Το Malyovitsa Resort στο βουνό Ρίλα είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία που λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια.

ΒΤΑ: Η Μαλιοβίτσα είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας που θα λειτουργεί 100% με πράσινη ενέργεια

Epilogestv

Epilogestv

Το Malyovitsa Resort στο βουνό Ρίλα είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία που λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια. Το συγκρότημα θα χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον πέλετ για θέρμανση, θα εφαρμόσει χωριστή συλλογή απορριμμάτων και θα εισαγάγει έναν περιβαλλοντικό κώδικα, δήλωσε η διεύθυνση του κέντρου κατά την επίσημη έναρξη της χειμερινής περιόδου 2025/2026.

Η διευθύντρια του Malyovitsa Resort, Αλεξάντρα Κοβάτσκα, είπε ότι στόχος είναι να αναπτυχθεί το θέρετρο με βιώσιμο τρόπο, διατηρώντας το φυσικό περιβάλλον, καθιστώντας το πιο προσιτό. Σημείωσε ότι το 2025 ήταν έτος συγκεκριμένων αλλαγών, που προέκυψαν από τη δουλειά της ομάδας του θερέτρου, τη συνεργασία με τη Βουλγαρική Τουριστική Ένωση και την υποστήριξη από τις τοπικές αρχές. Η Κοβάτσκα τόνισε τα επιτεύγματα του τρέχοντος έτους και επιβεβαίωσε ότι προγραμματίζονται περαιτέρω επενδύσεις για την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Μαλιοβίτσα.

Ο δήμαρχος του Σαμόκοφ, Άνγκελ Τζόργκοφ, περιέγραψε τη Μαλιοβίτσα ως μια από τις πιο όμορφες κορυφές της Ευρώπης, ευχόμενος να δει χιόνια αυτή τη σεζόν.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Τουριστικής Ένωσης Βέντσισλαβ Βένεφ χαρακτήρισε τη Μαλιοβίτσα ορόσημο για τον βουλγαρικό τουρισμό, την ορειβασία και το σκι και σημείωσε τη σημασία της για τη γνωριμία των ανθρώπων με τις φυσικές ομορφιές της χώρας και την ανάδειξη αθλητών.

Η εκδήλωση των εγκαινίων περιλάμβανε λαϊκούς χορούς, πυροτεχνήματα και δωρεάν τσουλήθρα με κουλούρες χιονιού για τα παιδιά σε μια από τις πλαγιές. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, η διευθύντρια του νοσοκομείου Σαμόκοφ Κραζιμίρα Κοβάτσκα και ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας Μίλεν Μίτεβ.

Το θέρετρο ανέφερε αυξημένο αριθμό τουριστών κατά τη θερινή περίοδο, με τα ξενοδοχεία να λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα. Οι επισκέπτες είναι κυρίως οικογένειες με παιδιά. Τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος προσφέρουν συνολικά 85 δωμάτια. Το ανακαινισμένο Alen Mak Hotel άνοιξε ξανά και το Alpinist Hotel διαθέτει πλέον ένα νέο κέντρο χαλάρωσης με θερμαινόμενη πισίνα.

Τα λιφτ του σκι δεν λειτουργούν ακόμη, όμως οι τιμές τους ήδη ανακοινώθηκαν:

Ενήλικες (Δευτ. -Παρ.): Ημερήσιο πάσο 45,90 λέβα (23 ευρώ) μέχρι το μεσημέρι. Απογευματινό πάσο 33,93 λέβα (17 ευρώ).

Advertisement
Family Kitchen

Ενήλικες (Σαβ.-Κυρ.): Ημερήσιο πάσο 51,89 λέβα (26 ευρώ). Μισή ημέρα 39,92 λέβα (20 ευρώ). Νυχτερινό σκι: 23,95 λέβα (12 ευρώ).

Παιδιά (Δευτ.-Παρ): Ημερήσιο πάσο 27,94 λέβα (14 ευρώ). Μισή ημέρα 17,96 λέβα (9 ευρώ).

Παιδιά (Σαβ.-Κυρ.): Ημερήσιο πάσο 31,93 λέβα (16 ευρώ). Μισή ημέρα 23,95 λέβα (12 ευρώ). Νυχτερινό σκι: 15,97 λέβα (8 ευρώ).

Το Μπάνσκο άνοιξε τη χειμερινή του σεζόν το Σάββατο και το Borovets Resort πρόκειται να ανοίξει στις 27 Δεκεμβρίου.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε πάνω σε καβγά τη 16χρονη κόρη της

13/03/26 9:46 μμ

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε τη 16χρονη κόρη της

ΠΑΟΚ: Ζήτησε αναβολή του ντέρμπι με τον Άρη

13/03/26 9:22 μμ

ΠΑΟΚ: Ζήτησε αναβολή του ντέρμπι με τον Άρη

Θεσσαλονίκη: Υδροπονικό εργαστήριο κάνναβης σε μονοκατοικία – Δύο συλλήψεις

13/03/26 9:19 μμ

Θεσσαλονίκη: Υδροπονικό εργαστήριο κάνναβης σε μονοκατοικία – Δύο συλλήψεις

Η Ουάσινγκτον επικήρυξε την ιρανική ηγεσία

13/03/26 9:03 μμ

Η Ουάσινγκτον επικήρυξε την ιρανική ηγεσία

Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με μανιτάρια και πορτοκάλι

13/03/26 8:53 μμ

Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με μανιτάρια και πορτοκάλι

Μελατονίνη: 6 τροφές που θα βοηθήσουν την ορμόνη του ύπνου

13/03/26 8:50 μμ

Μελατονίνη: Οι τροφές που θα βοηθήσουν την ορμόνη του ύπνου

Η λίστα με τα 63 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

13/03/26 8:48 μμ

Η λίστα με τα 63 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Ψηφίστηκε η Ενεργειακή Συμφωνία Ελλάδας με CHEVRON & HELLENIQ Energy - Στ.Παπασταύρου: Ιστορική στιγμή για τη χώρα

13/03/26 8:39 μμ

Ψηφίστηκε η Ενεργειακή Συμφωνία Ελλάδας με CHEVRON & HELLENIQ Energy – Στ.Παπασταύρου: Ιστορική στιγμή για τη χώρα

ΥΠΕΝ: Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

13/03/26 8:32 μμ

ΥΠΕΝ: Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Κ. Πιερρακάκης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν εκτιμήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την κρίση

13/03/26 8:25 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Θα παρέμβουμε άμεσα αν εκτιμήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την κρίση

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων - video

13/03/26 8:22 μμ

Σέρρες: Συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων – video

Σέρρες: Μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα - video

13/03/26 8:14 μμ

Σέρρες: Μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα – video