Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ που έκανε στους τρόφιμους και το προσωπικό του γηροκομείου «’Αγιος Βασίλειος» στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον ... Περισσότερα

Ξάνθη: Είκοσι έξι κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος»

Epiloges Press

Epiloges Press

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά από διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ που έκανε στους τρόφιμους και το προσωπικό του γηροκομείου «’Αγιος Βασίλειος» στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκαν είκοσι έξι τρόφιμοι θετικοί στον κορονοϊό με μικρά ή και καθόλου συμπτώματα καθώς και δέκα άτομα στο προσωπικό του ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου «’Αγιος Βασίλειος» Ιωάννης Παπαχρόνης, με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση γνωστοποίηση τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες το ίδρυμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κορονοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρόλα τα μέτρα ασφαλείας κατάφερε και μας νίκησε».    

«Όλα τα περιστατικά», συνεχίζει στην ανακοίνωσή ο κ. Παπαχρόνης, «αντιμετωπίζονται για την ώρα μόνο με DEPON και βιταμίνες, ειδική διατροφή, απομόνωση όσο αυτή είναι δυνατή και συνεχείς μετρήσεις θερμοκρασίας και οξυγόνου. Μόνο μία ηλικιωμένη μας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο  Ξάνθης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου. Για την ώρα λοιπόν ενημερώνουμε τους φίλους και αγαπημένους μας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη από την πλευρά μας. Αναστέλλονται όμως όλα τα επισκεπτήρια των συγγενών μέχρι νεωτέρας  και οι ενημερώσεις ή η επικοινωνία θα γίνονται τηλεφωνικά. Σας παρακαλούμε να ενώσετε τις προσευχές σας με τις δικές μας για την ευτυχή έκβαση και αυτής της περιπέτειας. Είμαστε χρόνια μαθημένοι για τα δύσκολα, έχουμε σφυρηλατηθεί μέσα από τις δυσκολίες.

Ο πρόεδρος του γηροκομείου κάνει και μια εκτενή αναφορά στα επιπλέον μέτρα που έλαβε όλους αυτούς τους μήνες το ίδρυμα προκειμένου να προφυλάξει τρόφιμους και προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ  και της Ελληνικής Πολιτείας». 

Advertisement
MEGA

«Περάσαμε αλώβητοι», συνεχίζει στην ανακοίνωση, «όλα τα στάδια των μεταλλάξεων του ιού και μάλιστα και των πιο δύσκολων θανατηφόρων μορφών του. Εμβολιαστήκαμε τρεις φορές σύσσωμο το προσωπικό και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που φιλοξενούμε και είμαστε σε αναμονή από τον μήνα Απρίλιο για την τέταρτη  υπενθυμιστική δόση. Ήρθε η ώρα όμως σε μία εποχή που η μετάλλαξη αυτή είναι  υπερμεταδοτική δυστυχώς και εμείς να ζήσουμε την εμπειρία αυτή».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νοσοκομείο Σερρών: Προκηρύχθηκαν 8 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού

06/02/26 7:09 μμ

Νοσοκομείο Σερρών: Προκηρύχθηκαν 8 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού

Φειδίας Παναγιώτου: «Μου είπε η γυναίκα μου: "Έγινες τελείως πολιτικός"»

06/02/26 4:03 μμ

Φειδίας Παναγιώτου: «Μου είπε η γυναίκα μου: “Έγινες τελείως πολιτικός”»

Σταύρος Παπασταύρου: Η ενέργεια είναι συστατικό στοιχείο ασφάλειας, ανθεκτικότητας και εθνικής κυριαρχίας

06/02/26 3:03 μμ

Σταύρος Παπασταύρου: Η ενέργεια είναι συστατικό στοιχείο ασφάλειας, ανθεκτικότητας και εθνικής κυριαρχίας

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για το Greek Frozen Yogurt της Κρι Κρι σε Ασία και Αμερική

06/02/26 2:59 μμ

Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για το Greek Frozen Yogurt της Κρι Κρι σε Ασία και Αμερική

Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από τη θέση της υποδιοικήτριας στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

06/02/26 1:09 μμ

Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από τη θέση της υποδιοικήτριας στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Η Τίτα σημαιοφόρος αντί του Γκιννή

06/02/26 1:06 μμ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Η Τίτα σημαιοφόρος αντί του Γκιννή

Λούκα Κατσέλη - Άρειος Πάγος: Μια σημαντική απόφαση που διασφαλίζει την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη

06/02/26 1:01 μμ

Λούκα Κατσέλη – Άρειος Πάγος: Μια σημαντική απόφαση που διασφαλίζει την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών

Ορεστιάδα: Εν αναμονή μεγάλου όγκου υδάτων σε Άρδα και Έβρο

06/02/26 12:45 μμ

Ορεστιάδα: Εν αναμονή μεγάλου όγκου υδάτων σε Άρδα και Έβρο

Πρωτοβουλία Γ. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

06/02/26 12:42 μμ

Πρωτοβουλία Γ. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε αγκαλιά με την οικογένεια της

06/02/26 12:34 μμ

Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε αγκαλιά με την οικογένεια της

Σκάνδαλο Επστιν: Αυξάνονται οι πιέσεις για την παραίτηση του Τζακ Λανγκ

06/02/26 12:22 μμ

Σκάνδαλο Έπστιν: Αυξάνονται οι πιέσεις για την παραίτηση του Τζακ Λανγκ

Οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Σερρών - Τι πετάμε μέσα, πού τοποθετούνται

06/02/26 12:12 μμ

Οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο Σερρών – Τι πετάμε μέσα, πού τοποθετούνται