Ξεκίνησε από την Ορεινή το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων στον Δήμο Σερρών(video)Ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και τον Φιλοζωικό όμιλο Σερρών στην κοινότητα της Κάτω Ορεινής Σερρών.

 

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο του την στείρωση και καταγραφή των αδέσποτων ποιμενικών σκύλων στις αγροτικές περιοχές του Δήμου ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα ζώα θα στειρωθούν, θα εμβολιαστούν, θα αποπαρασιτωθούν και θα σημανθούν ηλεκτρονικά .Πρόκειται για μια δωρεά της Διεθνούς Οργάνωσης «Κτηνίατροι σε Δράση» που εδρεύει στην Ελβετία και έχει παραρτήματα στην Ιταλία την Βουλγαρία αλλά και στην πόλη των Σερρών από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι Κτηνίατροι σε Δράση δραστηριοποιούνται και σε άλλους νομούς της Ελλάδας και δεν στοχεύουν μόνο στις στειρώσεις , καθώς εκτελούν και εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και φροντίζουν να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν και τους πολίτες γύρο από την νομοθεσία και το ευαίσθητο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών στο τηλέφωνο 6989860166 καθώς και στο τηλέφωνο του δήμου Σερρών 2321350543.Το πρόγραμμα θα διαρκέσει εως και τις 23 Ιουνίου.


 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *