Την δέσμευση ότι «το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να συνεχισθεί κανονικά και θα υπάρξει προκήρυξη του έργου μόλις οι Δήμαρχοι αποστείλουν το αίτημά τους», έδωσε στους εργαζόμενους του προγράμματος, με ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την δέσμευση ότι «το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να συνεχισθεί κανονικά και θα υπάρξει προκήρυξη του έργου μόλις οι Δήμαρχοι αποστείλουν το αίτημά τους», έδωσε στους εργαζόμενους του προγράμματος, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξει μέριμνα να μη δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα. Για το σκοπό αυτό οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη θέση τους για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να αναλάβουν οι νέοι επιτυχόντες του προγράμματος».

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας (παρούσες ήταν η πρόεδρος κ. Ζωή Ιωακειμίδου, η ΓΓ κ. Θεοπίστη Φανάρα και η Ταμίας κ. Δήμητρα Ταξίδου) καθότι ήταν έκτακτη και ως εκ τούτου σύντομη, ανάμεσα σε συσκέψεις, ο υΠΕΣ δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της σχετικής προκήρυξης, παραπέμποντας στη διυπουργική συνάντηση με το Πανελλήνιο συντονιστικό «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 16/9/2019 και ώρα 13:00 μ.μ. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση των σωματείων του Πανελλήνιου Συντονιστικού.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης πλην του χρονοδιαγράμματος για την έκδοση της προκήρυξης που, παρότι εξαιρέθηκε από τις προεκλογικές απαγορεύσεις, έχει καθυστερήσει, πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να υπάρξει και επίσημη δέσμευση για την χρηματοδότηση του προγράμματος μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του ΑΣΕΠ, κάτι που στην ουσία προανήγγειλε κατά τη σημερινή συνάντηση ο κ. Θεοδωρικάκος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε ομόφωνα τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Βουλή, οι σημερινοί περίπου 3.000 εργαζόμενοι προβλέπεται να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου