Οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος “Study USA” και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με ... Περισσότερα

Βούλα Κοτσακιαχίδου: Από τον Λιθότοπο Σερρών με υποτροφία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Epiloges Press

Epiloges Press

Οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής προστέθηκαν στη μακρά λίστα επιτυχιών του προγράμματος “Study USA” και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Το συνολικό ύψος των υποτροφιών ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.. 

Advertisement
 

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. είναι: Δημήτρης Χρήστου, Μαρία Γαβριηλίδου, Χαρούλα Γιαγκόζογλου, Χάρης Γιαννούλας, Αλεξάνδρα Γκραγκοπούλου, Βούλα Κοτσακιαχίδου, Μαριάνα Μασούτη και Μαρία Ιωάννου. 

Οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια
Οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια- Δημήτρης Χρήστου, Μαρία Γαβριηλίδου, Χαρούλα Γιαγκόζογλου, Χάρης Γιαννούλας, Αλεξάνδρα Γκραγκοπούλου, Βούλα Κοτσακιαχίδου, Μαριάνα Μασούτη και Μαρία Ιωάννου

«Είμαι ενθουσιασμένος από την επιτυχία. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικότερα των στελεχών του προγράμματος Study USA», δήλωσε ο Δημήτρης Χρήστου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε δεκτός στο Lawrence University, όπου θέλει να σπουδάσει φυσική και μαθηματικά. Η Μαρία Γαβριηλίδου από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε υποτροφία από το Bridgewater State University, όπου σκέφτεται να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, ιστορία και τέχνες. «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, γιατί είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε. 

Η Χαρούλα Γιαγκόζογλου από το Κληματάκι Γρεβενών, εξασφάλισε υποτροφία από το Smith College. «Αισθάνομαι χαρούμενη και ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου», λέει. Σκέφτεται να σπουδάσει οικονομικές ή περιβαλλοντικές επιστήμες, χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει οριστικά. Όμως, αυτό που έχει ήδη αποφασίσει είναι να μην συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

«Επέλεξα το ΓΕΛ της Σχολής γιατί η οικογένειά μου ήθελε να έχω τις καλύτερες ευκαιρίες. Εδώ έμαθα για το Study USA και ενθουσιάστηκα. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τόσα πολλά, χωρίς τη βοήθεια της Σχολής», είπε ο Χάρης Γιαννούλας, ο οποίος έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο Washington & Lee. Στόχος του είναι να σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση. 

Η Αλεξάνδρα Γκραγκοπούλου έγινε δεκτή από το Jacobs University, το οποίο βρίσκεται στη… Βρέμη της Γερμανίας και είναι πιστοποιημένος συνεργάτης του Rice University των Η.Π.Α. «Ακολούθησα πιστά το πρόγραμμα Study USA και σκέφτηκα να σπουδάσω σε αμερικανικό πανεπιστήμιο σε… ευρωπαϊκό έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγω ‘πόρτες’ σε ΕΕ και Η.Π.Α.», είπε και προσέθεσε  ότι θέλει να σπουδάσει μαθηματικά, ενώ είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εμπειρία. 

Η Βούλα Κοτσακιαχίδου από τον Λιθότοπο Σερρών έγινε δεκτή από το University of Richmond, όπου θέλει να σπουδάσει περιβαλλοντικές επιστήμες και μουσική. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ‘Study USA’, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».

Η Βούλα Κοτσακιαχίδου από τον Λιθότοπο Σερρών έγινε δεκτή από το University of Richmond
Η Βούλα Κοτσακιαχίδου από τον Λιθότοπο Σερρών έγινε δεκτή από το University of Richmond

Η Μαριάνα Μασούτη έγινε δεκτή με υποτροφία από το WPI, όπου θέλει να σπουδάσει βιομηχανική μηχανική. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο Λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος Study USA», είπε. Τέλος, η Μαρία Ιωάννου από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκη, η οποία είναι και υπήκοος Η.Π.Α., έγινε δεκτή από το Hamilton College, όπου επιθυμεί να σπουδάσει πληροφορική και μάρκετινγκ. Δήλωσε ενθουσιασμένη από το επίπεδο της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού πανεπιστημίου. «Το πρόγραμμα Study USA ήταν ένα ξεχωριστό ‘ταξίδι’. Δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτητικό και το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει όποιον το επιλέξει», είπε. 

Advertisement
ΔΕΗ

Οι γνώσεις που παρείχε το ΓΕΛ και στους οκτώ μαθητές, τους έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους και να ατενίζουν με αισιοδοξία το ακαδημαϊκό μέλλον τους. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι μαθητές της Γ’ τάξης έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους είτε στη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε στη συνέχιση των σπουδών τους στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Μέσω του προγράμματος “Study USA” που υλοποιεί η Σχολή, τα τελευταία δέκα χρόνια 77 μαθητές συνέχισαν με υποτροφία τις σπουδές τους στις Η.Π.Α..

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “STUDY USA”

Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Study USA” της Σχολής. Πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βάση στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Επίσης, οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στη Β’ τάξη, πρέπει να συνεχίσουν να έχουν καλούς βαθμούς και να ενισχύσουν σημαντικά το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Έχοντας εξασφαλίσει την επιτυχία στο πρόγραμμα, στις αρχές της Γ’ τάξης κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α., στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

03/12/25 2:45 μμ

Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας