Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά. 

Advertisement
 

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το μεσημέρι από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που βαθμιαία θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και προς το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες. 

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Babis

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι κατά τόπους στα 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο στα 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες. Αργά το βράδυ και τη νύχτα προς Κυριακή θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοικτά του Σαρωνικού τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Advertisement
ΔΕΗ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. 

Πηγή: amna.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας