Ο διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz, και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ. Α.Ε.) θα συνεργαστούν στον τομέα του υδρογόνου.Advertisement   Ο εκτελεστικός διευθυντής της ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz, και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ. Α.Ε.) θα συνεργαστούν στον τομέα του υδρογόνου.

Advertisement
 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Bulgartransgaz EAD, Βλαντίμιρ Μαλίνοφ, και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Α.Ε., Μαρία Ρίτα Γκάλι, υπέγραψαν επιστολή πρόθεσης για συνεργασία στον τομέα του υδρογόνου, ανακοίνωσε σήμερα στη Σόφια η Bulgartransgaz, σε δελτίο Τύπου.

Οι επικεφαλής των δύο εταιριών υπογραμμίζουν τη βασική σημασία του υδρογόνου και τα μεγάλα οφέλη του στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Οι εφαρμογές του υδρογόνου και οι τεχνολογίες για την παραγωγή του, τη μεταφορά και τη χρήση μπορούν να συμβάλλουν από κοινού στη δημιουργία βιώσιμων βιομηχανικών θέσεων εργασίας και στην επίτευξη των ενεργειακών και κλιματικών στόχων της Ευρώπης σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Οι φορείς εκμετάλλευσης σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν την επιτυχή συνεργασία για την ανάπτυξη διασυνοριακών ενεργειακών υποδομών, όπως και εργασίες σε κοινά επενδυτικά σχέδια ευρείας κλίμακας.

Επομένως, οι εταιρίες θα στηρίξουν την ανάπτυξη και την προώθηση των τεχνολογιών και συστημάτων υδρογόνου και τη δημιουργία μιας αγοράς υδρογόνου στην ΕΕ.

Η ΔΕΣΦΑ έχει υποβάλει πρόταση, μέρος του ολοκληρωμένου έργου White Dragon, στο πλαίσιο των Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αλυσίδας αξίας “Τεχνολογίες και Συστήματα Υδρογόνου”. Η πρόταση του έργου περιλαμβάνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση και ανάλυση των ελλείψεων του συστήματος μεταφοράς αερίου στην Ελλάδα, σχετικά με την ετοιμότητά του να δεχτεί και να μεταφέρει αυξανόμενα ποσοστά υδρογόνου αναμεμιγμένου στο φυσικό αέριο, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Advertisement
MEGA

Η Bulgartransgaz αναφέρει ότι αναπτύσσει ένα έργο Μετασκευής του Βουλγαρικού Συστήματος Μεταφοράς Αερίου, το οποίο προβλέπει την αξιολόγηση του συστήματος μεταφοράς ως προς την ετοιμότητά του να δεχτεί μείγματα φυσικού αερίου με ορισμένες ποσότητες υδρογόνου και την επακόλουθη προσαρμογή του για τη μεταφορά φυσικού αερίου και μειγμάτων υδρογόνου.

Καθώς τα δύο συστήματα μεταφοράς είναι διασυνδεδεμένα, το BTG και η ΔΕΣΦΑ θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες για πιθανή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών, της εκτέλεσης κοινών τεχνικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας που σχετίζονται με τα έργα.

Οι δύο εταιρίες θα εξετάσουν επίσης άλλες πιθανές σχετικές πρωτοβουλίες στην αλυσίδα αξίας του υδρογόνου που ενσωματώνουν ή δημιουργούν συνέργειες στα έργα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video