Ιατρικό θαύμα θεωρείται η περίπτωση μίας 44χρονης από το Βόλο. Η γυναίκα βρισκόταν σε κώμα μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, με άμεσο κίνδυνο τόσο για την ίδια, όσο και για τα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ιατρικό θαύμα θεωρείται η περίπτωση μίας 44χρονης από το Βόλο. Η γυναίκα βρισκόταν σε κώμα μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, με άμεσο κίνδυνο τόσο για την ίδια, όσο και για τα μωρά. Η ιατρική ομάδα του ΙΑΣΩ αντιμετώπισε με επιτυχία την περίπτωση και η γυναίκα έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια.

Η περιπέτεια της άρχισε στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, όταν υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ ήταν έγκυος σε δίδυμη κύηση, δίνοντας κυριολεκτικά μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τόσο η ίδια, όσο και τα μωρά.

Η 44χρονη αρχικά διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Ωστόσο εκείνη τη χρονική περίοδο όλες οι κλίνες στη Μονάδα Εντατική Θεραπείας ήταν κατειλημμένες, λόγω και της πανδημίας, έγινε επείγουσα διακομιδή στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η κατάσταση της υγείας της ήταν εξαρχής ιδιαίτερα κρίσιμη, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματικά μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, όπως και τα δίδυμα. Η 44χρονη τότε βρισκόταν στον πέμπτο μήνα εγκυμοσύνης. Οι δικοί της άνθρωποι σοκαρισμένοι κρέμονταν από τα χείλη των γιατρών περιμένοντας να ακούσουν ευχάριστο νέο αναφέρει ο taxydromos.gr.

Αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν πώς λιποθυμικό επεισόδιο κατέληξε σε εγκεφαλική αιμορραγία, με αποτέλεσμα η ζωή της 44χρονης να κρεμόταν από μία κλωστή, όπως και των μωρών.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Λαμίας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τη βοηθήσουν και τα κατάφεραν, καθώς η κατάστασή της βελτιώθηκε, ωστόσο παρέμενε σε καταστολή.

Η μεταφορά στην Αθήνα και η γέννα

Στη συνέχεια η 44χρονη διακομίστηκε σε Νοσοκομείο των Αθηνών για την καλύτερη δυνατή νοσηλεία τόσο για την ίδια, όσο και των δύο εμβρύων.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ και στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική για παρακολούθηση.

Στο ΙΑΣΩ αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία το πολύ σοβαρό μαιευτικό περιστατικό της εγκύου, με θεράποντα ιατρό τον δρ. Γεώργιο Σταματίου, μαιευτήρα – γυναικολόγο, πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ. Με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, ενώ οι ζωές της γυναίκας και των νεογνών βρίσκονταν σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, ο θεράπων ιατρός με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας της ΜΕΘ, καθώς και όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό με εξαιρετική επιτυχία.

Advertisement
MEGA

Συγκεκριμένα, η ασθενής 44 ετών με δίδυμη κύηση, ενώ διένυε την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, διακομίσθηκε στις 3/2 στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ, μέσω ΕΚΑΒ και στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική για παρακολούθηση. Η ασθενής, όπως προαναφέρθηκε, νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας διασωληνωμένη σε μηχανική αναπνοή λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από τις 16 Ιανουαρίου σε κύηση 19 εβδομάδων.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο ΙΑΣΩ και με τη βοήθεια των γιατρών της ΜΕΘ υπό τη διεύθυνση του κ. Αλοΐζου παρουσίασε σταδιακή βελτίωση νευρολογικά, ενώ η παρακολούθηση της κύησης συνεχίστηκε με ομαλή πορεία και υπερηχογραφικό έλεγχο ανά εβδομάδα.

Η ασθενής παρέμεινε στη ΜΕΘ συνολικά για 22 ημέρες και αποδεσμεύθηκε από τη μηχανική αναπνοή με καλή οξυγόνωση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε καλή γενική κατάσταση και ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης στον νοσηλευτικό όροφο για συνέχιση της νοσηλείας της. Στις 10 Μαΐου και ενώ βρισκόταν στην 35η εβδομάδα κύησης υποβλήθηκε σε καισαρική τομή και έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα αγοράκια.

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video