- Διαφήμιση -

Water polo στη Λίμνη Πλαστήρα – Σήμερα ξεκινούν οι αγώνες

Water polo στη Λίμνη Πλαστήρα - Σήμερα ξεκινούν οι αγώνες

Το πρώτο ιστορικά Lake Water Polo Event που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της παγκόσμιας λίγκας, Beachpolistas World Tour, οργανώνεται στη Λίμνη Πλαστήρα, στην πλαζ Λαμπερού στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Σαββατοκύριακο, με τους αγώνες να ξεκινάνε σήμερα Σάββατο 24 Ιουλίου .

«Όταν αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης του δήμου, δεσμευτήκαμε να αναβαθμίσουμε τον Διάπλου της Λίμνης Πλαστήρα, έναν αγώνα ο οποίος έπρεπε από χρόνια να αναβαθμιστεί. Με τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Λαμπερού σχεδιάσαμε από μηδενική βάση την Ναυταθλητική Εβδομάδα, ξεκινώντας δυναμικά με ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος. Πρόκειται για το Beachpolistas World Tour, όπως είναι διεθνώς γνωστό. Μάλιστα η φετινή διοργάνωση για τη χώρα μας, ξεκινά από τη λίμνη Πλαστήρα, για να ταξιδέψει σε Κροατία, Μεξικό, Χιλή, Αυστραλία και ΗΠΑ!

Το Beachpolistas World Tour, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οργανώνεται στη Λίμνη Πλαστήρα, με εφόδιο το περυσινό μονοήμερο event, έγινε πρώτο θέμα σε ιστοσελίδες παγκοσμίως σχετικές με την υδατοσφαίριση και προβλήθηκε μέχρι και στην Ιταλία. Παράλληλα, κορυφαίοι αθλητές της υδατοσφαίρισης στηρίζουν δημόσια το event, όπως για παράδειγμα ο Μαξ Ίρβινγκ και η Στεφανία Χαραλαμπίδη, αμφότεροι μέλη της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με το κορυφαίο αυτό γεγονός ξεκινά η «Ναυταθλητική Εβδομάδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα», η οποία θα ολοκληρωθεί με τον «22 Διάπλου της Λίμνης Πλαστήρα» την 1η Αυγούστου. Συνδιοργανωτές της κορυφαίας αυτής εκδήλωσης η IBWPAS, της AG STARDOM και ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού – Λίμνης Πλαστήρα και τον ομώνυμο δήμο. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με την covid-19, οι οργανωτές κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και να ετοιμάσουν στην εντέλεια ένα πρωτόγνωρο και εναλλακτικό αθλητικό τουρνουά για την περιοχή. Στη διοργάνωση θα τηρηθούν, όπως γίνεται γνωστό, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, όσον αφορά την COVID-19 και η ομάδα των εθελοντών Beachpolistas. Στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει η Λίμνη Πλαστήρα συνώνυμο εναλλακτικών ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και σταδιακά από χειμερινός προορισμός να γίνει σημαντικός προορισμός και για το καλοκαίρι. Το water polo προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο πιο διασκεδαστικό και εντυπωσιακό ομαδικό άθλημα του καλοκαιριού.

«Ο στόχος μας, σύμφωνα με τον κ. Νάνο, είναι διπλός: από τη μια να δημιουργήσουμε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις στο νερό, αναδεικνύοντας τη λίμνη ως σημείο αναφοράς για διεθνείς αγώνες με ομάδες από όλον τον κόσμο. Παράλληλα, θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη λίμνη για να γίνει τόπος προσέλκυσης κολυμβητών σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Από την άλλη θέλουμε να προβάλλουμε τη λίμνη Πλαστήρα στο Εξωτερικό και να πάρουμε μερίδιο από την πίτα του διεθνούς τουρισμού». Για να καταλήξει τονίζοντας:

«Σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε για τη λίμνη ένα δυναμικό ρόλο, με όρους εξωστρέφειας και καινοτομίας. Η λίμνη Πλαστήρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει σημείο αναφοράς για τον ορεινό τουρισμό της Ελλάδος, ο οποίος μπορεί να μετεξελιχθεί σε Τουρισμό 4 εποχών και όλων των ημερών. Σας προσκαλούμε να ζήσετε την εμπειρία βουνού, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, ειδικά αυτό το καλοκαίρι!»

Πηγή ΑΠΕ

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version