και ο πρόεδρος της Εφορευτικής , επίσης Δικηγόρος Παρά Αρείω Πάγω.

 

Κύριε Πρόεδρε,

Ενώπιόν σας, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής και Αντιπρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Υψηλάντης άνοιξε την κάλπη, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφοφορίας και αφαίρεσε ψηφοδέλτιο.

Είχε μόλις προηγηθεί, όπως έχει καταγραφεί στο βίντεο, η ψηφοφορία από τον βουλευτή της ΝΔ, Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο βίντεο, έριξε στην κάλπη ψηφοδέλτιο άνευ φακέλου. Στο βίντεο έχει καταγραφεί η έκδηλη αναστάτωση από το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο θα ληφθεί ως άκυρο στην καταμέτρηση και η προσπάθεια να «διορθωθεί το λάθος».

Advertisement

Τους διαλόγους μεταξύ των μελών της Εφορευτικής τους γνωρίζετε, καθώς ήσασταν παρών όταν εκτυλίχθηκε το γεγονός, εξάλλου είναι ξεκάθαρα καταγεγραμμένοι στο βίντεο. Από όλο αυτό που συνετελέσθη ενώπιον σας έχουν συγκλονιστεί όλοι όσοι το παρακολούθησαν ζωντανά, εκτός από όσους συμμετείχαν ή ήταν παρόντες σε αυτό το κοινοβουλευτικό έγκλημα.

Είναι αφοπλιστική η φράση του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής και βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Αρβανιτίδη: «δεν θα το καταλάβουν». Όπως επίσης και η φράση του παρόντος εκείνη την στιγμή, βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου: «δεν βγήκε φωτογραφία ότι ψήφισε».
Δυστυχώς, η παρουσία σας δεν απέτρεψε τα μέλη της Εφορευτικής να συνεχίσουν την –άκυρη-πλέον εκλογική διαδικασία σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Ως εκ τούτων, η εκλογική διαδικασία είναι άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.

Σας ζητούμε να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου και των δημοκρατικών διαδικασιών, έστω και τώρα.

Με τιμή
Όλγα Γεροβασίλη
Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποχώρησαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου οι αγροτοκτηνοτρόφοι - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσ/νίκης

09/12/25 11:03 πμ

Αποχώρησαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου οι αγροτοκτηνοτρόφοι – Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών – Θεσ/νίκης

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Τουρκία ενοχλείται από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος

09/12/25 10:54 πμ

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Τουρκία ενοχλείται από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος

Ρυθμίσεις στήριξης για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα

09/12/25 10:37 πμ

Ρυθμίσεις στήριξης για τους πληγέντες στο Μάτι και στη Μάνδρα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - Αφιέρωμα στον Elvis Presley

09/12/25 9:28 πμ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – Αφιέρωμα στον Elvis Presley

ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ: Ενημέρωση των παραγωγών για τη συμβολαιακή καλλιέργεια μηδικής

09/12/25 9:22 πμ

ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ: Ενημέρωση των παραγωγών για τη συμβολαιακή καλλιέργεια μηδικής

Δικογραφία με βαριές κατηγορίες στους αγρότες για τις αγριότητες στην Κρήτη - Κρατούν κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου

09/12/25 9:15 πμ

Δικογραφία με βαριές κατηγορίες στους αγρότες για τις αγριότητες στην Κρήτη – Κρατούν κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κ. Χατζηδάκης: H Eλλάδα βασική πύλη εισόδου της αμερικανικής ενέργειας στη ΝΑ και Κ. Ευρώπη

09/12/25 9:04 πμ

Κ. Χατζηδάκης: H Eλλάδα βασική πύλη εισόδου της αμερικανικής ενέργειας στη ΝΑ και Κ. Ευρώπη

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

09/12/25 8:46 πμ

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 9 Δεκεμβρίου

09/12/25 1:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει στις 9 Δεκεμβρίου

Νωρίτερα οι πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα - Αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι

09/12/25 1:16 πμ

Νωρίτερα οι πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα – Αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι

Σέρρες: Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. - video

09/12/25 1:11 πμ

Σέρρες: Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – video

Σέρρες: Δίπλα στον αγώνα των αγροτών οι οδηγοί ταξί και φορτηγών - video

09/12/25 1:01 πμ

Σέρρες: Δίπλα στον αγώνα των αγροτών οι οδηγοί ταξί και φορτηγών – video