Με τεταμένο κλίμα ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 10 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων η εκδίκαση της υπόθεσης του επιχειρηματία που κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη κόρη του. Η ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρει ο ιστότοπος epirus-tv-news.gr, ξεκίνησε ... Περισσότερα

Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα για τον βιασμό της κόρης του στα Ιωάννινα, όταν ήταν ανήλικη - «Είναι επικίνδυνος, θέλω να τιμωρηθεί»

Epiloges Press

Epiloges Press

Με τεταμένο κλίμα ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 10 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων η εκδίκαση της υπόθεσης του επιχειρηματία που κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη κόρη του.

Advertisement
 

Η ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρει ο ιστότοπος epirus-tv-news.gr, ξεκίνησε με την κατάθεση του θύματος, η οποία πλέον είναι ενήλικη.

Όπως ανέφερε η κοπέλα στο δικαστήριο, όταν εκείνη πήγαινε στην πέμπτη δημοτικού, κατά το διάστημα 2010 – 2011, ο πατέρας της ξεκίνησε να της δείχνει προφυλακτικά και βίντεο, ενώ πήγαινε γυμνός στο δωμάτιό της.

Η πρώτη φορά που ο πατέρας της την κακοποίησε σεξουαλικά ήταν αφού η οικογένεια επέστρεψε από ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ιταλία. Μάλιστα, θυμάται πως εκείνο το διάστημα διέμεναν στο σπίτι του παππού της και ότι ο πατέρας της είχε μαζί της την πρώτη εξαγναγκαστική επαφή μέσα στο αυτοκίνητό του, σε δασική περιοχή.

Η νεαρή γυναίκα είπε πως ο πατέρας της την έπαιρνε μαζί του όταν πήγαινε σε σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια την κακοποιούσε σεξουαλικά εντός του αυτοκινήτου του, το οποίο μετέφερε σε δασική περιοχή, ενώ μάλιστα κατέθεσε ότι ο πατέρας της ασελγούσε πάνω της πρωινές ώρες και συνήθως μία φορά την εβδομάδα.

Φοβόταν να αποκαλύψει στη μητέρα της αυτά που βίωνε

Σε συνέχεια της κατάθεσής της, η κοπέλα ανέφερε πως, ενώ η μητέρα της κοιμόταν, ο πατέρας της κατέβαινε στον κάτω όροφο – όπου βρίσκονταν τα δωμάτια των παιδιών – ο πατέρας της κατέβαινε στον κάτω όροφο και την εξανάγκαζε σε σεξουαλική επαφή.

Η κακοποίηση σταμάτησε το 2011, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Το ανήλικο τότε κορίτσι κατέθεσε πως φοβόταν πάρα πολύ γιατί ο πατέρας της ήταν νευρικός και βίαιος λεκτικά. Φοβόταν να αποκαλύψει στη μητέρα της αυτό που βίωνε. Όταν έφτασε στο λύκειο τότε βρήκε το κουράγιο να πει στη μητέρα της όλα όσα είχε βιώσει, η οποία αν και σοκαρίστηκε, δεν έκανε τίποτα εξαιτίας του φόβου που αισθανόταν, ενώ με αντίστοιχο τρόπο αντέδρασε και η γιαγιά της.

Advertisement

Όταν το κορίτσι τελείωσε το λύκειο μίλησε σε κάποιους φίλους της και με τη βοήθειά τους πήρε την απόφαση να αντιδράσει. Η ίδια μάζεψε χρήματα και κατάφερε να αυτονομηθεί οικονομικά από την οικογένειά της, ενώ έπειτα προχώρησε στην καταγγελία το 2018. Οι γονείς της χώρισαν αμέσως μετά.

Αφού έγινε η καταγγελία στο σπίτι βρέθηκε ένα μπλοκάκι με πορνογραφικό υλικό που αφορούσε παιδιά καθώς και κάποιοι κωδικοί, σε έρευνα όμως που έκανε η αστυνομία στον υπολογιστή του και στο κινητό του δεν βρήκε τίποτα.

Θέλει ο πατέρας της να τιμωρηθεί

Ερωτηθείσα από την πρόεδρο της έδρας αν όλη αυτή η σημερινή έκθεση τη βοηθά, η κοπέλα απάντησε καταφατικά γιατί θέλει ο πατέρας της να τιμωρηθεί , τονίζοντας πως είναι επικίνδυνος και θέλει να τον δει στη φυλακή.

Ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αποδίδει την καταγγελία σε αντίποινα, καθώς δεν είχε πληρώσει κάποια δίδακτρα στη σχολή που σπούδαζε η κόρη του.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων

01/12/25 8:24 μμ

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων

Ανέβηκε η στάθμη στις λίμνες των Πρεσπών αλλά δεν ανακόπτεται η πτωτική πορεία, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

01/12/25 8:21 μμ

Ανέβηκε η στάθμη στις λίμνες των Πρεσπών αλλά δεν ανακόπτεται η πτωτική πορεία, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

01/12/25 8:20 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Χαλκιδική: Άνδρας 79 ετών έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου προσπαθώντας να κόψει ξύλα

01/12/25 8:24 μμ

Χαλκιδική: Άνδρας 79 ετών έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου προσπαθώντας να κόψει ξύλα

Από το ερχόμενο Σάββατο 6/12 το χριστουγεννιάτικο Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

01/12/25 8:22 μμ

Από το ερχόμενο Σάββατο 6/12 το χριστουγεννιάτικο Smile Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Rage bait», αλλιώς «δόλωμα οργής» η Λέξη της Χρονιάς 2025 του Λεξικού της Οξφόρδης

01/12/25 8:21 μμ

«Rage bait», αλλιώς «δόλωμα οργής» η Λέξη της Χρονιάς 2025 του Λεξικού της Οξφόρδης

"Βαρβάρα": Συνταγή για το πεντανόστιμο θρακιώτικο γλυκό - Πώς ξεκίνησε το έθιμο

01/12/25 7:35 μμ

“Βαρβάρα”: Συνταγή για το πεντανόστιμο θρακιώτικο γλυκό – Πώς ξεκίνησε το έθιμο

11ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς - Νοέμβριος 2025

01/12/25 7:32 μμ

11ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς – Νοέμβριος 2025

Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και το ρόλο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο Δημήτρης Τσιόδρας

01/12/25 7:22 μμ

Ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και το ρόλο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο Δημήτρης Τσιόδρας

Ν. Παπαθανάσης: 1093 νέες θέσεις εργασίας μέσα από τα επιπλέον 80 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην Μεγαλόπολη

01/12/25 7:18 μμ

Ν. Παπαθανάσης: 1093 νέες θέσεις εργασίας μέσα από τα επιπλέον 80 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην Μεγαλόπολη

Σέρρες: Έβαλαν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες - video

01/12/25 7:13 μμ

Σέρρες: Έβαλαν μπροστά τα τρακτέρ οι αγρότες – video

Επιστροφή ενοικίου: Νέα προθεσμία ως 30 Δεκεμβρίου - Τι πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές - video

01/12/25 6:59 μμ

Επιστροφή ενοικίου: Νέα προθεσμία ως 30 Δεκεμβρίου – Τι πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές – video