Σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας αναφέρεται ο παραιτηθείς υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος με ανάρτησή του. «Δεν είμαι διατεθειμένος να επωμισθώ, ούτε κατ’ ελάχιστον, το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ», ... Περισσότερα

Χρήστος Μπουκώρος: Παραιτούμαι για λόγους ευθιξίας, δεν θα επωμισθώ το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας αναφέρεται ο παραιτηθείς υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος με ανάρτησή του.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να επωμισθώ, ούτε κατ’ ελάχιστον, το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ», τονίζει ο κ. Μπουκώρος και πρόσθεσε ότι παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθιξίας.

Υποστηρίζει επίσης ότι ενδιαφέρθηκε μόνο για μία περίπτωση, το 2021, όταν και επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η τηλεφωνική επικοινωνία «αφορούσε αίτημα καρδιοπαθούς και διαβητικού συμπολίτη μας, για παράταση σε προγραμματισμένο έλεγχο, εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Υπέβαλα πριν από λίγο την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό για λόγους ευθιξίας και προκειμένου να διευκολύνω το κυβερνητικό έργο.

Στα 11 χρόνια που υπηρετώ ως βουλευτής την πατρίδα και τους συμπολίτες μου στη Μαγνησία, δεν έφερα κανέναν, ούτε έναν, σε δύσκολη θέση με τη συμπεριφορά μου.

Δεν είμαι διατεθειμένος να επωμισθώ, ούτε κατ’ ελάχιστον, το βάρος όσων συμβαίνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα βοσκοτόπια χωρίς κοπάδια, οι παράτυπες πληρωμές και οτιδήποτε άλλο δεν με αγγίζουν. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που πολιτεύομαι.

Advertisement
Babis

Για την ιστορία, η μία και συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία ενδιαφέρθηκα είναι η εξής: Η τηλεφωνική μου επικοινωνία, το 2021, με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφορούσε αίτημα καρδιοπαθούς και διαβητικού συμπολίτη μας, για παράταση σε προγραμματισμένο έλεγχο, εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του.

Ο συγκεκριμένος μικροπαραγωγός προσπαθούσε επί αρκετό χρονικό διάστημα να επικοινωνήσει με τον Οργανισμό. Υπογραμμίζω ότι επρόκειτο για αίτημα παράτασης και όχι αποφυγής του ελέγχου. Τελικά, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κανονικά στην προκαθορισμένη ημερομηνία και ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα στην αυστηρότερη εκδοχή τους.

Το σύντομο χρονικό διάστημα, που ο πρωθυπουργός μού ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης εργάστηκα με ζήλο, αδιάκοπα. Τα αποτελέσματα της εργασίας μου εκτιμώ ότι είναι μετρήσιμα.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο, στο Κτηματολόγιο και στους Εποπτευόμενους Φορείς, οι οποίοι γνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που συνολικά καταβάλλαμε.

Τέλος, απευθύνω θερμές ευχαριστίες στους συμπολίτες μου στη Μαγνησία για το ανεπανάληπτο κύμα συμπαράστασής τους και τη διαχρονική στήριξή τους και τους διαβεβαιώνω ότι παραμένω στις επάλξεις για τα συμφέροντα του τόπου μας από τη θέση του βουλευτή, που εκείνοι με έχουν τάξει».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

03/02/26 1:46 μμ

Το πλοίο της SOS Méditerranée ξαναρχίζει επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

03/02/26 1:42 μμ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Επιβεβαιώθηκε ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

03/02/26 1:40 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν φοβάται ούτε να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα ούτε να συζητά με την Τουρκία

Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

03/02/26 1:44 μμ

Ν.Βρασνά: Αθωώθηκαν 17 άτομα για επεισόδια, με αφορμή τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

03/02/26 1:36 μμ

Στη φυλακή 24χρονος που καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε την έγκυο σύζυγό του

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

03/02/26 1:32 μμ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Ο καρκίνος παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

03/02/26 1:29 μμ

Μια επιγραφή που ταξίδεψε στον χρόνο είναι το «Έκθεμα του Μήνα» στο ΑΜΘ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

03/02/26 1:50 μμ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κέρδισε το πρώτο βραβείο Grammy και εισήλθε στο «κλαμπ EGOT»

Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

03/02/26 1:49 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει σταθμευμένο όχημα

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

03/02/26 1:22 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Επεκτείνουμε το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης σε Κοζάνη και Γρεβενά

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

03/02/26 1:12 μμ

Φυλακές Νιγρίτας: Προσπάθησαν να «περάσουν» ναρκωτικά μέσα σε ρούχα

Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης

03/02/26 1:48 μμ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης