Βλάπτει το σώμα η απώλεια 2 κιλών την εβδομάδα;

Δεν αντέχω άλλο τα κιλά μου. Δηλαδή αγαπώ το φαγητό αλλά θέλω το σώμα μου ξανά να αποκτήσει τη φόρμα που είχε και αυτό θα γίνει με την απώλεια κιλών.

 

Voreia 350×250

Αλλά πώς μπορούν να φύγουν αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά;

 

Ενίοτε χάνω 2 κιλά την εβδομάδα, ενίοτε και κανένα. Τι να κάνω για να βοηθήσω τον μεταβολισμό μου; Και πόσο πρέπει να χάνω την εβδομάδα;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας

Αρχικά δεν γίνεται να χάνει κάποιος 1 – 2 κιλά την εβδομάδα. Είναι τεράστιος «μύθος». Αν κάποιος έχει αρχικό βάρος 100 κιλά, το πιθανότερο είναι να χάνει 1 – 2 κιλά κάθε εβδομάδα. 

Στην πραγματικότητα όμως δεν χάνει λίπος, χάνει υγρά (αφυδάτωση) και καταστρέφει τη μυϊκή μάζα.

 

Συνεπώς, το σωστό είναι να θέτουμε ως στόχο την απώλεια 0,5 – 1 κιλού την εβδομάδα. Σημειωτέον ότι και το 1 κιλό προϋποθέτει μία ώρα άσκησης την ημέρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Σημασία έχει η ισορροπημένη διατροφή

Όσον αφορά τις θερμίδες, ο υπολογισμός τους χρειάζεται έναν ειδικό. Σε γενικές γραμμές μπορεί να ακολουθεί κάποιος μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά μικρά γεύματα, όπως ανά 3 ώρες να τρώει κάτι, ένα μικρό φρούτο,ένα μικρό σνακ.

Είναι σημαντικό διότι με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει τον οργανισμό να χορταίνει μόνος του. Να έχει μέσα στην μέρα του 3 μερίδες τουλάχιστον πρωτεΐνης, εκ των οποίων οι 2 να είναι γαλακτοκομικά, να έχει τουλάχιστον 3φρούτα, μια σαλάτα και 2 – 3 μικρά σνακ. Όλα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 1.200 – 1.300 θερμίδες.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
[email protected]

 

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *