Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
14.3 C
Serres

Βουλγαρία: Η αφρικανική πανώλη έχει καταστρέψει το 15% του πληθυσμού των χοίρων

Σημαντικές ζημίες στις εκτροφές χοιροειδών και τον πληθυσμό τους προκάλεσε από το 2018 μέχρι και τα τέλη του 2019 η αφρικανική πανώλη, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας Ντεσισλάβα Τάνεβα.

 

 

Από το 2018 μέχρι και τα τέλη του 2019, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, η αφρικανική πανώλη ήταν η αιτία ώστε το συνολικό ζωικό κεφάλαιο να απωλέσει το 15% του πληθυσμού των χοίρων (με εξαίρεση τους αγριόχοιρους).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο πληθυσμός αγριόχοιρου στη Βουλγαρία ανέρχεται σε περίπου 100.000, αλλά ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί σε 20.000, δήλωσε η κ. Τάνεβα. Η κατάσταση με την αφρικανική πανώλη των χοίρων είναι υπό έλεγχο, διαβεβαίωσε η υπουργός, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.



Babis

Υπογράμμισε, δε, ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν διορθώσει τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν σε σχέση με την αντιμετώπιση της κατάστασης και πρόσθεσε ότι οι αρνητικές συνέπειες και οι ζημίες στους εκτροφείς που προκύπτουν από τη νόσο μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

 

Πηγή madata.gr

ΚόσμοςΒουλγαρία: Η αφρικανική πανώλη έχει καταστρέψει το 15% του πληθυσμού των χοίρων

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΠΟΥ: Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας αντιμέτωπη με «τη μεγαλύτερη διαταραχή» στα χρονικά

Η παγκόσμια χρηματοδότηση για την υγεία αντιμετωπίζει ιστορικές προκλήσεις,...

Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά βίντεο από συναυλίες των Kneecap

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι...

Πέθανε στα 116 της χρόνια το γηραιότερο πρόσωπο στον κόσμο, βραζιλιάνα καλόγρια

Ο γηραιότερος άνθρωπος στην υφήλιο, η βραζιλιάνα καλόγρια Ινά...

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουόλτς αποχωρεί από τη θέση του

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,...

Τελευταία Νέα