Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20 C
Serres

Βουλή: Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα μετά την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έλαβε τον λόγο μετά την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδη στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, και με αφορμή τους χειρισμούς για τη διαχείριση της κακοκαιρίας στην Αττική.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει συγνώμη χωρίς να υποδειχθεί από τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό για του που έκαναν λάθος. Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι δεν έχουμε ραντάρ και αίθουσα επιχειρήσεων για να ξέρουμε το μέγεθος της χιονόπτωσης, ωστόσοo η ΕΜΥ είχε υποδείξει επακριβώς το μέγεθος της κακοκαιρίας, “ακόμα και μετεωρολόγοι της ΝΔ διέψευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που είπε δήθεν ότι το πρόβλημα ήταν ότι η ΕΜΥ έπεσε έξω”.

Σύμφωνα με τον κ, Τσίπρα το 2008 είχαμε μεγαλύτερο ύψος χιονόπτωσης στην Αττική και η τότε κυβέρνηση το αντιμετώπισε. Σήμερα δεν έκλεισε μόνο η Αττική Οδός, αλλά και η Κατεχάκη και η Μαραθώνος και η Μεσογείων, όπου έχουμε τόσα νοσoκομεία. Τι έφταιξε και μπορούσαν τότε, και εσείς τώρα όχι; Θα πείτε που κάνατε το λάθος ή θα πετάτε τη μάλα στην εξέδρα ή θα πείτε όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η Κατεχάκη και η Μαραθώνος δεν είναι στη σφαίρα ευθύνης του κράτους και να ρίξετε την ευθύνη στο δικό σας γαλάζιο περιφερειάρχη Αττικής;

Για το “κρίσιμο θέμα της ταλαιπωρίας χιλιάδων συμπολιτών μας” το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική Οδό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενώ η κυβέρνηση λέει ότι ζήτησε από την παραχωρησιούχο να διακόψει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, “η εταιρεία άλλα λέει, ότι ζήτησε σε συσκέψεις να σταματήσει η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων κι ότι εσείς αρνηθήκατε. Ζητάμε να δοθούν τα πρακτικά των συζητήσεων και λέτε ότι δεν είχαμε καταγράψει πρακτικά.


Babis


Δεν είχατε καν την πρόνοια να πατήσει την εγγραφή στις συσκέψεις που κάνατε μέσω “zoom” είπε ο κ. Τσίπρας: “Ή είστε κατσαπλιάδες στη διαδικασίες ή μας λέτε ψέμματα για να αποφύγετε την ευθύνη!” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΒουλή: Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα μετά την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτη Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης...

Ο ΥΦΥΠΕΞ Χατζηβασιλείου στο business workshop με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ενισχύουμε τη συνεργασία με τα ΗΑΕ, έναν από τους...

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ – Επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό...

ΚΚΕ: Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του Κ. Γενηδούνια από τη Hellenic Train

«Να ακυρωθεί άμεσα η απόλυση του εργαζόμενου Κώστα Γενηδούνια...

Τελευταία Νέα