Η απάντηση του υπουργού σε ερώτηση Σακοράφα – «Η βουλευτής έχει δίκιο» αραδέχθηκε     Νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μέσω της οποίας δεν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η απάντηση του υπουργού σε ερώτηση Σακοράφα – «Η βουλευτής έχει δίκιο» αραδέχθηκε

 

 

Νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μέσω της οποίας δεν θα πληρώνουν εισφορές οι συνταξιούχοι με αγροτικό κλήρο και εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Η θέση αυτή εκφράστηκε σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, η βουλευτής έχει δίκιο. Υπήρχε παράλειψη νόμου, που έθετε ασφαλιστικές εισφορές από μηδενικό εισόδημα, λόγω και της ιδιαιτερότητας της αγροτικής παραγωγής του μικρού κλήρου, ο οποίος συμφώνησε με την κ. Σακοράφα ότι δεν μπορεί κάποιος με ένα μικρό εισόδημα 2-3 χιλιάδες ευρώ να πληρώνει 1.400 εισφορές.

 

Όμως, πρέπει να πληρώνει εισφορές, πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προαναγγέλλοντας νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης -εντός του Μαΐου- με την οποία «αλλάζουμε το όριο και από το “μηδέν” ευρώ, θα πάμε στα 10.000 ευρώ».

Advertisement
MEGA

Ο υπουργός εξήγησε ότι μέχρι 10.000 ευρώ κανείς δεν θα πληρώνει εισφορές, έστω και αν δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα συνταξιούχος αγρότης. Θα μπορεί να πηγαίνει στο χωράφι του, να αποκομίζει τα οφέλη της καλλιέργειάς τους, να εργάζεται απρόσκοπτα, να θρέφει την οικογένειά του, να κάνει ένα μικρό κομπόδεμα, χωρίς να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο εάν ξεπεράσει το όριο των 10.000 ευρώ.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Σακοράφα είχε επισημάνει ότι με τη διάταξη του άρθρου 27 του ασφαλιστικού νόμου 4670/2020, όλοι οι συνταξιούχοι (πλην τέως ΟΓΑ) που έχουν αγροτικό εισόδημα, υποχρεούνται, από 1η Μαρτίου 2021, να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, τουλάχιστον 121 ευρώ το μήνα, δηλαδή 1.452 ευρώ τον χρόνο.

Η ρύθμιση θα έχει ως βέβαιο αποτέλεσμα να αποκλεισθούν από την παραγωγική δραστηριότητα οι συνταξιούχοι που κατέχουν αγροτικό κλήρο, πέρα από το ότι είναι πιθανό να οδηγήσει και σε απόκρυψη δραστηριότητας και εισοδημάτων, υποστήριξε η βουλευτής, ζητώντας την τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση τόσο για την κοινοβουλευτική παρουσία του όσο και για την πρόθεση επίλυσης του ζητήματος.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα της κ. Σακοράφα, ο υπουργός Εργασίας είπε πως σήμερα είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η Βουλή, ανεξαρτήτως κομμάτων, ακούει, συζητά και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, και όπου μπορεί να βρει κοινούς δρόμους, να λύνουμε τα προβλήματα.

Επανέλαβε, δε, ότι κανείς δεν διεκδικεί το τέλειο. «Όποιος παλεύει και αγωνίζεται, βεβαίως θα έχει και αστοχίες, αλλά είμαστε εδώ για να τις διορθώνουμε και να μην παραμένουμε εγωϊστικά σε μία θέση που είναι λάθος, αλλά να προχωράμε από κοινού όλοι μαζί μπροστά», υπογράμμισε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ