“Η σημερινή εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη συντονισμένη ανάπτυξη των περιφερειακών λιμένων της χώρας”.
Αυτό αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης, σχετικά με την εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τους συγκεκριμένους λιμένες.
Στη δήλωσή τους οι δύο υπουργοί αναφέρουν επίσης ότι “κάθε λιμένας αξιοποιείται με σκοπό τη μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και με γνώμονα την περιφερειακή ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση της εθνικής οικονομίας.
Η αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας και οι συνακόλουθες ιδιωτικές επενδύσεις θα αναβαθμίσουν τις υποδομές τους, εξασφαλίζοντας ποιοτικές λιμενικές υπηρεσίες για το σύνολο των χρηστών των λιμένων, θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης και θα επιδράσουν αποφασιστικά στην επαύξηση των δυνατοτήτων των τοπικών οικονομιών, κατά τρόπο που προασπίζει πλήρως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου”.
Πηγή thestival.gr
“Η σημερινή εκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη συντονισμένη ανάπτυξη των ... Περισσότερα
Συντάκτης: Epiloges Press
Τελευταία Νέα
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα
Advertisement
Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Μεσογείου: «Πρέπει να ξαναβρεί την αποστολή της, ως γέφυρα και όχι ως σύνορο»
Η Volkswagen διαβεβαίωσε ότι δεν θα διακοπεί την επόμενη εβδομάδα η παραγωγή της λόγω έλλειψης ημιαγωγών
Α. Μπαλτά στο ΣΑ ΟΗΕ: «H Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Γάζας και στη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας»









