Η περιοχή γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε προσωρινά, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργότερα.

ΒΤΑ: Κινητοποίηση υπέρ της βουλγαρικής παραγωγής και του υπουργού Γεωργίας μπροστά από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια

Epilogestv

Epilogestv

Κινητοποίηση με το σύνθημα “Για την υπεράσπιση και υποστήριξη της βουλγαρικής παραγωγής!” πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Σπίτι της Ευρώπης) στη Σόφια. Η περιοχή γύρω από το κτίριο αποκλείστηκε προσωρινά, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αργότερα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Γκεόργκι Τάχοφ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Τροφίμων Κριστόφ Χάνσεν, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα εγκαινίασαν το κύριο κανάλι άρδευσης M-1, μετά την ανακατασκευή του, το οποίο αποτελεί μέρος του συστήματος άρδευσης του χωριού Τράκιετς κοντά στο χωριό Κόνους στην περιοχή του Χάσκοβο.

Ο Επίτροπος Χάνσεν τόνισε ότι οι αγρότες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Βεντσίσλαβ Βαρμπάνοφ, πρόεδρο της Βουλγαρικής Ένωσης Γεωργικών Παραγωγών, ο χρόνος και ο τόπος της συγκέντρωσης συνδέονταν με την επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ. “Στεκόμαστε εδώ δίπλα-δίπλα, αγρότες, μεταποιητές, παραγωγοί τροφίμων και έμποροι”, δήλωσε ο Βαρμπάνοφ, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά όλοι είναι ενωμένοι με έναν μόνο στόχο: να διατηρήσουν τη βουλγαρική παραγωγή, όσο περιορισμένη κι αν είναι, και να αποτρέψουν τυχόν περιορισμούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες στην αγορά ή να αναγκάσουν τους αγρότες να κλείσουν την επιχείρησή τους. Πρόσθεσε ότι οι συμμετέχοντες ήταν επίσης εκεί για να δείξουν την υποστήριξή τους στον υπουργό Τάχοφ και την ομάδα του.

Ο Ντιμίταρ Ζόροφ, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Κτηνοτρόφων στη Βουλγαρία, δήλωσε ότι 38 οργανισμοί έχουν πλέον προσχωρήσει στη δήλωση υποστήριξης προς τον υπουργό.

Σχολιάζοντας το θέμα του εμβολιασμού των αιγοπροβάτων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, ο Ζόροφ εξήγησε ότι τα περισσότερα ζώα αυτή την περίοδο κυοφορούν και ο εμβολιασμός σε αυτό το στάδιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας απογόνων, καθιστώντας αυτή τη στιγμή τη χειρότερη δυνατή στιγμή για ένα τέτοιο μέτρο. Πρόσθεσε ότι εάν τα ζώα εμβολιαστούν, οι χώρες εκτός ΕΕ θα σταματούσαν να εισάγουν βουλγαρικά γαλακτοκομικά προϊόντα. “Όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε σήμερα είμαστε κατά του εμβολίου”, είπε.

Ο Επίτροπος Χάνσεν, εκπρόσωποι του υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων και μέλη οργανώσεων του γεωργικού κλάδου πραγματοποιούν συνάντηση στο Σπίτι της Ευρώπης όπου συζητούν τα τρέχοντα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας.

Επίσης την Πέμπτη, η Εθνική Ένωση Παραγωγών Σιτηρών ανακοίνωσε σχέδια για τη διεξαγωγή διαμαρτυριών σε εθνικό επίπεδο, αποσύροντας την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων και ζητώντας τις παραιτήσεις του υπουργού Γκεόργκι Τάχοφ, του υφυπουργού Ιβάν Καπιτάνοφ και της Πέτια Σλάβτσεβα, αναπληρώτριας εκτελεστικής διευθύντριας του Κρατικού Ταμείου Γεωργίας, επικαλούμενος ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις και πλήρη έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα.

Advertisement
MEGA

Επίσης, την Πέμπτη, η Εθνική Ένωση Εκτροφέων Προβάτων και Αιγοπροβάτων δήλωσε ότι και αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων και ότι η Βουλγαρική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων παραμένει σε ετοιμότητα για διαμαρτυρίες, απαιτώντας παραιτήσεις.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

BTA Photo/Nikola Uzunov


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

20/02/26 11:58 μμ

Άνθρωποι που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης βρίσκουν «καταφύγιο» σε 44 διαμερίσματα

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

21/02/26 12:00 πμ

Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να διαγράψει τον Άντριου από τη σειρά διαδοχής του θρόνου

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή - Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

20/02/26 11:39 μμ

Πώς φτιάχνουμε την κυρά Σαρακοστή – Το κουλουράκι με τα 7 πόδια που τα παιδιά έσπαγαν ένα κάθε βδομάδα

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

20/02/26 11:48 μμ

Τραμπ: Θα επιβάλω παγκόσμιο δασμό 10% – Βαθιά απογοητευτική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

20/02/26 11:37 μμ

Αλβανία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία έξω από την έδρα της κυβέρνησης

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

20/02/26 11:36 μμ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλας παρέχει διευκρινήσεις για την εκταφή θυμάτων των Τεμπών

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

20/02/26 11:33 μμ

NASA: Στις αρχές Μαρτίου η πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR

20/02/26 11:32 μμ

Πλατφόρμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στο πλαίσιο του προγράμματος “ONCODIR”

Σχολιάστε

7 + δέκα =