Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Βόλος: «Νεκρή» πόλη από την ζέστη – Όπου φύγει φύγει ο κόσμος – Το αδιαχώρητο στις παραλίες

Μία πόλη χωρίς κατοίκους θυμίζει ο Βόλος εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της άπνοιας που επικρατούν στην Μαγνησία, παρά την εγγύτητα με την θάλασσα, αφού ο κόσμος από χθες φεύγει προς τις εξοχές για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου έφθασε τους 38 βαθμούς, στον Περιφερειακό τους 40,2 και στην παραθαλάσσια Αγριά τους 37,3, ενώ η υγρασία έχει περιοριστεί λόγω των ειδικών συνθηκών στο 37%.

Οι κάτοικοι του Βόλου από χθες το απόγευμα, αλλά και σήμερα ως το μεσημέρι εγκαταλείπουν την πόλη και στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατευθύνονται προς τα θέρετρα και τις ακτές του Πηλίου για να δροσιστούν με βουτιές στη θάλασσα. Όμως στις εξόδους προς το Πήλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» του ατελείωτου μποτιλιαρίσματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων για πολλά χιλιόμετρα προς Αγριά, Λεχώνια και Καλά Νερά.

Οι παραλίες και οι πλαζ τόσο περιμετρικά του Βόλου, στις Αλυκές και στον Άναυρο, αλλά και σε όλο το Πήλιο, ανατολικό και δυτικό, έχουν βουλιάξει από κόσμο που προσπαθεί να δροσιστεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έφυγαν για τις κοντινές Σποράδες και κυρίως για την Σκιάθο που έχει και την ευκολότερη πρόσβαση. Τα πλοία έφυγαν γεμάτα από τον Βόλο, χθες και σήμερα, με κόσμο για τις διακοπές του ή με ταξιδιώτες του τριημέρου που επιθυμούσαν να ξεφύγουν από την πόλη.

Πάντως όσοι παραμένουν στον Βόλο βλέπουν μία πόλη διαφορετική χωρίς κίνηση στο εμπορικό κέντρο και λιγοστά αυτοκίνητα να κινούνται στους δρόμους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να βρέχουν τα κεφάλια τους μέσα σε συντριβάνια.

Babis



Παράλληλα ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν στην διάθεση των πολιτών ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες για να φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτές είναι οι αίθουσες στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην Νομαρχία),το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» πίσω από το δημαρχείο και το Πολιτιστικό Κέντρο στους Αγίους Αναργύρους.

Η Πολιτική Προστασία δε με ανακοινώσεις της εφιστά την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται στην ύπαιθρο να μην ανάβουν φωτιές, λόγω της επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων και του καύσωνα.

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΒόλος: «Νεκρή» πόλη από την ζέστη - Όπου φύγει φύγει ο κόσμος...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συναυλία της ΚΟΘ στο Σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που συνδιοργανώνουν η Κρατική Ορχήστρα...

ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετέχουμε με 24ωρη απεργία στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Με απεργιακή συγκέντρωση για την Αθήνα στην Πλατεία Κοραή...

Εικόνα εγκατάλειψης σε χωριά της Φλώρινας – Η ανεργία διώχνει τους νέους

Δρόμοι έρημοι, κτίρια εγκαταλελειμμένα και σχολεία κλειστά αντικρίζει κανείς...

Στη φυλακή προπονητής πολεμικών τεχνών για κατάχρηση ανήλικης

Στη φυλακή οδηγήθηκε 32χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών που κατηγορείται...

Τελευταία Νέα