Η αντίδραση της ομάδας «Wagner» στις απειλές που εκτόξευσε ο Πούτιν μέσω του διαγγέλματός του, ήρθε άμεσα. Σε μήνυμά της στο Telegram, η οργάνωση του Γεβγκένι Προγκόζιν ξεκαθάρισε τον Ρώσο ... Περισσότερα

Wagner σε Πούτιν: Έκανες τη λάθος επιλογή – Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο

Epiloges Press

Epiloges Press

Η αντίδραση της ομάδας «Wagner» στις απειλές που εκτόξευσε ο Πούτιν μέσω του διαγγέλματός του, ήρθε άμεσα.

Σε μήνυμά της στο Telegram, η οργάνωση του Γεβγκένι Προγκόζιν ξεκαθάρισε τον Ρώσο πρόεδρο πως «έκανε λάθος επιλογή» και προανήγγειλε εξελίξεις στον προεδρικό θώκο της χώρας.

«Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα της «Wagner».

Ο Πριγκόζιν από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως κανένας στρατιώτης της Wagner δεν σκοπεύει να παραδοθεί. «Ο πρόεδρος πλανάται. Είμαστε πατριώτες. Οι Ρώσοι δεν θέλουν η χώρα να ζει άλλο με τη διαφθορά, το ψέμα και τη γραφειοκρατία» σημείωσε.

«Θανάσιμη απειλή για τη Ρωσία – Θα λογοδοτήσουν»

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «θανάσιμη απειλή», μιλώντας για κίνδυνο «εμφυλίου πολέμου» στη Ρωσία, την «ένοπλη ανταρσία» του ηγέτη της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εξεγέρθηκε εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ιεραρχίας.

Σε τόνο πολεμικό, ο ένοικος του Κρεμλίνου απευθύνθηκε στις 10:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] χωρίς να τον κατονομάσει στον άνθρωπο του περιβάλλοντός του ο οποίος πλέον τον αψηφά, αναφερόμενος σε «προδότες» του ρωσικού έθνους που διεμήνυσε πως θα «τιμωρηθούν».

Πρόκειται για «πισώπλατη μαχαιριά στη χώρα και στον λαό μας», είπε ο κ. Πούτιν. «Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι τίποτε λιγότερο από προδοσία. Προδοσία οφειλόμενη σε υπέρμετρες φιλοδοξίες και προσωπικά συμφέροντα», πρόσθεσε, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον κ. Πριγκόζιν.

https://youtu.be/pGI4yuGVzrk

Νωρίτερα, ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο γενικό αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, νευραλγικό κέντρο επιχειρήσεων στην Ουκρανία, και ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Είμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30», είπε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο Telegram. «Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ροστόφ είναι υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου».

Advertisement
Babis

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε πως η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή «δύσκολη» στο Ροστόφ.

Μετά την ανταρσία, η ρωσική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα για «ένοπλη εξέγερση» σε βάρος του κ. Πριγκόζιν και των 25.000 μαχητών του.

Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε τον τακτικό στρατό πως «βομβάρδισε» τις δυνάμεις του.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα, όπου επιβλήθηκε «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», συνέπεια της απειλής του Πριγκόζιν μέσω Telegram ότι «συνεχίζουμε, θα φθάσουμε μέχρι τέλους» και ότι «θα καταστρέψουμε όποιον μπει στον δρόμο μας».

Στην ουκρανική πλευρά, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκρινε πως «τώρα ξεκινούν όλα στη Ρωσία». «Ο διχασμός ανάμεσα στις ελίτ είναι πολύ προφανής. Το να προσποιούνται πως συμφωνούν και ότι όλα είναι ρυθμισμένα δεν θα έχει αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ μέσω Twitter.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο κ. Πριγκόζιν.

Στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, επέμεινε πως δεν «θα επιτρέψει» να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» στη Ρωσία και στάθηκε στο ότι χρειάζεται «ενότητα» δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές. Διαβεβαίωσε πως θα υπερασπιστεί το Σύνταγμα της χώρας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video