Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στη φετινή σεζόν, ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε με 4-1 του Άρη στο «Λάμπρος Κατσώνης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, με τους Βοιωτούς ... Περισσότερα

«Χόρευε» στη βροχή ο Λεβαδειακός, 4-1 τον Άρη

Epiloges Press

Epiloges Press

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στη φετινή σεζόν, ο Λεβαδειακός επιβλήθηκε με 4-1 του Άρη στο «Λάμπρος Κατσώνης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, με τους Βοιωτούς να φτάνουν σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να βάζουν φρένο στο νικηφόρο σερί τριών αγώνων των Θεσσαλονικέων.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έκανε ματ στον Μαρίνο Ουζουνίδη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν σκόραραν οι Ροντρίγκο Εραμούσπε (51’) και Παναγιώτης Συμελίδης (54’). Ο Τριαντάφυλλος Τσάπρας (21’) είχε ανοίξει το σκορ για τους «πράσινους», για να ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκόλ ο Εραμούσπε (29’), και να το κλείσει ο Φαμπρίτσιο Πεντρόζο (79’), σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό βροχή αλλά με εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο.
 
Οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 4ο λεπτό. Ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά και γύρισμα του Τσάπρα στο ύψος του πέναλτι, με τον αφύλακτο Γκιγιέρμο Μπάλτσι να πλασάρει αδύναμα στην αγκαλιά του Χουλιάν Κουέστα. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο στο οποίο οι «κίτρινοι» πίεσαν ψηλά, αναγκάζοντας σε λάθη τους γηπεδούχους, όμως κάποια αξιόλογη φάση δε δημιούργησαν.

Αντίθετα, στο 21’, στην πρώτη καλή κυκλοφορίας μπάλας, ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Από τα αριστερά, ο Παναγιώτης-Μάριος Βήχος βρήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Γιάννη Κωστή, ο Κύπριος μέσος γύρισε παράλληλα κι ο ξεχασμένος Τσάπρας άνοιξε το σκορ. Η χαρά των Βοιωτών κράτησε λίγο, για την ακρίβεια οκτώ λεπτά.

Ο Κίκε Σαβέριο έψαξε με σέντρα από αριστερά τον Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο Εραμούσπε έβαλε το κεφάλι του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραμίρο Μακάνιο που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να διώξει. Ως το τέλος του πρώτου μέρους οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών, απόρροια και της συνεχούς βροχόπτωσης, με το 1-1 να παραμένει και τους πάνω από 1.000 φίλους του Άρη να πιστεύουν στην ολική ανατροπή. Μάταια…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παπαδόπουλος άλλαξε πρόσωπα και σχηματισμό (από 5-3-2 σε 4-4-1-1). Και δικαιώθηκε άμεσα, έστω και – αρχικά – από στατική φάση: κόρνερ του Μπάλτσι, καρφωτή κεφαλιά του Εραμούσπε – στη σωστή εστία αυτή τη φορά – και 2-1 στο 51’. Στην… αναμπουμπούλα, ο Λεβαδειακός «χάρηκε» ξανά, με ένα γκολ συνεργασία των δύο αλλαγών.

Από λανθασμένη κεφαλιά του Φραν Βέλεθ, ο Χοσέ Ρόμο έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα και ο Συμελίδης σούταρε στον ουρανό των διχτύων του Κουέστα για το 3-1 στο 54’. Όπως ήταν λογικό, ο Ουζουνίδης προχώρησε σε αλλαγές, κάνοντας φουλ επιθετικό το σχήμα του. Έχοντας πια πολύ χώρο ανοιχτό, οι Βοιωτοί ήταν πολύ πιο απειλητικοί από τους Θεσσαλονικείς που προσπαθούσαν να αντιδράσουν.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Κουέστα βγήκε πολύ μακριά από την εστία του για να προλάβει τον εφορμούντα Ρόμο, αλλά στο 79’ ήρθε το τέταρτο γκολ. Ο Τσάπρας ξέφυγε από δυο αντιπάλους στα δεξιά και βρήκε τον Ρόμο, αυτός γύρισε στον Κωστή που «χόρεψε» τον Βέλεθ αλλά σούταρε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα, με τον Πεντρόζο να παίρνει το «ριμπάουντ» για το 4-1.

Με το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο», ο Λεβαδειακός του Νίκου Παπαδόπουλου – που γνώρισε την αποθέωση – ανέβηκε δέκατος με 24 βαθμούς, στο -5 από τον όγδοο Παναιτωλικό και στο +6 από την προτελευταία Athens Kallithea, που παίζουν αργότερα. 

Advertisement
MEGA

Ο δε Άρης, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει τα όνειρα για τετράδα, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την ουραγό Λαμία και απομακρυνθεί κατά έξι βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος.
 
Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Αμπού Χάνα – Μόντσου.
 
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Μακάνιο, Τσόκαϊ, Κωστή (84’ Λιάγκας), Εραμούσπε, Βήχος, Μορέιρα (46’ Ρόμο), Όζμπολτ (64’ Πεντρόζο), Μπάλτσι (74’ Λαμαράνα), Αμπού Χάνα (46’ Συμελίδης), Τσάπρας, Κάτρης.
ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Μεντιλ, Μοντόγια (67’ Μάγιο), Φαμπιάνο, Βέλεθ (81’ Κουάισον), Νταρίντα, Μόντσου (67’ Ντιαντί), Σιφουέντες, Σαβέριο (60’ Φετφατζίδης), Σπίκιτς (60’ Σίστο), Μορόν.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

12/01/26 2:51 μμ

Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

12/01/26 2:49 μμ

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

12/01/26 2:42 μμ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

12/01/26 2:33 μμ

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

Γαλλία-Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

12/01/26 2:18 μμ

Γαλλία-Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

ΑΜΘ: Το αφτί που ...ακούει τις ευχές - «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

12/01/26 2:15 μμ

ΑΜΘ: Το αφτί που …ακούει τις ευχές – «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

12/01/26 2:11 μμ

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

12/01/26 2:08 μμ

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

12/01/26 2:03 μμ

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Αθωώθηκε, λόγω έμπρακτης μετάνοιας, πρώην μέλος της διοίκησης του ΔΣΘ για υπόθεση κακοδιαχείρισης

12/01/26 1:55 μμ

Αθωώθηκε, λόγω έμπρακτης μετάνοιας, πρώην μέλος της διοίκησης του ΔΣΘ για υπόθεση κακοδιαχείρισης

Αλεξανδρούπολη: Στις 68 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα και στις 150 οι κατοικίες που υπέστησαν ζημίες

12/01/26 1:52 μμ

Αλεξανδρούπολη: Στις 68 ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταιγίδα και στις 150 οι κατοικίες που υπέστησαν ζημίες

Ο Πολ Μέσκαλ αποκάλυψε ότι θα τραγουδά ο ίδιος ως Πολ ΜακΚάρτνεϊ στις ταινίες για τους Beatles

12/01/26 1:48 μμ

Ο Πολ Μέσκαλ αποκάλυψε ότι θα τραγουδά ο ίδιος ως Πολ ΜακΚάρτνεϊ στις ταινίες για τους Beatles