Βουλή: Ενστάσεις για τη συνταγματικότητα του αθλητικού νομοσχεδίουΜε τις τοποθετήσεις βουλευτών, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο το αθλητικό νομοσχέδιο. Το ενδιαφέρον πλέον μετατίθεται στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11/11 (13:00), όταν και θα κληθούν σε ακρόαση συνολικά 19 εμπλεκόμενοι φορείς (οι προτάσεις των κομμάτων ξεπερνούσαν τους 40). Μεταξύ αυτών, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΚ, σε ό,τι αφορά τη διάταξη που εισάγει περιορισμούς στον αριθμό θητειών και θέτει όρια ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών.

 

 

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις για τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και για μη συμμόρφωσή της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξέφρασαν όχι μόνο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Μετά την ακρόαση των φορέων τη Δευτέρα (11/11), η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί στις 15:30 με τοποθετήσεις επί των άρθρων του νομοσχεδίου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τη δεύτερη ανάγνωση, την Τετάρτη 13/11 (12:00) και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.

 


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *