Ξέχασαν τους σταυρούς! – Η Π.Ε. Καβάλας δεν τους μέτρησε διακόπτοντας παράδοση πολλών ετών

Ξέχασαν τους σταυρούς! – Η Π.Ε. Καβάλας δεν τους μέτρησε διακόπτοντας παράδοση πολλών ετών

Υπομονή και αγωνία για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους σταυρούς των οποίων δεν τους μέτρησε κανείς!

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διέκοψε μια παράδοση πολλών ετών, δεν ασχολήθηκε με αυτήν την πλευρά των αποτελεσμάτων αν και στην ιστοσελίδα της (ιστοσελίδα των αποτελεσμάτων) είχε προβλέψει σχετική διαδικασία.

 

 

 

 

 

 

Το νέο προέκυψε χθες το πρωί όταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι προσέρχονταν στο Διοικητήριο αλλά έφευγαν με άδεια χέρια! Κανείς δεν κατάλαβε γιατί η Π.Ε. Καβάλας δεν μέτρησε τους σταυρούς προτίμησης ενώ είχε τη δυνατότητα. Λέγεται ότι παρέπεμπε στο Δήμο αλλά ο Δήμος δεν είχε προετοιμαστεί αφού πίστευε ότι σταυρούς προτίμησης θα μετρούσε αυτός που μετρά κάθε φορά στις τοπικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος ελπίζει σε αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο. Αυτό μάλλον θα αρχίσει σήμερα αλλά δεν θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι που θα ανοίξουν τους σάκους θα κάνουν τη δουλειά των εφορευτικών επιτροπών από την αρχή. Δηλαδή θα δουν πρώτα τα αποτελέσματα των παρατάξεων, στο τέλος τους σταυρούς προτίμησης. Το πρωί αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων στο δικαστήριο. Υπάρχουν επίσης δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να δουν τα άκυρα ψηφοδέλτια ώστε αν το κρίνουν απαραίτητο να καταθέσουν ένσταση.

Αργούν οι σταυροί προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Από το πρωί χθες οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους συνδυασμούς του Δήμου Καβάλας αναζητούσαν με αγωνία τα δικά τους αποτελέσματα. Οι περισσότεροι γνώριζαν ότι έπρεπε να απευθυνθούν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Προτίμησαν να περπατήσουν έως εκεί και να ζητήσουν όσα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν στη διάθεσή τους.

Προς γενική έκπληξη ενημερώθηκαν ότι αυτή τη φορά η περιφερειακή ενότητα δεν καταμετρά τους σταυρούς προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Κατά το παρελθόν και σε κάθε προηγούμενη εκλογική διαδικασία το συνεργείο της Π.Ε. ή νωρίτερα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας ασχολούνταν και με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης, δίνοντας προτεραιότητα στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Καβάλας.

Επρόκειτο για μία διαδικασία που ακολουθούσε την καταμέτρηση για τους συμμετέχοντες δημοτικούς συνδυασμούς, πάντα όμως εξελίσσονταν στο κτήριο του διοικητηρίου. Χθες και χωρίς να γνωστοποιηθούν πολλές λεπτομέρειες η Π.Ε. Καβάλας δεν επανέλαβε την προαναφερόμενη διαδικασία.

Ο Δήμος Καβάλας είχε στη διάθεσή του αντίγραφο του ολοκληρωμένου αποτελέσματος. Θα μπορούσε επομένως, εάν είχε την ετοιμότητα και εάν γνώριζε ότι θα αναλάμβανε την αρμοδιότητα, να μετρήσει τους σταυρούς προτίμησης. Ούτε αυτό ωστόσο έγινε.

Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος κινήθηκε στο δικαστικό μέγαρο και κατάλαβε ότι τους σταυρούς προτίμησης όλων των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων θα τους πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι από το Πρωτοδικείο. Άρα από την επίσημη υπηρεσία που ασχολείται με τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό πάντως θα καθυστερήσει και θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά από το μεσημέρι της Τρίτης.

Κινητικότητα σημειώθηκε χθες στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας αφού οι επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών παρέδιναν τους σάκους, μέσα στους οποίους υπήρχαν τα αποτελέσματα και των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων του πρώτου γύρου, καθώς και οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων. Οι δικαστικοί υπάλληλοι ξεκαθάρισαν από το πρωί ότι δεν επρόκειτο να ανοίξουν τους σάκους και να ασχοληθούν με τα επίσημα αποτελέσματα, εάν νωρίτερα δεν τους παραλάβουν όλους.

Αυτό σημαίνει ότι οι σταυροί προτίμησης θα καταμετρηθούν για πρώτη φορά στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας από όπου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα μάθουν τα νεότερα. Σημειώνεται ότι την Κυριακή των εκλογών ο Δικηγορικός Σύλλογος λειτούργησε γραφείο εξυπηρέτησης των μελών του, όσων ενεπλάκησαν στις εκλογές ως επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών. Από τις 6:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Τάσος Κοϊμτζίδης απάντησε σε περίπου εβδομήντα τηλεφωνήματα συναδέλφων του, λύνοντας απορίες και βοηθώντας τους και βοηθώντας τους να ξεκαθαρίσουν διάφορα ζητήματα που ανέκυπταν.

proininews.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version