«Έχουμε τους “πατριώτες της φακής”, οι οποίοι από την ασφάλεια του καναπέ τους κατηγορούν την κυβέρνηση για “εθνική ταπείνωση”

Χατζηβασιλείου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σταθερά στηρίζει το καλώδιο με την Κύπρο - Οι πατριώτες της φακής μιλούν από τον καναπέ τους

Epiloges Press

Epiloges Press

«Οι αδελφικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο. Μιλάμε για την ενότητα του Ελληνισμού και δεν χωρούν παιχνίδια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία τεχνητή διελκυστίνδα ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, «επειδή ακριβώς είμαστε αδέλφια, πρέπει να κάνουμε και καλούς λογαριασμούς». Υπενθύμισε τη ρήση pacta sunt servanda, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. «Το καλώδιο αυτό συζητείτο για χρόνια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν εκείνη που το έβαλε μπροστά, το προώθησε και πέτυχε, μαζί με τους Κύπριους αδελφούς μας, να το εντάξει στα εμβληματικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρηματοδότηση ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας που θα συμβάλει στην ασφάλεια και θα τερματίσει πρωτίστως την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου, ενώ θα ενισχύσει συνολικά τον Ελληνισμό και τις περιφερειακές συνεργασίες. «Το έργο αυτό μας φέρνει και πιο κοντά στο Ισραήλ, καθώς αποτελεί κοινό εγχείρημα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ένταση, εξήγησε ότι «τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν από την Κύπρο αντιφατικά μηνύματα, κυρίως λόγω δηλώσεων για τη βιωσιμότητα του έργου». Όπως είπε, «ο ΑΔΜΗΕ, δηλαδή το ελληνικό κράτος, έχει ήδη καταβάλει 300 εκατομμύρια ευρώ και αναμένει από την Κύπρο την καταβολή της ετήσιας δόσης των 25 εκατομμυρίων». Προειδοποίησε δε ότι εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία, «ο ΑΔΜΗΕ θα μπορούσε να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος, με ενδεχόμενες συνέπειες και για άλλα μεγάλα έργα, όπως οι διασυνδέσεις με την Κρήτη και τις Κυκλάδες».

Ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ διευκρίνισε πως «η Κύπρος δεν έχει λόγο να καθυστερεί», εκτιμώντας ότι το έργο θα προχωρήσει, καθώς ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τοποθετήθηκε χθες ξεκάθαρα. «Θα ήταν τουλάχιστον φαιδρό μια χώρα να αρνηθεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ για ένα έργο που φέρνει φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Χατζηβασιλείου άσκησε δριμεία κριτική σε όσους, όπως είπε, «επιδίδονται σε μικροπολιτική και πατριδοκαπηλία». «Έχουμε λοιπόν τους “πατριώτες της φακής”, οι οποίοι από την ασφάλεια του καναπέ τους κατηγορούν την κυβέρνηση για δήθεν προδοσία ή “εθνική ταπείνωση”. Αυτοί που τα λένε αυτά, καλό θα κάνουν να δουν τον καθρέφτη τους πρώτα και μετά να μιλούν με πραγματικά γεγονότα», τόνισε.

Advertisement
MEGA

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί «μια πολιτική εθνικής ευθύνης, με συγκεκριμένη στρατηγική που φέρνει απτά αποτελέσματα».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Εργαστηριακό Κέντρο Σερρών στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης με τη 2η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου “Find Your Own Way”

28/01/26 12:55 πμ

Το Εργαστηριακό Κέντρο Σερρών στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης με τη 2η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου “Find Your Own Way”

Αγέλη λύκων αναζητά τροφή σε κατοικημένες περιοχές στη Θεσσαλονίκη, τι πρέπει να κάνετε αν τους συναντήσετε

28/01/26 12:48 πμ

Αγέλη λύκων αναζητά τροφή σε κατοικημένες περιοχές στη Θεσσαλονίκη – Τι πρέπει να κάνετε αν τους συναντήσετε

Παπασταύρου: «Με τον Κώδικα Πολεοδομίας βάζουμε τέλος στο πολεοδομικό αλαλούμ. Οργανώνουμε τον χώρο».

28/01/26 12:42 πμ

Παπασταύρου: «Με τον Κώδικα Πολεοδομίας βάζουμε τέλος στο πολεοδομικό αλαλούμ. Οργανώνουμε τον χώρο».

Κ. Ζαχαριάδης: Πήγαν για δουλειά και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι - Πάρα πολλά εργατικά δυστυχήματα, πρέπει να αυστηροποιηθούν η νομοθεσία και οι έλεγχοι

28/01/26 12:39 πμ

Κ. Ζαχαριάδης: Πήγαν για δουλειά και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι – Πάρα πολλά εργατικά δυστυχήματα, πρέπει να αυστηροποιηθούν η νομοθεσία και οι έλεγχοι

Χατζηβασιλείου στην Political: Πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα πριν λίγα χρόνια, σήμερα αμφισβητούνται

28/01/26 12:31 πμ

Χατζηβασιλείου στην Political: Πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα πριν λίγα χρόνια, σήμερα αμφισβητούνται

ΠΑΟΚ: «Έφυγε» από τη ζωή 55χρονος όταν έμαθε για το τροχαίο στη Ρουμανία

27/01/26 11:53 μμ

ΠΑΟΚ: «Έφυγε» από τη ζωή 55χρονος όταν έμαθε για το τροχαίο στη Ρουμανία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Ιανουαρίου

27/01/26 11:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 28 Ιανουαρίου

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και δύο στελέχη της εταιρείας

27/01/26 11:47 μμ

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και δύο στελέχη της εταιρείας

Νέα διευθύντρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών η Ευαγγελία Δούμα

27/01/26 11:24 μμ

Νέα διευθύντρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών η Ευαγγελία Δούμα

Το Youporn και το Pornhub δεν θα επιτρέπουν πρόσβαση σε καινούργιους Βρετανούς χρήστες

27/01/26 11:43 μμ

Το Youporn και το Pornhub δεν θα επιτρέπουν πρόσβαση σε καινούργιους Βρετανούς χρήστες

Λεπτομερής χάρτης της σκοτεινής ύλης στο Σύμπαν

27/01/26 11:42 μμ

Λεπτομερής χάρτης της σκοτεινής ύλης στο Σύμπαν

Τον θάνατο βρέφους τριών μηνών ερευνά η αστυνομία

27/01/26 11:41 μμ

Τον θάνατο βρέφους τριών μηνών ερευνά η αστυνομία

Σχολιάστε

δεκαεννιά − 4 =