Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εξέλιξη έρχεται μετά τους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση με το τροχαίο στη Σούδα όπου και σκοτώθηκε ο 22χρονος Παναγιώτης. Υπενθυμίζεται ... Περισσότερα

Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με εντολή Μητσοτάκη μετά το τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη

Epiloges Press

Epiloges Press

Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση με το τροχαίο στη Σούδα όπου και σκοτώθηκε ο 22χρονος Παναγιώτης. Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον 45χρονο οδηγό, παρά το γεγονός πως βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα, λίγο μετά να εμπλακεί σε τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 22χρονος.

Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με εντολή Μητσοτάκη μετά το τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη

Οι αντικαταστάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι από την Αθήνα.

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε για το τραγικό τροχαίο: «Δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, να κάνουν σύλληψη, να επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα με 1,3 μέτρηση στο αλκοτέστ. Το γιατί έγινε, για να μη δημιουργούμε θεωρίες, εδώ είναι καθαρό είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόστηκε».

«Δώσαμε αγώνα τις προηγούμενες δύο ημέρες όλο αυτό να μεταφερθεί στη δικαιοσύνη για να κάνει τη δουλειά της. Υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις και συνήθειες σε τοπικές κοινωνίες και υπηρεσίες που είναι αδικαιολόγητες. Στους αστυνομικούς που εμπλέκονται θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες κυρώσεις μέσα από τις διαδικασίες τις διοικητικές και της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Διαμήνυσε, μάλιστα, ότι «θα αποδοθούν κυρώσεις και συνέπειες για πιθανή έλλειψη εποπτείας και ελέγχου στην υπόθεση αυτή».

Advertisement
Babis

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Χανίων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν οι ευθύνες των αστυνομικών, που αν και εντόπισαν τον 45χρονο στη Σούδα μεθυσμένο, εντούτοις δεν τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πάγια εντολή της εισαγγελίας Χανίων να μην ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, αλλά να παραπέμπονται όσοι καταλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι στην τακτική δικαιοσύνη, αφού ακινητοποιήσουν το όχημα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μεθυσμένος 45χρονος ήταν ήδη υπότροπος και του είχε ήδη αφαιρεθεί το δίπλωμα επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τι προηγήθηκε του δυστυχήματος

Στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής ο 45χρονος οδηγός εντοπίζεται σε έλεγχο της Τροχαίας (3 αστυνομικοί στο μπλόκο) με ποσοστό 1,3. Πολύ πάνω δηλαδή από το 0,6. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ακόμη τρία άτομα (δυο άντρες μια γυναικά). Επίσης διαπιστώνεται πως του έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα τρεις μήνες πριν σε άλλο έλεγχο για αλκοτέστ στον ΒΟΑΚ.

Καθώς όμως οι αστυνομικοί έχουν στο μυαλό τους ότι η Εισαγγελία Χανίων έχει δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ στα αλκοτέστ να μην ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία αλλά να γίνονται τακτικές μηνύσεις – κάτι που η εισαγγελία διέψευσε με επόμενη ανακοίνωσή της – δεν συλλαβάνουν τον 45χρονο, αν και ήταν υπότροπος και ήδη χωρίς δίπλωμα.

Βίντεο: Η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη

Πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

17/03/26 12:00 πμ

Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού-

16/03/26 11:59 μμ

Θεσσαλονίκη: Προσεχώς η καμπάνια ενδυνάμωσης νεαρών κοριτσιών για το χάπι βιασμού

"Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας"

16/03/26 11:55 μμ

“Η Θεσσαλονίκη εδραιώνεται ως ένας πανίσχυρος κόμβος καινοτομίας”

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

16/03/26 11:54 μμ

ΠΑΜΘ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

16/03/26 8:32 μμ

Γ. Καραμέρος: «Οι τράπεζες επιβάλλουν μηνιαίες συνδρομές σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η κυβέρνηση μετράει τα υπερκέρδη τους»

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης - Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

16/03/26 8:18 μμ

Στ. Παπασταύρου από Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας: «Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης – Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε πιο γρήγορα και πιο μπροστά»

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

16/03/26 8:12 μμ

Ενοίκια: Οι αλλαγές που ισχύουν από 1 Απριλίου

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

16/03/26 8:06 μμ

Σέρρες: Εθελοντική δενδροφύτευση στην κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

16/03/26 11:53 μμ

Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών - video

16/03/26 7:57 μμ

Αγώνες κωπηλασίας στο Κωπηλατοδρόμιο Πεθελινού Σερρών – video

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

16/03/26 11:52 μμ

Από τον «Μεθυσμένο Ηρακλή» στην άγρυπνη Μέδουσα: Τα μωσαϊκά της ρωμαϊκής ελίτ ζωντανεύουν μύθους

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ - video

16/03/26 7:42 μμ

Σέρρες: Πληρώνει κανονικά λογαριασμούς αλλά δεν έχει τηλέφωνο και ίντερνετ – video